Spółka zanotowała wzrost sprzedaży o 7% w Q3 2019 roku w stosunku analogicznego okresu roku ubiegłego. Poziom zobowiązań długoterminowych i krótkoterminowych na 30 września 2019 roku jest o 6% niższy niż na 30 września 2018 roku
Właśnie zarejestrowałem, ze Spółka odnotowała zysk netto :), niestety tylko przez przeszacowanie aktywów. Ciekawe, kiedy odnotuje zysk netto dzięki poprawie działalności operacyjnej. Jest światełko w tunelu, przez wzrost przychodów, ale ciagle jeszcze tego mało. Chyba już czas, żeby Zarząd powiedział kiedy wreszcie spółka będzie rentowna.
W mojej ocenie widać poprawę z Q na Q, więc jest ok. Kontraktów z Chinami jeszcze nie ma wynikach, będę lada chwila. Wtedy wzrost sprzedaży nie będzie 7%,a70% delikatnie mówiąc.
Szału nie ma, wydaje mi się że wszyscy czekamy aż wreszcie wyniki odpalą, ale od kilku kwartałów są mniej więcej takie same. Przychody w granicach 6 mln, strata około 1 mln (zysk za ten kwartał to tylko jak ktoś wspomniał przeszacowanie aktywów) . Chyba już czas na zmiany w Zarządzie, bo mimo dużych środków wpompowanych w Spółkę jest stagnacja. Ja rozumiem, ze Pan Kamola jest filantropem, ale pozostali akcjonariusze chyba mają prawo czuć się zniecierpliwieni. Ile jeszcze razy będzie to samo kwartał w kwartał. Czasu było aż nadto, teraz trzeba pokazać wyniki. Strategia oparta na Chopinie już poszła do kosza. W Azji spółka nie prowadzi sprzedaży, tak wynika z raportu. Spółce potrzebny jest jakiś impuls, osoba która wniesie entuzjazm. Jak patrzę na Zarząd czy Radę, to tam nie ma nikogo, kto pochodzi z branży kosmetycznej kto będzie w stanie wesprzeć wiedzą czy doświadczeniem. Tyle umów podpisanych, a przychody tylko w górę o 7%. Jeśli w takim tempie Spółka będzie rosła, to na wyniki poczekamy jeszcze 5 lat. Tylko kto będzie tyle lat akcje trzymał.
polecam wszystkim lekturę pkt. 6.7 (str. 22) pokazuje cały obraz dokonań zarządu... pkt z podziałem sprzedaży na kraj i eksport nie znalazłem... hmmm. Ciekawe dlaczego pominęli tak interesujące dane.. Panu Kamoli może majątku zabraknąć jak w takim tempie spółka będzie „poprawiała” wyniki... No i ten spektakularny sukces na marce Gracja.. a to tej marki jeszcze rok temu nie chcieli się pozbyć ??? Zgodnie ze strategią?
Współpraca z CODE chyba im nie wyszła. Strategia była inna, a jest jeszcze inaczej. Skasowali za to 1,5 mln zł chyba. Chcieli pozbyć się marek Gracja i Paloma. Palome to w sumie zabili, bo wycofali wszystkie balsamy, masła do ciała itp. Virtual też kuleje.