- Rosnąca dynamika przychodów: Q3 -> +23,6% r/r vs Q2/19 -> 17,7% r/r i Q1/19 -> +12,1% r/r
- Poprawiająca się rentowność operacyjna: Q3 -> 8,3% vs. Q2/19 -> 3,3% i Q1/19 -> 2,1%
- Segment Finansowy: Jest juz prawie na break-even. W Q3 strata zmniejszyła się do PLN 36 tys. wobec PLN 225 tys. w Q2/19
Spodziewam się kontynuacji trendu w Q4/19 i osiągniecia break-even przez segment Finansowy w wrzes-grudz 2019.
FATALNE WYNIKI firma od dawna ma problem z rentowności jak tak dalej pójdzie do czerwca 2020 zbankrutuje . Balon napompowany do granic możliwości zaczyna pękać , będzie się działo w poniedziałek : 10,9,8,7,6,5,4,3,2....
czytam te twoje bezsensowne posty i zastanawiam się który fundusz i ile płaci ci za negowanie tej spółki .
Moim zdaniem i nie boje się tego powiedzieć MZN property to spółka z największym potencjałem na gpw.
Choć tutaj wiadomo tradycyjnie jedno to potencjał a zupełnie co innego to wykorzystanie go .
To co mi się podoba w założycielach , że potrafią się przystosować do zmieniających się trendów w otoczeniu a to naprawdę duży atut . Dla tych , którzy nie oglądali polecam wpisać na youtubie :Jarosław Święcicki o modelu biznesowym MZN Property .
Rynek pożyczek w Polsce jest wart kilkaset miliardów jak nie więcej.Wystarczy spojrzeć na banki , które nie oszukujmy się zarabiają głównie na kredytach i potrafią wygenerować przychody na poziomie 6-12 miliardów a takich banków jest w Polsce sporo dodajmy do tego wszystkie firmy pożyczkowe .
Niech nasze lendi weźmie z tego pare procent i mamy jakieś 500 milionów zł przychodów .A ty mi piszesz , że coś tam ci się zmienjszyło o 2 miliony ?... Z tych 500 milionów zysk wyniesie 100 milionów wiadomo to takie tylko gdybanie ciężko jest cokolwiek przewidzieć tymbardziej w biznesie .
Ale jeśli wszystko pójdzie ok to za 2-3 lata będziemy tu mieli spółkę wartą conajmniej 600 milionów a nie tak jak teraz jakieś 32 miliony a to oznaczałoby dwucyfrowy kurs akcji i dywidende na poziomie 2 zł .
A przy obecnych kursie akcji ryzyko do akceptacji myślę .
Wydaje mi się że przy obecnej sytutacji największym mankamentem jest marketing tej firmy z tego co słyszę niewiele osób o niej w ogóle słyszało ale coś za coś dzięki małemu rozgłosowi możemy tanio kupić akcję a za jakiś czas za marketing napewno jakiś większy udziałowiec się weźmie nikt nie jest głupi każdy chce zarobić .
Warren Buffet powiedział : ,,Giełda to miejsce gdzie majątek niecierpliwych przechodzi do cierpliwych " i to jest myśle puenta.