Powinno być ok. Drogi dolar w III kwartale tylko powiększy roczny zysk netto, bo szczyt sezonu czyli fakturowanie czarterów przeliczanych $, wypada na III kwartał, a raty leasingowe są co miesiąc.
Ja już się nie wypowiadam, bo chyba odbiór jest odwrotny - chociaż dzięki tym spekulacyjnym spadkom udało się dokupić trochę akcji w atrakcyjnej cenie, tak więc nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :)
Ewidentnie ktoś sypie z ukrytego. Udało mi się skupić 1500 szt. od wczoraj na poziomie 36.00. Podobne sypanie miało miejsce przed wynikami za 2Q. Mam nadzieje, że to po prostu fund realizuje zyski i daje możliwość zarobku zaprzyjaźnionemu fundowi. Tylko to jest zdecydowanie za maly wolumen na takie wymiany.
Wihajster chyba masz rację. Tylko ameby z funduszy są zdolne aby bawić się na takiej spółce w:
- sypanie z ukrytego,
-PKC na końcówce
-testowanie TKO.
Od kilku dni trwa to samo i rzeczywiście podobnie było w czerwcu i wrześniu.
ZB, Wihajster wyniki o których piszecie wydają mi się gwarantowane. Operacji było więcej, a ceny dla touroperatorów były sporo wyższe niż rok temu. Wyniki Rainbowa pokazują że sezon był bardzo mocny. Zobaczymy.
Góra lubię Twoje wpisy i Twój optymizm. Oby się sprawdziło :)
Analizprezesa dał 45mln. Ktoś jeszcze? będzie można zrobić podsumowanie wyników. A w kolejnym kwartale będzie wiadomo kogo słuchać
Chciałbym ale to raczej mało prawdopodobne. Za rok 2018 było raptem ok 66 mln zysku. W tym sumując I i II kwartał mamy już 45 + twoja prognoza 70 za III kwartał, mamy razem 115 mln. 80 % więcej 2018 roku. Wiadomo że ze względu na odwrócone leasingi, lepszą koniunkturę itp. wynik z IV kwartał powinien być na sporym +.
będzie 50mln ujemnych różnic kursowych zysk ok 90-100mln ebit ebit jest najważniejsza i tego trzeba sie trzymać
najlepsze jest to że w ciągu trzech miesięcy ma być info o wznowieniu lotów maxów i odszkodowaniu a to spowoduje że walor może się nie otworzyć bez pomocy widłowego