Sprawdź o ile zmniejszyły się zobowiązania z tytułu obligacji w I Q 2019 i podziel tą kwotę o 23% vat i porównaj to z rachunkiem wyników w pozostałych przychodach operacyjnych.
równie dobrze mogli coś innego sprzedać. Marka Symbio to tak naprawdę chyba jedna wartościowa rzecz w majątku Symbio. Jestem ciekawy jak doszło do jej sprzedaży, bo nie jestem pewny czy ta sprzedaż była w interesie spółki.
No właśnie, że nie. Sami upublicznili że marka Symbio została sprzedana na rzecz Look. Zbiegło się to w okresie ze zmniejszeniem zobowiązań obligacji (które musieli zapewne wykupić od poprzedników gdy przejmowali pakiet kontrolny nad spółką) i wystąpieniem pozostałych przychodów operacyjnych.
Dziś kolejny komunikat. Wyprowadzili markę SYMBIO pod którą teraz Look Food S.A. sprzedaje w supermarketach (idźcie i sprawdźcie). Frydrych to prawdopodobnie tylko słup, który ma doprowadzić do wykluczenia spółki z giełdy i jej likwidacji. Gdyby plany były inne to Look Food S.A. nie przejmowałaby sprzedaży pod marką SYMBIO. Wkrótce zainteresują się tym organy ścigania. Są tacy co tego dopilnują.
Niki, niestety muszę się z Tobą zgodzić. Sytuacja wygląda jakby chcieli wygasić spółkę. Z tego co wiem, pracownicy Symbio zostali zatrudnienie przez inne podmioty w Look Food, co może wskazywać, że nie będą kontynuować działalności spółki Symbio. W tym kontekście martwi mnie sprzedaż marki "Symbio". Tak naprawdę jest/był jedyny wartościowy składnik majątku i jestem bardzo ciekawy na jakich warunkach sprzedali tą markę? Sytuacji w Symbio bardzo martwi mnie.