Myślałem ze samolot spadł lub coś takiego :) a tu toś dym robił celowy lub nieprofesjonalnie sprzedał mały pakiet przy mało płynnym rynku (min to 36,2 a nie 33). Cóż bywa nieprzyjemnie - trzeba obserwować i trzymać rękę na pulsie,
Ktos wszedł po 40 spekulacyjnie i skoro nie rosło to puscił ze stratą. Spadło mocno bo nie było w tym momencie popytu. Spadek na małym vol. Spadkowym jest niewiarygodny. W poniedziałek wroci na 38-39zł. Rainbow dzis pokazał świetne wyniki- a dla nich enter lata. Po wynikach ta cena bedzie daleką historią.
Zwykła spekuła, uwalić trochę kurs na malym wolumenie, żeby kupić taniej akcje. Albo poruszyć innych do sprzedaży. W poniedziałek dokupuje akcje, i tyle w temacie, przy niższym kursie będzie bardziej dynamiczny wzrost przed publikacja raportu.
Czytałem na kilku blogach, że wyniki za 3Q mogą zaskoczyć negatywnie. Po prostu niektórzy sprzedają w obawie przed wynikami, to zawsze ryzyko. Jesli będą sporo poniżej konsensusu to witamy 30 PLN.
na jakich blogach widziałeś takie informacje i co miałoby być powodem negatywnego zaskoczenia? ja prawdę mówiąc nie widzę ryzyka, biorąc pod uwagę jak wyglądał sezon
to przeczytaj Analizy Prezesa jeszcze raz - jeżeli spadek zysku o 30% (do 45mln) uważasz za wielkie zagrożenie..., a w praktyce i tak będzie świetnie, zobaczycie
Panie i Panowie niecały miesiąc temu prezes w wywiadzie mówił że 3 kwartał był najlepszy w historii ENTERA, musieli wypożyczyć 4 samoloty dodatkowo a na swoich zacieśnili grafik by wypozyczyć tylko 4maszyny. wynik EBIT będzie najlepszy w historii - ujemne będą tylko przeszacowania przyszłych leasingów operacyjnych -ale to się dzieje co kwartał -raz na plus raz na minus, teraz będzie spory minus bo był ponad 25gr skok dolara między kwartałami, w czwartym kwartale prawdopodobnie będzie na plus bo dolar jest poniżej 4zł i raczej będzie spadał.
ja dokupuję i zobaczycie, zarobimy na tym.
to nie jest spolka na spekulacje, stabilny wzrost, dywidenda i jeszcze pamiętajcie o odszkodowaniu za maxy, które wpadnie w przyszłym roku