Nie wiem. Może wczorajsze 100.000 akcji to była zwykła wymiana między portfelami. No bo przecież zrobiło się znikąd, jakby w obawie, by popyt nie zgęstniał. Wtedy trudniej robić takie wymiany.
O obecnych kreskach niech się wypowiedzą technicy, bo ja się nie znam, Ale wczoraj luqas87 (dziękuję) podrzucił ten link link Być może jesteśmy świadkami wybijania się z 4-letniej, strasznie męczącej konsolidacji. A dokąd nas zaprowadzi? Oby jak najwyżej. Spółka jest zdrowa i w bardzo dobrym momencie rozwoju. Otoczenie sprzyja, a media podchwyciły temat. link
i tu, chociaż wprawdzie ogólnie, ale działa na wyobraźnię. Na skalę naszych producentów rynek potencjalnie wielki, jak worek bez dna, link
No i jeszcze coś bliższego - kraje "Trójmorza" - gdzie akurat Newag ma ciekawe plany i jak zdobędzie różne homologacje w tamtych krajach, to na zdjęciu będzie raczej Dragon 2 niż lok Stadlera link
"Zwracają uwagę na "kilka dużych przetargów" Dobrze"
Skad wiesz, ze to na pewno dobrze i dla kogo ? Nawet Magda Gessler powiedziałaby, ze to może być "tragicznie" !!!! Wie to każdy, kto se założył wczoraj rachunek, a ty rzekomo jesteś inwestorem ze stażem kilku-letnim ....
Nie chodzi o NEWAG, a przepisy BHP> Takie wpisy pokazują, że ty nie masz żadnych.
Tylko bez bączków o jakimś zniechecaniu jak do nastolatek na 5 innych nickach, bo w czerwcu pisałem obszerniej, że na kursie widzę siłę nie widzianą wcześniej i to pisałem w kontrze do ciebie
Ja uważam ,że nieważne co mówia ważne aby mówili bo inaczej firma idzie w zapomnienie. raz jest lepiej raz gorzej ale na razie do przodu. jako analfabetka ekonomiczna czekałam na 20 zl ale teraz czekam na 30 zl i nie sprzedaje, a troche tego mam. denerwują mnie tylko złośliwości niektórych forumowiczów, bo każdy ma prawo do swojego zdania nawet jak innym wydaje sie głupie. często to zniechęca do komentowania .pozdrawiam stałych pacjentów tego forum. Dzisiaj znowu artykuł o Newagu na bankierze.
Zgoda. Też uważam, że do tej pory zarząd NWG był bardzo "oszczędny" w informowaniu publiczności o wygranych przetargach, czy aktualnym backlogu. Ostatnia publikacja o planach NWG "wisiała" na głównej Bankiera kilka dni, co mnie osobiście cieszy. Zresztą jest się czym chwalić! Jak mówi klasyk "jak zwykle, czas pokaże" co z tego wyniknie. Podaż przy cenie <20 zł jest zdaje się mocno ograniczona, co napawa pewnym optymizmem. Podobnie jak Ciebie zniesmaczają mnie docinki kilku forumowiczów traktujących innych z góry, ale cóż my "analfabeci ekonomiczni" zostaliśmy trochę inaczej wychowani...
@AS, wydawało mi się, że etap pyskówek jest dawno zakończony. Był jakiś "żółwik"... Dlatego, jako chroniczny "analfabeta ekonomiczny" odpowiem zwyczajnie na Twoje pytanie o znaczenie otwartych i planowanych przetargów. "Skad wiesz, ze to na pewno dobrze i dla kogo ?" ... Stąd, gdzie podejmujący decyzje spotykają się z inwestorami. Polecam, każdy akcjonariusz może.
@ diana, @majkel Co do komunikacji i PR. Faktycznie można częściej i szerzej, bo jest co pokazywać i czym się pochwalić. A poza świetnymi wynikami w postaci zysku netto i nowymi produktami, zwracam uwagę na wartość wskaźnika ROE. Bardzo mocny na tle branży. Po IV kw., w moim odczuciu, jeszcze się wzmocni.