..zluzuj chopie stringi...bo ci komórki mózgowe rozsadzi....cena jest taka ile ktoś w ogóle chce dać...dla mnie jest 2 razy za drogo ..i tyle ..i nic i nikt tego nie zmieni
Wskaźniki są dobre dla analfabetów ekonomicznych haha po co komu wskaźniki jak tu najważniejszym wskaźnikiem jest to, że SAM BANK NA UKRAINIE JEST WART 5 ZLOTYCH NA AKCJĘ!!!
W 2003-2007/2008 wykrecilem na Getinie do ....1400% zysku (najtańszy zakup.akcji z pp 1 zl, sprzedaż 15 zł) oczywiście srednia zysku była niższa bo tylko ok 600% i nie potrzebowałem do tego wskaźników hahaha
Miałem sprzedawać w 2020 jak będzie po 3 - 4 zł. ale na 90 % teraz jestem pewny, że tego nie zrobię i wydłużę czas inwestycji do 2022-23 . wk z roku na rok będzie rosło kurs tez. jaki sens to sprzedawać teraz.
ilu takich jak my pokupowało na dołku z dobrą średnią ? 100 osob 200 ? a raczej ilu teraz ktorzy pokupowali maja akcje. wiele osob boi się dużych zysków 100 % to dla nich cos niebywałego. Dlatego musi się wymienić akcjonariat. i wejśc na średnią cenę zakupu która będzie w okolicy 3 zł. Teraz jest jeszcze za tanio.
Dokladnie tak
Pamietam początki Getinu jako banku 1,8 bylo za tanio, emisje z pp po 1 czy 1,35 tez czesciowo Czarnecki obejmował, po 3,5,10 zlotych bylo drogo...doszlo chyba pod 20 zł-:) czygo sobie i normalnym inwestorom życzę...może w terminie szybszym niż ten 2023 r
Bartek brawo - tez myślałem o wychodzeniu w granicy 3,6 - 4 zł ale teraz to kpina oddać po tyle , nie zamierzam już dokupować wiec tylko teraz czekam na kursy 6 - 8 zł
Poczekamy długo , najgorsze że będziemy się z tymi trolami na coraz wyższych poziomach użerać haaahaaahaaa
Aż mi żal staryznajomy że tyle lat walki Go czeka bo walczy z nimi bezpardonowo haaahaaahaaa
Czekać na wiekszy popyt i ogłaszam odjazd...
dziś kombinuja z mniejszym wolumenem coś podziała by zmusić podaż do działania...
Nie ze mną te numery haha
Jakie zamkniecie dziś 1,85 ? ?
Mielenie straszne i zagrywki i po prawej i po lewej stronie zleceń. Trwa akumulacja i zbiór akcji, kiedy uwolnia kurs? Grudzień? Styczeń? Marzec?
Tak jak mowilem kolkowicze wykoszeni. Kupowalem extra pakiet z extra kaski 1.81 - 1.84 bez wzgledu na kurs bo wiemze teraz to bezpieczna inwestycja na lata ijuz dzisiaj pokazuje kurs jak kosi kolkowiczow ktos wiekszy i bedzie skokowo podnosil cene do ilu? Nie wiem ja czekam tutaj poziomow nawet za 3 lata. Przy 4 zl fundy zaczna wchodzic jak wskazniki noble i Idea zostana naprawione i tyle w temacie. Ktos ciagle silnie akumuluje akcje i kosi spekulantow. Dzisiaj strach byc bez akcji. Tu na tyg i dziennym trend wzrostowy na miesiecznym niedlugo fajnie sie zawinie i to wtedy beda potezne wzrosty. Jestem z Wami i czekamy
Tez tak twierdze , tak łatwej kasy nie zrobiłem w życiu :D
Fakt że zacząłem od ogromnej straty bo jak kupowałem po 10 gr ( dziś 40 gr ) to byłem prawie 500 tys w plecy i miło nie było haaahaaahaaa
Ale zamykałem oczy i usredniałem - wtedy srednią miałem 78 gr a kurs był 40 gr ( przed scaleniem 10 gr )
Może nas tylko nurtować jedno pytanie : ile zarobimy ???
Wiem ze sporo. Ja Rafcyk pamietam jak mielismi w plecy na 20 gr spadlo. To bylyczasy. Dzisiajtoinna spolka. Mysle ze 5 zl togodziwacena ale mysle tu ok6-7 w okresie 3 lat
Panowie 6 czy 7 złoty to h.... pytanie brzmi jedno czy Lider Alfa (a wierze że zrobi manewr życia ), tak jak przewidujemy ze sprzeda ukrainne carcade i dofinansowuje idea i gnb a gnb zacznie zarabiać to i gnb i Getin będzie rósł jak spółka wychodzaca z kłopotów. i Tego mu życze bo w naszymn kraju większe szumowiny zarabiają miliony
Andrej, krystio2, staryznajomy i reszta tzw. "długodystansowców" - zgoda. Ale to, że nasz Lesio podejmie najlepszą (z możliwych) decyzji to nie jest kwestia wiary. On z charakteru jest po prostu świetnym i twardym "fighterem" co pokazał wielokrotnie a ostatnio z rok temu kiedy "rozjechał" chłystka i jego mocodawców z tzw. "dojnej zmiany". Nietrudno sobie wyobrazić co przeszedł jak mu się - budowany latami biznes - zaczął walić i to jeszcze za sprawą niekompetentnych, zawistnych typków bez wyobraźni i jakie może to powodować następstwa dla całego systemu bankowego w Polsce. Kibicuję mu. Wygląda na to, że jego finalny sukces będzie i naszym sukcesem na GPW. I to jest to!
Cytat od rafcyka, na dziś bardzo ostrozna wycena to 6 zł/akcja...bardzo ostrożnie:-)
rafcyk2019-11-27 12:31IP 5.173.57.*
Zmieniłem model wyceny ze względu że wszystkie spółki generują zyski
Uwzględniłem informacje o sprzedaży
Wycena metodą fundamentalno dochodowa ( obrazuje dokładniej majątek i uwzględnia wypracowywane zyski )
Wszystkie spółki z wyłączeniem Noble pokazują już zyski
Podam Wam moje wyceny spółek i wydaje mi się że są dość ostrożne , uwzględniłem już wielkość posiadanych udziałów
Idea Bank 378 mln
Carcade 270 mln
Ukraina 837 mln
Getin International 50 mln
ME Trade 15 mln
Idea Białoruś 347 mln
Idea Rumunia 412 mln
NFS 20 mln
Getin Noble 60 mln
TU Europa 70 mln
Suma 2,46 mld
Zadłużenie 216 mln
Suma netto 2,244 mld
Czyli na akcje ponad 12 zł
Co tu się wdawać w szczegóły , jak ktoś chce to może sobie łatwo skorygować wartość zmieniając poszczególne ceny - zrobiłem żeby było najprościej dla Was , tych którzy tego wogole nie kumają :D
W szczegóły zaczniemy się bawić jak kurs przekroczy 6-8 zł
Mnie się wydaje bo stawialem 2 zl w tym roku...powinni zrobić pod 3 zł W grudniu.
Od poniedziałku rajd Mikołaja.
Prezenty dla posiadaczy akcji
Rozgi dla leszczy i kolkowicze.
Po info o sprzedazy Carcade jutro PKC od wielu sceptyków ktorzy nie wierzyli w tak szybka sprzedaż aktywow i to w miarę dobrej cenie.
Będzie ciekawy dzień
C/WK bez zmian 0,37 --> 4,84 zl/akcje.
Po 4 kwartale będzie ok 5,3 zl.
Wtedy będę kupował, do marca zbiorę duuuzzzoooo kariery! A co jak kurs będzie szybkiej rósł? Buuuuuu
Oby panujący szorciaz rozłożył siły jeszcze troche na te 4 miesiace haha
A tu arkusz zleceń sprzedazy z którego wynika ze...przy-krotki musi kupować duzo duzo wyżej niż sprzedawał haha
Ważne by nie oddawac i nie pomagać cwaniakow! Czarnecki niech puści pozytywne info i...się pozabijają
Moich akcji nie dostanie hehe