• gra w kotka i myszkę z tymi komunikatami Autor: ~akcjonariusz [176.221.122.*]
    a swoją drogą ciekawe za ile sprzedali markę Symbio? Może ktoś wie?
  • Re: gra w kotka i myszkę z tymi komunikatami Autor: ~Ronin [37.30.49.*]
    Sprawdź o ile zmniejszyły się zobowiązania z tytułu obligacji w I Q 2019 i podziel tą kwotę o 23% vat i porównaj to z rachunkiem wyników w pozostałych przychodach operacyjnych.
  • Re: gra w kotka i myszkę z tymi komunikatami Autor: ~akcjonariusz [176.221.122.*]
    równie dobrze mogli coś innego sprzedać. Marka Symbio to tak naprawdę chyba jedna wartościowa rzecz w majątku Symbio. Jestem ciekawy jak doszło do jej sprzedaży, bo nie jestem pewny czy ta sprzedaż była w interesie spółki.
  • Re: gra w kotka i myszkę z tymi komunikatami Autor: ~Ronin [37.30.50.*]
    No właśnie, że nie. Sami upublicznili że marka Symbio została sprzedana na rzecz Look. Zbiegło się to w okresie ze zmniejszeniem zobowiązań obligacji (które musieli zapewne wykupić od poprzedników gdy przejmowali pakiet kontrolny nad spółką) i wystąpieniem pozostałych przychodów operacyjnych.
  • Re: gra w kotka i myszkę z tymi komunikatami Autor: ~Niki [83.31.252.*]
    Dziś kolejny komunikat. Wyprowadzili markę SYMBIO pod którą teraz Look Food S.A. sprzedaje w supermarketach (idźcie i sprawdźcie). Frydrych to prawdopodobnie tylko słup, który ma doprowadzić do wykluczenia spółki z giełdy i jej likwidacji. Gdyby plany były inne to Look Food S.A. nie przejmowałaby sprzedaży pod marką SYMBIO. Wkrótce zainteresują się tym organy ścigania. Są tacy co tego dopilnują.
  • Re: gra w kotka i myszkę z tymi komunikatami Autor: ~akcjonariusz [176.221.123.*]
    Niki, niestety muszę się z Tobą zgodzić. Sytuacja wygląda jakby chcieli wygasić spółkę. Z tego co wiem, pracownicy Symbio zostali zatrudnienie przez inne podmioty w Look Food, co może wskazywać, że nie będą kontynuować działalności spółki Symbio. W tym kontekście martwi mnie sprzedaż marki "Symbio". Tak naprawdę jest/był jedyny wartościowy składnik majątku i jestem bardzo ciekawy na jakich warunkach sprzedali tą markę? Sytuacji w Symbio bardzo martwi mnie.
[x]
SYMBIO -0,98% 0,65 2019-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.