• Ursynowska 72, 02-605 Warszawa Autor: ~mroczneśredniowiecz [80.52.228.*]
    Budynek położony u zbiegu ul.Ursynowskiej i Al.Niepodległości, w którym mieściła się kiedyś ambasada NRD.
    Domofon w furtce ma jeden przycisk, całkowicie anonimowy.
    Nie widać żadnej informacji o prowadzeniu w nim jakiejkolwiek działalności gospodarczej.
    Cały budynek jest równie anonimowy jak domofon.

link

link
  • Re: Ursynowska 72, 02-605 Warszawa Autor: ~12344 [79.163.251.*]
    Proponuję spojrzeć na listę akcjonariuszy.
    Pewna firma o kapitalizacji jednorożca ma 500 000 akcji,
    dwóch przedstawicieli w radzie
    i bierze udział w WZA.
    Po co?
  • Re: Ursynowska 72, 02-605 Warszawa Autor: ~mroczneśredniowiecz [5.173.18.*]
    Dnia 2020-01-05 o godz. 12:53 ~12344 napisał(a):
    > Proponuję spojrzeć na listę akcjonariuszy.
    > > Pewna firma o kapitalizacji jednorożca ma 500 000 akcji,
    > > dwóch przedstawicieli w radzie
    > > i bierze udział w WZA.
    > > Po co?

Co to za retoryka?
    Jeśli coś sugerujesz z chytrym uśmieszkiem, to powiedz co i spróbuj to obronić w świetle faktów.
    Forum aż roi się od wpisów różnych Pytii, co sugerują, że coś wiedzą, a zapytane o co im chodzi odpowiadają kulawym heksametrem.

Ja podałem fakt - oficjalna siedziba tej firmy wygląda jak opuszczony budynek i umieściłem zdjęcia. Jeśli masz coś konkretnego to dodanie w tej materii, to zapraszam.
    Ale banialuki jak powyżej zostaw dla siebie, bo marnujesz czas wszystkim, którzy tu zaglądają, bo nie wierzę, aby ktokolwiek tu obecny nie wiedział jaki jest skład akcjonariatu, i że ASSECO jest najmniejszym nadprogowym udziałowcem.
    Jest nim zresztą od 2008 roku, a nawet od stycznia tego 2008 roku.
    Mógłbyś więc swój kulawy heksametr zamieścić tutaj już w 2009 roku, co po 10 latach nadałoby mu dzisiaj właściwą jakość, bo nie każdy sikacz to dojrzewające wino.

• Re: Ursynowska 72, 02-605 Warszawa Autor: ~12344 [79.163.251.*]
    Jak jesteś taki dobry dla użytkowników tego forum to może wyślij te swoje zdjęcia razem ze swoimi wątpliwościami do wspomnianej przez ciebie spółki.
    Jednorożec nie powinien marnować kapitału, czasu swoich pracowników oraz reputacji przy tak opisywanej przez ciebie firmie.
  • Re: Ursynowska 72, 02-605 Warszawa Autor: ~mroczneśredniowiecz [5.173.18.*]
    Dnia 2020-01-06 o godz. 23:39 ~12344 napisał(a):
    > Jak jesteś taki dobry dla użytkowników tego forum to może wyślij te swoje zdjęcia razem ze swoimi wątpliwościami do wspomnianej przez ciebie spółki.

Nie rozumiem twojego toku myślenia, czy jak to zwał.
    Uważasz, że ITL nie wie jak wygląda jej siedziba?

> > Jednorożec nie powinien marnować kapitału, czasu swoich pracowników oraz reputacji przy tak opisywanej przez ciebie firmie.

Nie wiem, jakie są plany tego akcjonariusza na następne 10 lat, ale wiem ponad wszelką wątpliwość, że przez ostatnie 10 lat stracił tu zarówno czas jak i kapitał, a reputacji na pewno nie poprawił.

Z mojej strony to tyle jeśli chodzi o komentowanie wskazywanych przez ciebie magicznych aspektów czyjejś obecności w akcjonariacie.
  • Re: Ursynowska 72, 02-605 Warszawa Autor: ~mroczneśredniowiecz [94.254.163.*]
    W tygodniu będę w ciągu dnia w tym miejscu i zrobię zdjęcia gdy ferwor pracy osiąga tam swoje maksimum.
    Gdy przyjeżdżają dostawy z posiłkami i gdy wchodzą i wychodzą kontrahenci, a pod siedzibą firmy stoją zaparkowane samochody z ich logo na blachach. :)

Dnia 2020-03-02 o godz. 14:24 ~mroczneśredniowiecz napisał(a):
    > W tygodniu będę w ciągu dnia w tym miejscu i zrobię zdjęcia gdy ferwor pracy osiąga tam swoje maksimum.
    > Gdy przyjeżdżają dostawy z posiłkami i gdy wchodzą i wychodzą kontrahenci, a pod siedzibą firmy stoją zaparkowane samochody z ich logo na blachach. :)
    >

Żebyście drodzy nie myśleli, że sobie drwię to podzielę się z Wami uznaniem dla tego adresu jako takiego. To jedna z ładniejszych części starego Mokotowa. otoczona niebywałymi jak na bliskość centrum terenami zielonymi, bo właśnie wzdłuż Ursynowskiej, a dokładanie Odyńca i Racławickiej przebiega trasa napowietrzania miasta zachodnimi wiatrami. To kwartał ściśle reprezentacyjny.
    Na Ursynowskiej, kilka posesji w stronę Kazimierzowskiej jest willa, w której mieściła się siedziba Radia Wolna Europa.
    Trzy uliczki dalej jest willa, w której mieszkał Broniewski.
    Inny poeta - Kruczkowski - właśnie tutaj był skoszarowany:

O, smutku pięciu marek – o, smutku tego wieczora:
    Jakżeście byli okrutni, „poeci Pikadora”!
    Światła na szybach płonęły: zły, nieprzyjazny pożar –
    Wracałem nocą spóźniony do mokotowskich koszar…

Takie miejsce, taki dom muszą kosztować.

NIE WIERZĘ ABY MIELI TAM SIEDZIBĘ W POWSZECHNYM ROZUMIENIU TEGO SŁOWA!

[x]
INTELIWIS 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.