G.... dostaniemy.... na to wyglada ze administrator bezczelnie ukradl pieniadze z zastawu, a w celu unikniecia odpowiedzialnosci karnej upozorowal zamiar zaplaty
Jak wcześniej wspominałem, u mnie AZ ma jeszcze czas (dostał dokument we wtorek). Może część osób nie przesłała świadectw depozytowych + oświadczeń z numerem konta poświadczonych notarialnie i AZ się bał/nie chciał wysyłać wtedy kasy? Sam nie wiem - tak trochę wynika to jego dzisiejszego pisma.
W sumie jest to trochę kłopotliwe i kosztowne, u mnie trwało to jakiś tydzień i kosztowało: 35 zł wystawienie świadectwa 25 zł notariusz kilka zł na list polecony.
Ale z drugiej strony, jak wspomina AZ, dzięki temu jest pewność, że kasę dostanie właściwa osoba.
Ja czekam do przyszłego tygodnia, jak się kasa nie pojawi, to podejmę dalsze działania. Z drugiej strony, gdyby AZ chciał nas oszukać, to raczej po prostu zwiałby z kasą, a nie pisał pisma, które są publicznie udostępnione i ew. będą jakimś dowodem.
Pytanie tylko, czy takie odbieranie z depozytu nie będzie jeszcze bardziej kłopotliwe...
I druga sprawa, że chyba każdy woli mieć kasę na swoim koncie, jak najszybciej.
Ważne jest też co się teraz dzieje z spółce. Czy nasze wierzytelności są obsługiwane na bieżąco przez FFI? Co jaki czas AZ będzie dostawał kasę od FFI. Długa jeszcze droga przed nami ;)
Po to zeby administrator mogl sie tlumaczyc przed prokuratorem ze podjąl dzialania, ale przyslowiowy rąbek od spódnicy przeszkadzający baletnicy nie pozwolił mu wypłacić
Dnia 2019-11-15 o godz. 17:31 ertyy napisał(a): > W sumie jest to trochę kłopotliwe i kosztowne, u mnie trwało to jakiś tydzień i kosztowało: > 35 zł wystawienie świadectwa > 25 zł notariusz > kilka zł na list polecony. >
Ja nie dostałem, mimo upłynięcia terminu 5 dni i wysłania zarówno świadectwa depozytowego, jak i oświadczenia z numerem konta potwierdzonego przez notariusza. Także wysyłam wezwanie do zapłaty do AZ, a jak to nie pomoże, to prokuratura i zawiadomienie o przestępstwie.
We wtorek o dziwo AZ odebrał ode mnie telefon. Szybko uciął rozmowę, że dziś wieczorem (wtorek) będą wysyłane przelewy, więc proszę sprawdzić jutro. Mamy piątek, od wtorku to chyba przelew powinien już być... Też zastanawiam się nad złożeniem zawiadomienia do prokuratury.