• No i ok, kasa jest, rejestracji jeszcze nie Autor: ~Xyz [178.42.245.*]
    a co za tym idzie wprowadzenie do obrotu mocno się opóźni / i to jest bdb informacja dla obecnych akcjonariuszy
  • Re: No i ok, kasa jest, rejestracji jeszcze nie Autor: ~Tomi [37.109.33.*]
    I MAMY ZARZĄD KLASY ŚWIATOWEJ :)

OKOŁO 100 k PIENIĘDZY POSZŁO NA JAKIEŚ USŁUGI NA OKRES 12 MIESIĘCY. MOŻE ZLECILI INNEJ FIRMIE DOKOŃCZENIE GRY?. BEZ SENSU SZUKAĆ SPECJALISTÓW JAK MOŻNA SKORZYSTAĆ Z USŁUG INNEJ FIRMY NP FARM 51. JEDNA OSOBA W RADZE NADZORCZEJ JEST Z FARM 51.

SZKODA ZE NIE MAM PIENIĘDZY CHCIAŁEM SOBIE DOKUPIĆ... ALE I TAK JESTEM ZADOWOLONY ZE SWOJEGO AKACJI.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.42.75.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: No i ok, kasa jest, rejestracji jeszcze nie Autor: jakubeczko [95.155.98.*]
    Dnia 2019-11-22 o godz. 10:34 ~Tomi napisał(a):
    > I MAMY ZARZĄD KLASY ŚWIATOWEJ :)
    >
    > OKOŁO 100 k PIENIĘDZY POSZŁO NA JAKIEŚ USŁUGI NA OKRES 12 MIESIĘCY. MOŻE ZLECILI INNEJ FIRMIE DOKOŃCZENIE GRY?. BEZ SENSU SZUKAĆ SPECJALISTÓW JAK MOŻNA SKORZYSTAĆ Z USŁUG INNEJ FIRMY NP FARM 51. JEDNA OSOBA W RADZE NADZORCZEJ JEST Z FARM 51.
    >
    > SZKODA ZE NIE MAM PIENIĘDZY CHCIAŁEM SOBIE DOKUPIĆ... ALE I TAK JESTEM ZADOWOLONY ZE SWOJEGO AKACJI.

Czy mógłbym poprosić o analizę/interpretację tego fragmentu sprawozdania:
    "Zarząd wskazał, że dokonanie odpisu w wysokości 1 217 086,23 zł oznacza odpis 85% dotychczasowej wartości gry, a wartość gry po dokonanym odpisie na dzień 31 grudnia 2018 r. wynosi 224.768,43 zł. Powodem podjęcia decyzji o dokonaniu odpisu jest fakt, że gra Edengrad nie pozwoliła na wygenerowanie zakładanych przez Spółkę przychodów i jednocześnie brak jest racjonalnych podstaw do przyjęcia, że w przyszłości przychody te osiągną pierwotnie zakładaną wysokość."

Z góry dziękuję :)
  • Re: No i ok, kasa jest, rejestracji jeszcze nie Autor: ~AA [153.19.245.*]
    Najprościej jak się da:
    Odpis oznacza, że zarząd stwierdził, że ich gra nie jest warta tyle ile wcześniej myśleli. Wynika to z faktu, że nie generuje (i prawdopodobnie nie będzie generować) przychodów, a więc nie będzie chętnych na jej zakup.
    Odpisów się dokonuje aby urealnić wartość spółki, a więc aby ktoś nie twierdził, że gra która niema szans na sukces sprzedażowy jest warta miliony PLN.

Dnia 2019-11-22 o godz. 16:27 jakubeczko napisał(a):
    > Dnia 2019-11-22 o godz. 10:34 ~Tomi napisał(a):
    > > I MAMY ZARZĄD KLASY ŚWIATOWEJ :)
    > >
    > > OKOŁO 100 k PIENIĘDZY POSZŁO NA JAKIEŚ USŁUGI NA OKRES 12 MIESIĘCY. MOŻE ZLECILI INNEJ FIRMIE DOKOŃCZENIE GRY?. BEZ SENSU SZUKAĆ SPECJALISTÓW JAK MOŻNA SKORZYSTAĆ Z USŁUG INNEJ FIRMY NP FARM 51. JEDNA OSOBA W RADZE NADZORCZEJ JEST Z FARM 51.
    > >
    > > SZKODA ZE NIE MAM PIENIĘDZY CHCIAŁEM SOBIE DOKUPIĆ... ALE I TAK JESTEM ZADOWOLONY ZE SWOJEGO AKACJI.
    >
    > Czy mógłbym poprosić o analizę/interpretację tego fragmentu sprawozdania:
    > "Zarząd wskazał, że dokonanie odpisu w wysokości 1 217 086,23 zł oznacza odpis 85% dotychczasowej wartości gry, a wartość gry po dokonanym odpisie na dzień 31 grudnia 2018 r. wynosi 224.768,43 zł. Powodem podjęcia decyzji o dokonaniu odpisu jest fakt, że gra Edengrad nie pozwoliła na wygenerowanie zakładanych przez Spółkę przychodów i jednocześnie brak jest racjonalnych podstaw do przyjęcia, że w przyszłości przychody te osiągną pierwotnie zakładaną wysokość."
    >
    > Z góry dziękuję :)

• Re: No i ok, kasa jest, rejestracji jeszcze nie Autor: jakubeczko [95.155.98.*]
    Dzięki ;) Pracuje w finansach także, powiedzmy, mniej wiecej wiem co to znaczy ;)
    Miałem tylko nadzieję ze kolega Tomi sie wypowie w tej kwestii bo bardzo fajnie się tutaj udziela :)
  • Re: No i ok, kasa jest, rejestracji jeszcze nie Autor: ~Tomi [37.248.253.*]

z grami jest inaczej... nawet zarząd nie wie ile gra może zarobić.

Edengrad jeszcze nie jest skończony a już wygląda świetnie ... wystarczy poprawić grafikę, usunąć błędy i może byc hit i spółka zarobi miliony... zwykle gry zarabiają po kilka milionów... a tu mamy zaawansowana grę o bardzo dużym potencjale.

po premierze zarząd może być w szoku hehe

• Re: No i ok, kasa jest, rejestracji jeszcze nie Autor: ~AAJJ [89.70.80.*]
    Dokładnie tak, z grami jest inaczej i dlatego zarządy mogą utrzymywać, że mają wartościową spółkę, pomimo że nie zarabiają złotówki.

Jak myślisz Tomi, co jest w interesie zarządu:
    I) sztucznie zawyżać wycenę spółki poprzez utrzymywanie wysokiej wartości własności intelektualnej związanej z grą, której niema,
    II) sztucznie zaniżanie wyceny spółki poprzez utrzymywanie niskiej wartości własności intelektualnej związanej z grą, której niema,

A potem odpowiedz sobie na pytanie, czy będą dalsze odpisy czy zyski....

Pomyśl również kto może być "w szoku" ty, czy zarząd posiadający wszelkie możliwe dane i informacje odnośnie gry, nad która jak wynika z raportu okresowego już nie pracują

Dnia 2019-11-26 o godz. 21:44 ~Tomi napisał(a):
    >
    > z grami jest inaczej... nawet zarząd nie wie ile gra może zarobić.
    >
    > Edengrad jeszcze nie jest skończony a już wygląda świetnie ... wystarczy poprawić grafikę, usunąć błędy i może byc hit i spółka zarobi miliony... zwykle gry zarabiają po kilka milionów... a tu mamy zaawansowana grę o bardzo dużym potencjale.
    >
    > po premierze zarząd może być w szoku hehe
    >
    >
    >
    >

• Re: No i ok, kasa jest, rejestracji jeszcze nie Autor: ~Tomi [37.248.253.*]
    Edengrad - takiej gry się nie przerywa kilka metrów przed metą.

Poprzedni właściciel dużo czasu poświęcił na grę i dużo pieniędzy poszło.

Sam osobiście grałem w grę i naprawdę gra jest świetna ... Gra jest bardzo rozbudowana z dobrą grafiką.

A wiesz co jest najlepsze? Z gry Edengrad można zrobić inną podobną grę niskim kosztem produkcji. Najwięcej kasy idzie jak się robi pierwszą grę od podstaw.

Spółka jest skazana na sukces... a nowy właściciel zrobił interes życia.

Dziwne że Patryk poddał się kilka metrów przed metą. Wymyślił grę i dużo czasu poświęcił na grę.

Na chwilę obecną wartość spółki jest zaniżona. hgames radar proszę zobaczyć na ile wyceniają specjaliści.

Mam 13k akcji za wszystkie oszczędności i jestem dobrej myśli.

Nawet będę się starał o pracę w spółce hgames. Mam kilka super pomysłów i chętnie pomogę spółce.

Jadę na walne osobiście porozmawiam z zarządem spółki hgames.

Pozdrawiam
  • NO I NASTĘPNY DODRUK 19 GRUDNIA Autor: ~MELON [178.42.179.*]
    BUUHAHA , PRZECIEŻ KASA POTRZEBNA DLA PREZESA NA WYPŁATY
[x]
NEURONE 0,98% 1,03 2025-12-17 16:23:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.