• 3Q... Autor: ~3Q [37.47.9.*]
    Spółka zanotowała wzrost sprzedaży o 7% w Q3 2019 roku w stosunku analogicznego okresu roku ubiegłego. Poziom zobowiązań długoterminowych i krótkoterminowych na 30 września 2019 roku jest o 6% niższy niż na 30 września 2018 roku
  • raport bardzo cienki Autor: ~Nikt [195.47.201.*]
    moim zdaniem.

Jedyny plus lekka zwyzka na przychodach ale liczyc sie bedzie rok do roku.
    Przeplywy operacyjne caly czas na minusie,spolka traci kasę.

Co to za kolosalne naleznosci na poziomie kilkudziesieciu milionów zl? Nie do zaakceptowania
  • Re: raport bardzo cienki Autor: ~Tuwim [37.47.7.*]
    Właśnie zarejestrowałem, ze Spółka odnotowała zysk netto :), niestety tylko przez przeszacowanie aktywów. Ciekawe, kiedy odnotuje zysk netto dzięki poprawie działalności operacyjnej. Jest światełko w tunelu, przez wzrost przychodów, ale ciagle jeszcze tego mało. Chyba już czas, żeby Zarząd powiedział kiedy wreszcie spółka będzie rentowna.
  • Re: raport bardzo cienki Autor: ~Realista [87.206.240.*]
    W mojej ocenie widać poprawę z Q na Q, więc jest ok. Kontraktów z Chinami jeszcze nie ma wynikach, będę lada chwila. Wtedy wzrost sprzedaży nie będzie 7%,a70% delikatnie mówiąc.
  • Re: raport bardzo cienki Autor: ~xyz [94.254.200.*]
    Jak na wprowadzenie na rynek globalnej marki Chopin i po podpisaniu tylu umów i listów intencyjnych to lipa straszna.
  • Re: raport bardzo cienki Autor: ~Inwestor [78.11.244.*]
    Szału nie ma, wydaje mi się że wszyscy czekamy aż wreszcie wyniki odpalą, ale od kilku kwartałów są mniej więcej takie same. Przychody w granicach 6 mln, strata około 1 mln (zysk za ten kwartał to tylko jak ktoś wspomniał przeszacowanie aktywów) . Chyba już czas na zmiany w Zarządzie, bo mimo dużych środków wpompowanych w Spółkę jest stagnacja. Ja rozumiem, ze Pan Kamola jest filantropem, ale pozostali akcjonariusze chyba mają prawo czuć się zniecierpliwieni. Ile jeszcze razy będzie to samo kwartał w kwartał. Czasu było aż nadto, teraz trzeba pokazać wyniki. Strategia oparta na Chopinie już poszła do kosza. W Azji spółka nie prowadzi sprzedaży, tak wynika z raportu. Spółce potrzebny jest jakiś impuls, osoba która wniesie entuzjazm. Jak patrzę na Zarząd czy Radę, to tam nie ma nikogo, kto pochodzi z branży kosmetycznej kto będzie w stanie wesprzeć wiedzą czy doświadczeniem. Tyle umów podpisanych, a przychody tylko w górę o 7%. Jeśli w takim tempie Spółka będzie rosła, to na wyniki poczekamy jeszcze 5 lat. Tylko kto będzie tyle lat akcje trzymał.
  • Re: raport bardzo cienki Autor: ~xyz [94.254.200.*]
    polecam wszystkim lekturę pkt. 6.7 (str. 22) pokazuje cały obraz dokonań zarządu... pkt z podziałem sprzedaży na kraj i eksport nie znalazłem... hmmm. Ciekawe dlaczego pominęli tak interesujące dane.. Panu Kamoli może majątku zabraknąć jak w takim tempie spółka będzie „poprawiała” wyniki... No i ten spektakularny sukces na marce Gracja.. a to tej marki jeszcze rok temu nie chcieli się pozbyć ??? Zgodnie ze strategią?
  • Re: raport bardzo cienki Autor: ~Szkoda [87.206.240.*]
    Współpraca z CODE chyba im nie wyszła. Strategia była inna, a jest jeszcze inaczej. Skasowali za to 1,5 mln zł chyba. Chcieli pozbyć się marek Gracja i Paloma. Palome to w sumie zabili, bo wycofali wszystkie balsamy, masła do ciała itp. Virtual też kuleje.
  • Re: 3Q... Autor: ~Realista [87.206.240.*]
    https://www.parkiet.com/Handel-i-konsumpcja/311209971-Miraculum-Pani-Walewska-podbija-sprzedaz.html
[x]
MIRACULUM -1,23% 0,80 2025-10-14 16:27:32
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.