OKOŁO 100 k PIENIĘDZY POSZŁO NA JAKIEŚ USŁUGI NA OKRES 12 MIESIĘCY. MOŻE ZLECILI INNEJ FIRMIE DOKOŃCZENIE GRY?. BEZ SENSU SZUKAĆ SPECJALISTÓW JAK MOŻNA SKORZYSTAĆ Z USŁUG INNEJ FIRMY NP FARM 51. JEDNA OSOBA W RADZE NADZORCZEJ JEST Z FARM 51.
SZKODA ZE NIE MAM PIENIĘDZY CHCIAŁEM SOBIE DOKUPIĆ... ALE I TAK JESTEM ZADOWOLONY ZE SWOJEGO AKACJI.
Dnia 2019-11-22 o godz. 10:34 ~Tomi napisał(a): > I MAMY ZARZĄD KLASY ŚWIATOWEJ :) > > OKOŁO 100 k PIENIĘDZY POSZŁO NA JAKIEŚ USŁUGI NA OKRES 12 MIESIĘCY. MOŻE ZLECILI INNEJ FIRMIE DOKOŃCZENIE GRY?. BEZ SENSU SZUKAĆ SPECJALISTÓW JAK MOŻNA SKORZYSTAĆ Z USŁUG INNEJ FIRMY NP FARM 51. JEDNA OSOBA W RADZE NADZORCZEJ JEST Z FARM 51. > > SZKODA ZE NIE MAM PIENIĘDZY CHCIAŁEM SOBIE DOKUPIĆ... ALE I TAK JESTEM ZADOWOLONY ZE SWOJEGO AKACJI.
Czy mógłbym poprosić o analizę/interpretację tego fragmentu sprawozdania: "Zarząd wskazał, że dokonanie odpisu w wysokości 1 217 086,23 zł oznacza odpis 85% dotychczasowej wartości gry, a wartość gry po dokonanym odpisie na dzień 31 grudnia 2018 r. wynosi 224.768,43 zł. Powodem podjęcia decyzji o dokonaniu odpisu jest fakt, że gra Edengrad nie pozwoliła na wygenerowanie zakładanych przez Spółkę przychodów i jednocześnie brak jest racjonalnych podstaw do przyjęcia, że w przyszłości przychody te osiągną pierwotnie zakładaną wysokość."
Najprościej jak się da: Odpis oznacza, że zarząd stwierdził, że ich gra nie jest warta tyle ile wcześniej myśleli. Wynika to z faktu, że nie generuje (i prawdopodobnie nie będzie generować) przychodów, a więc nie będzie chętnych na jej zakup. Odpisów się dokonuje aby urealnić wartość spółki, a więc aby ktoś nie twierdził, że gra która niema szans na sukces sprzedażowy jest warta miliony PLN.
Dnia 2019-11-22 o godz. 16:27 jakubeczko napisał(a): > Dnia 2019-11-22 o godz. 10:34 ~Tomi napisał(a): > > I MAMY ZARZĄD KLASY ŚWIATOWEJ :) > > > > OKOŁO 100 k PIENIĘDZY POSZŁO NA JAKIEŚ USŁUGI NA OKRES 12 MIESIĘCY. MOŻE ZLECILI INNEJ FIRMIE DOKOŃCZENIE GRY?. BEZ SENSU SZUKAĆ SPECJALISTÓW JAK MOŻNA SKORZYSTAĆ Z USŁUG INNEJ FIRMY NP FARM 51. JEDNA OSOBA W RADZE NADZORCZEJ JEST Z FARM 51. > > > > SZKODA ZE NIE MAM PIENIĘDZY CHCIAŁEM SOBIE DOKUPIĆ... ALE I TAK JESTEM ZADOWOLONY ZE SWOJEGO AKACJI. > > Czy mógłbym poprosić o analizę/interpretację tego fragmentu sprawozdania: > "Zarząd wskazał, że dokonanie odpisu w wysokości 1 217 086,23 zł oznacza odpis 85% dotychczasowej wartości gry, a wartość gry po dokonanym odpisie na dzień 31 grudnia 2018 r. wynosi 224.768,43 zł. Powodem podjęcia decyzji o dokonaniu odpisu jest fakt, że gra Edengrad nie pozwoliła na wygenerowanie zakładanych przez Spółkę przychodów i jednocześnie brak jest racjonalnych podstaw do przyjęcia, że w przyszłości przychody te osiągną pierwotnie zakładaną wysokość." > > Z góry dziękuję :)
Dzięki ;) Pracuje w finansach także, powiedzmy, mniej wiecej wiem co to znaczy ;) Miałem tylko nadzieję ze kolega Tomi sie wypowie w tej kwestii bo bardzo fajnie się tutaj udziela :)
z grami jest inaczej... nawet zarząd nie wie ile gra może zarobić.
Edengrad jeszcze nie jest skończony a już wygląda świetnie ... wystarczy poprawić grafikę, usunąć błędy i może byc hit i spółka zarobi miliony... zwykle gry zarabiają po kilka milionów... a tu mamy zaawansowana grę o bardzo dużym potencjale.
Dokładnie tak, z grami jest inaczej i dlatego zarządy mogą utrzymywać, że mają wartościową spółkę, pomimo że nie zarabiają złotówki.
Jak myślisz Tomi, co jest w interesie zarządu: I) sztucznie zawyżać wycenę spółki poprzez utrzymywanie wysokiej wartości własności intelektualnej związanej z grą, której niema, II) sztucznie zaniżanie wyceny spółki poprzez utrzymywanie niskiej wartości własności intelektualnej związanej z grą, której niema,
A potem odpowiedz sobie na pytanie, czy będą dalsze odpisy czy zyski....
Pomyśl również kto może być "w szoku" ty, czy zarząd posiadający wszelkie możliwe dane i informacje odnośnie gry, nad która jak wynika z raportu okresowego już nie pracują
Dnia 2019-11-26 o godz. 21:44 ~Tomi napisał(a): > > z grami jest inaczej... nawet zarząd nie wie ile gra może zarobić. > > Edengrad jeszcze nie jest skończony a już wygląda świetnie ... wystarczy poprawić grafikę, usunąć błędy i może byc hit i spółka zarobi miliony... zwykle gry zarabiają po kilka milionów... a tu mamy zaawansowana grę o bardzo dużym potencjale. > > po premierze zarząd może być w szoku hehe > > > >
Edengrad - takiej gry się nie przerywa kilka metrów przed metą.
Poprzedni właściciel dużo czasu poświęcił na grę i dużo pieniędzy poszło.
Sam osobiście grałem w grę i naprawdę gra jest świetna ... Gra jest bardzo rozbudowana z dobrą grafiką.
A wiesz co jest najlepsze? Z gry Edengrad można zrobić inną podobną grę niskim kosztem produkcji. Najwięcej kasy idzie jak się robi pierwszą grę od podstaw.
Spółka jest skazana na sukces... a nowy właściciel zrobił interes życia.
Dziwne że Patryk poddał się kilka metrów przed metą. Wymyślił grę i dużo czasu poświęcił na grę.
Na chwilę obecną wartość spółki jest zaniżona. hgames radar proszę zobaczyć na ile wyceniają specjaliści.
Mam 13k akcji za wszystkie oszczędności i jestem dobrej myśli.
Nawet będę się starał o pracę w spółce hgames. Mam kilka super pomysłów i chętnie pomogę spółce.
Jadę na walne osobiście porozmawiam z zarządem spółki hgames.