Komunikat Prezesa Zarządu z dnia 14.11.2019 r.
Zarząd firmy Fluid S.A. informuje:
FLUID S.A. otrzymał zapytanie o przedstawienie wstępnej oferty technologicznej na budowę instalacji produkującej odnawialne ciepło o mocy 5 MWterm, które będzie dostarczane do jednej z ciepłowni miejskich w woj. śląskim. Założenie inwestycyjne zakłada jednoczesną produkcję ciepła odnawialnego oraz karbonizatu z biomasy. W przyszłym tygodniu planowana jest wizja lokalna pozwalająca na określenie skali i wymogów technicznych inwestycji.
Fluid S.A. otrzymał również zapytanie o dostawy biowęgla do energetyki zawodowej. Spółka wielokrotnie we własnych i zleconych badaniach wykazała szeroki wachlarz korzyści wynikających z zastąpienia paliw kopalnych biowęglem. Wyzwaniem zarówno dla Fluid S.A. jak i energetyki zawodowej jest nadal przyjęcie właściwego modelu biznesowego, w którym cena biowęgla zostanie zgodnie przyjęta przez odbiorców z branży energetycznej oraz Fluid S.A. lub przyszłych producentów biowęgla.
Prezes Zarządu Fluid S.A. spotkał się z podmiotami krajowymi które mogą realizować budowę Zakładów Odzysku Energii w Polsce i Indonezji.
Spółka otrzymała oferty na realizację ZOE w ramach generalnego wykonawstwa, które Zarząd uznał za zadawalające, dające podstawę do powierzenia jednemu z oferentów realizacji inwestycji.
W myśl komunikatów giełdowych, rozpoczęcie realizacji pierwszej inwestycji w Indonezji, powinna nastąpić najpóźniej w styczniu 2020 roku.
Dnia 2019-11-15 o godz. 09:45 ~Ona napisał(a): > A nie mówiłam:)
I co w tym komunikacie kluseczko masz przełomowego poza standardowym laniem wody? Tak swoją drogą ciekawe jak prowadzi się biznes jak wszystkie konta komornik pozajmował hehe
" Spółka wielokrotnie we własnych i zleconych badaniach wykazała szeroki wachlarz korzyści wynikających z zastąpienia paliw kopalnych biowęglem. Wyzwaniem zarówno dla Fluid S.A...."
jest by w ogóle ten biowęgiel wyprodukować w sensownych ilościach bo ZOE Sędziszów okazał się do tego niezdolny
Fiu fiu, idzie nowe. Przeliczając ten komunikat na gotówkę: - dwa zapytania liczone po 25 milionów zeta każde i mamy spłacone długi - 32 miliony dolarów od warsztatu naprawy rowerów i skuterów minus to co weźmie generalny wykonawca - to już czysty zysk Do tego to, co prezes skromnie przemilczał - kontrakt z Gustaw Group, ZOE w Kanadzie i linia uwęglania dla Sołowowa ... ... nie ma bata, lecimy na dychacza :-)
Ps. Zastanawiam się, jak rozwiążą problem techniczny z dotarciem na miejsce wspomnianej w komunikacie wizji lokalnej. Wszystkie bryki zlicytowane przez komornika, a w kasie nie ma kasy nawet na bilety na autobus. Jak Inwestor łaskawie nie podrzuci, to trzeba będzie łapać stopa albo dawać z buta ...
Dnia 2019-11-15 o godz. 10:09 ~tygrys_myszowaty napisał(a): > Fiu fiu, idzie nowe. Przeliczając ten komunikat na gotówkę: > - dwa zapytania liczone po 25 milionów zeta każde i mamy spłacone długi > - 32 miliony dolarów od warsztatu naprawy rowerów i skuterów minus to co weźmie generalny wykonawca - to już czysty zysk > Do tego to, co prezes skromnie przemilczał - kontrakt z Gustaw Group, ZOE w Kanadzie i linia uwęglania dla Sołowowa ... > ... nie ma bata, lecimy na dychacza :-) > > Ps. Zastanawiam się, jak rozwiążą problem techniczny z dotarciem na miejsce wspomnianej w komunikacie wizji lokalnej. Wszystkie bryki zlicytowane przez komornika, a w kasie nie ma kasy nawet na bilety na autobus. Jak Inwestor łaskawie nie podrzuci, to trzeba będzie łapać stopa albo dawać z buta ...
Jeden jechał na kocie,tfu na koniu,to może tym razem na tygrysie. Syn ma 2 bryki to pożyczy.....
Zapominasz o silniku sterlinga i komercjalizacji ogniwa paliwowego - to będzie przełom na miarę gazy z łupków w USA i Nobel dla naszego geniusza murowany !!!
Ups, jak mogłem o tym zapomnieć ... Na swoje wytłumaczenie mam tylko to, że właśnie główkowałem, jak Jasio rozwiąże pewien problem techniczny. No bo tak - to że zaczną napływać z całego świata kontenery z pierdyliardami zielonych to pewnik. Ale ... jak w międzyczasie złośliwy komornik zlicytuje zakład na Spółdzielczej, to może wyjść kicha, bo kontenery wrócą do nadawców z adnotacją "Adresat nieznany".
jesteście bez serca! bez zrozumienia dla starszego człowieka; swojak się w końcu obraził i przestał naganiać nowych chętnych, a tu święta idą i na prezenty pieniędzy potrzeba a że coś słabo wiernym idzie z uśrednianiem, to trzeba jakiś ochłap komunikacyjny rzucić!
Dnia 2019-11-15 o godz. 13:19 pati_ napisał(a): > Niesamowite ,że takimi komunikatami można mamić w nieskończoność. > Gdzie ma pan honor prezesie ?
Jest jednak pewna zmiana jeszcze rok tamu po takich komunikatach spółka by wisiała na widłach. Ogólnie ilość komunikatów ich wachlarz i ich materia utwierdzają mnie że zasadniczo miałem rację Co do kury znoszącej złote jajka jednego nie przewidziałem KOGUTA:))))))))))))))))))))))
Dnia 2019-11-15 o godz. 10:20 ~Taaa napisał(a): > Zapominasz o silniku sterlinga i komercjalizacji ogniwa paliwowego - to będzie przełom na miarę gazy z łupków w USA i Nobel dla naszego geniusza murowany !!!
a ty widzę jak obrabiałeś robaka tak dalej obrabiasz ale żeby z trupem cały czas dokonywać innych czynności to się dziwię
Dnia 2019-11-15 o godz. 16:13 swój napisał(a): > Dnia 2019-11-15 o godz. 10:20 ~Taaa napisał(a): > > Zapominasz o silniku sterlinga i komercjalizacji ogniwa paliwowego - to będzie przełom na miarę gazy z łupków w USA i Nobel dla naszego geniusza murowany !!! > > a ty widzę jak obrabiałeś robaka tak dalej obrabiasz ale żeby z trupem cały czas dokonywać innych czynności to się dziwię
Ja przynajmniej złodziejowi prezentów nie wręczałem.
Dnia 2019-11-15 o godz. 16:37 ~Taaa napisał(a): > Dnia 2019-11-15 o godz. 16:13 swój napisał(a): > > Dnia 2019-11-15 o godz. 10:20 ~Taaa napisał(a): > > > Zapominasz o silniku sterlinga i komercjalizacji ogniwa paliwowego - to będzie przełom na miarę gazy z łupków w USA i Nobel dla naszego geniusza murowany !!! > > > > a ty widzę jak obrabiałeś robaka tak dalej obrabiasz ale żeby z trupem cały czas dokonywać innych czynności to się dziwię > > Ja przynajmniej złodziejowi prezentów nie wręczałem.
ale krzaczki mega złodziejom sadziłeś:))))) podlewałeś ,pieliłeś, pieściłeś i patrzyłeś jak ładnie rosną na bioweglu:))))))))
Dnia 2019-11-15 o godz. 16:43 swój napisał(a): > Dnia 2019-11-15 o godz. 16:37 ~Taaa napisał(a): > > Dnia 2019-11-15 o godz. 16:13 swój napisał(a): > > > Dnia 2019-11-15 o godz. 10:20 ~Taaa napisał(a): > > > > Zapominasz o silniku sterlinga i komercjalizacji ogniwa paliwowego - to będzie przełom na miarę gazy z łupków w USA i Nobel dla naszego geniusza murowany !!! > > > > > > a ty widzę jak obrabiałeś robaka tak dalej obrabiasz ale żeby z trupem cały czas dokonywać innych czynności to się dziwię > > > > Ja przynajmniej złodziejowi prezentów nie wręczałem. > > ale krzaczki mega złodziejom sadziłeś:))))) > podlewałeś ,pieliłeś, pieściłeś i patrzyłeś jak ładnie rosną na bioweglu:))))))))
To akurat nie od złodziei ale okradzionych. Poza tym darmo dali i też dostałeś
Dnia 2019-11-15 o godz. 16:48 ~Taaa napisał(a): > Dnia 2019-11-15 o godz. 16:43 swój napisał(a): > > Dnia 2019-11-15 o godz. 16:37 ~Taaa napisał(a): > > > Dnia 2019-11-15 o godz. 16:13 swój napisał(a): > > > > Dnia 2019-11-15 o godz. 10:20 ~Taaa napisał(a): > > > > > Zapominasz o silniku sterlinga i komercjalizacji ogniwa paliwowego - to będzie przełom na miarę gazy z łupków w USA i Nobel dla naszego geniusza murowany !!! > > > > > > > > a ty widzę jak obrabiałeś robaka tak dalej obrabiasz ale żeby z trupem cały czas dokonywać innych czynności to się dziwię > > > > > > Ja przynajmniej złodziejowi prezentów nie wręczałem. > > > > ale krzaczki mega złodziejom sadziłeś:))))) > > podlewałeś ,pieliłeś, pieściłeś i patrzyłeś jak ładnie rosną na bioweglu:)))))))) > > To akurat nie od złodziei ale okradzionych. Poza tym darmo dali i też dostałeś
i tu właśnie docieramy do sedna naszych frapujących rozmów tu i na Eko Ja staram się nie srać na gniazdo w którym siedzę lub siedziałem Ty zaś to uwielbiasz
Dnia 2019-11-15 o godz. 16:51 swój napisał(a): > Dnia 2019-11-15 o godz. 16:48 ~Taaa napisał(a): > > Dnia 2019-11-15 o godz. 16:43 swój napisał(a): > > > Dnia 2019-11-15 o godz. 16:37 ~Taaa napisał(a): > > > > Dnia 2019-11-15 o godz. 16:13 swój napisał(a): > > > > > Dnia 2019-11-15 o godz. 10:20 ~Taaa napisał(a): > > > > > > Zapominasz o silniku sterlinga i komercjalizacji ogniwa paliwowego - to będzie przełom na miarę gazy z łupków w USA i Nobel dla naszego geniusza murowany !!! > > > > > > > > > > a ty widzę jak obrabiałeś robaka tak dalej obrabiasz ale żeby z trupem cały czas dokonywać innych czynności to się dziwię > > > > > > > > Ja przynajmniej złodziejowi prezentów nie wręczałem. > > > > > > ale krzaczki mega złodziejom sadziłeś:))))) > > > podlewałeś ,pieliłeś, pieściłeś i patrzyłeś jak ładnie rosną na bioweglu:)))))))) > > > > To akurat nie od złodziei ale okradzionych. Poza tym darmo dali i też dostałeś > > i tu właśnie docieramy do sedna naszych frapujących rozmów tu i na Eko > Ja staram się nie srać na gniazdo w którym siedzę lub siedziałem > Ty zaś to uwielbiasz >
Jesteś po prostu naganiaczem. Ja szczerze piszę o spółkach nawet w tych których siedzę. Co do sr,, na gniazdo to kto pisał o k... a nie inżynierze? Przyganiał kocioł garnkowi. Jak wyniki będą na Eko słabe (<600K) to się zwali. Tylko tyle śmiałem napisać i stado baranów się na mnie rzuciło. Myli się ci forum bankiera z prywatnym z oberfuhrerem miso.
Dnia 2019-11-15 o godz. 17:05 pati_ napisał(a): > Ha, ha ... :))) > > Nakręcaliśmy się wzajemnie, a teraz zachowujecie się jak warzywa w garnku ! :))) > > Pozdrawiam panów. :)
He he - dobre :))) Warzywa i to już przeżute przez maszynkę w Sędziszowie.
Dlatego że bankierowi jako portalowi na tym nie zależy. Lepiej zapytaj się swoich idoli w Sędziszowie dlaczego po 3 latach od otwarcia OZE nie są w stanie produkować biowęgla a mimo to wciskają tą technologie innym
widac stara ekipa zaczyna sobie skakac do gardla ,Janek jednak odcisnal pietno na psychice wyznawcow ,swoj przeskoczyl z jednego bagna do drugiego EEX , nastepny dziadek zrobil mu sieczke z mozgu, od Bokuna to Janek moglby sie tylko uczyc, Bokun Was wyzeruje i pusci w samych spodenkach, zabierze Wam to co zostalo po Janku i obedze z resztek godnosci
jazde na EEX to zobaczysz po nastepnych wynikach ,rodzina wydoji ostatni grosz ze spolki ,a Was beda mamic ,wymianami krzyzowymi i rosnacymi przychodami z ktorych nigdy nie bedzie zysku ,duzo sie musicie nauczyc