Giełdy Światowe za tej hossy USA +172%, NIEMCY +139%, FRANCJA +60%, WĘGRY +107%, TURCJA+ 110%, ESTONIA +202%, LITWA +147%, ŁOTWA +244%, UKRAINA +7%, POLSKA MINUS 2% No własnie Polska -2 % po 4 latach dojnej zmiany, samych sukcesów, ratingi te same co za Tuska, czyli polska w ruinie, budżet zrównoważony, vat rośnie. No właśnie dochody państwa rosną a spółki na GPW, którym spółkom te zyski tak rosną, że budżetowi przebywa ? Ameryka rekordy rekordów a u nas znafcy okopali się w okopie przed nadejściem krachu, tak im wychodzi na wykresie buhahahaha , na wykresie to Polska dogania Niemcy czy Szwajcarię. Tusk zniszczył Polską giełdę ale Tuska już ni ma. To może LBGT ? A wystarczy być tylko inteligentnym a nie jak małpa powtarzać .................wina komuchów, jak się z kraju nie oczyści z komuchów to giełda nie urośnie. To ile lat jeszcze ci komuchy będą żyć ?
DonSocjal Morawiecki znów wstrzymuje reformę likwidacji OFE o pół roku oznacza, że z OFE wyparuje 6 mld zł, które trafi do publicznej kasy. Aj tam wyparuje, odbierze złodziejom. Potem jeszcze weźmiemy 15 %. DOBRA ZMIANA. 15% zniknie Polaku z Twoich pieniędzy - zostaną przeznaczone na episkopat Polski - tobie na starość zostanie wybór pracować do śmierci abyś zarobił na kromkę chleba, bo nawet nie na cmentarz - bo tam stawki jak u Żyda za M1. Jak nie opłacisz to się wyeksmitują! Gdzie ja żyję! A tymczasem na świecie niemiecki indeks giełdowy DAX pnie się na kolejne szczyty, amerykanie to samo. Jak to przecież wałkujemy naszym wyborcom, tam jest recesja, spowolnienie, nadchodzi krach, przygotujcie się i tacy ekonomiści jak.....haha pozamykali pozycje i czekają na zwałę. A tymczasem w majestacie prawa drenują gospodarkę ile się da i nie może z kolan wstać. Czekałem 4 lata to i poczekam jeszcze z te 8 miesięcy aż te 160 mld z ofe wyparuje.
Idz chłopie i zarabiaj i plac podatki i składki by twój ukochany rząd socjalistyczny miał co rozdawać. Poza tym 15% z tego co ofe to złodziejstwo. Donald tez zabrał ale złotówka nie zniknęła. Wiec siedź cicho i zap... bo ojczyzna w potrzebie
a podstawówkę skończył ? czytać umi ? to wi że nie musi się zgodzić na 15% teraz zapłaci przy pobieraniu emerytury zgodnie z obowiązującym prawem podatkowym a jak się zgodzi do wypłaty w przyszłości będzie netto - czy to takie trudne sobie przeczytać no ale rozumiem to ten małorolny co kręcił dynamo jak aktyw rżnął w karty i czytać nie umi przykro mi że komuna Cie tak skrzywdziła
I tak na koniec dla inteligentnych, bo ci drudzy to jak ściana. Donald tak argumentował likwidację części ofe , czy możesz te pieniądze sobie wybrać.......NIE, czyli nie są Twoje. To ja się zapytam, czy jak Morawiecki odda te mi moje pieniądze i pobierze opłatę przekształceniową to ja te moje pieniądze będę mógł sobie wybrać, moje pieniądze? ..............Nieeeeeeeeeeeee. A dlaczego nie będę mógł sobie wybrać tych moich pieniędzy? Są twoje ale wara od nich, może za 20 lat. Ale PiS nie będzie rządziło przez 20 lat więc raz są moje a raz nie ale tylko na papierze. I o to chodzi. Lud ciemny o więcej nie pyta
Gdyby była taka możliwość że te "Twoje" zgromadzone przez lata pieniądze mógłbyś wybrać jednorazowo to zachodzi tu zasada "roztropnych Panien" jeden by sobie dozował przeliczając na ewentualnie przewidywalny termin życia a drugi w rok by roztrwonił jak marnotrawny syn a potem dobry ojciec (ZUS) płacił by zasiłek z czyich pieniędzy ano znowu obywateli .................... dlatego zapobiegliwy ojciec (ZUS) umawia się na dozowanie emerytury na lata i gdy te z IKE już wypłaci a dobry Bóg da Ci zdrowie żyć dalej to będzie Ci ta stawkę wypłacał dalej dlatego ta cześć w ZUSie nie jest dziedziczona ani nie możesz wybrać jej jednorazowo
Nie rozumiem, przecież ja te pieniądze wybierając jednorazowo w wieku 60 lat czy kobiety w wieku 55 też mogę je mieć tylko jeden dzień i kobiety żyjące na emeryturze średnio 22 lata udadzą się po zasiłek. A Morawiecki usilnie narzuca żebyśmy pozostali w IKE, nie przerzucając ich do ZUS-u. Bo już teraz chce dolę, go nie interesuje, co będzie potem i czy będziesz cieszył się przez 1 dzień czy rok. Masz zostać w ike i dać już teraz 15 % bo w ZUS zapłacisz 18 %. Jak nic nie poczynisz automatycznie zostaniesz w IKE a jak się wysilisz, pójdziesz do OFE, wypełnisz deklarację to do ZUS-u Cię przyjmą ale Morawiecki liczy bardzo, że 80 % jednak zostanie w IKE. Oby się nie przeliczył.
nie on powoływał OFE na tych zasadach gdzie łoili Cię przez lata 15% prowizji na początku OFE już zapomniałeś ? na 5% spadło bodaj po 10 latach
jeżeli przejdziesz do IKE i potrącą Ci 15 % teraz potem otrzymasz te pieniądze bez podatku w ratach z ZUSu wypłaca potrącając podatek no i właśnie dzisiaj 18% a przyszłości ile ????? jeżeli będzie niższy niż 15 % to będziesz w plecy
ale argumenty że Morawiecki się zasadził na kasę są śmieszne bo budżet po Popaprańcach objęli w ruinie wypłacili przez 4 lata setki miliardów socjalu i uważasz że te 15 miliardów jednorazowo ma takie znaczenie na przestrzeni , nie sądzę
Nic by się nie stało gdybyś nie kłamał, prowizja początkowa to 7 albo 7,5 % a potem Tusk obniżył nie do 5% tylko 3,5 %. Tak sądzę, że Morawiecki zasadził się na moje pieniądze. Kto bierze już dzisiaj opłatę zamiast za 20 lat, znasz takie przykłady? Tylko złodziej. Tusk przekazał 100% na dziedziczne i waloryzowane subkonto w ZUS. Morawiecki daje do wyboru: albo worek ZUS-owski bez dziedziczenia, albo 15% haracz. "Tłumacząc mi że dba o mnie". Pisowcy muszą dziś pobrać podatki z emerytur należne państwu za 10 czy 20 lat. Dodajmy, w czasie gdy przed chwilą mieliśmy szczyt koniunktury gospodarczej na świecie.
Odkładam pieniądze w OFE, a tu przyszli zbóje i chcą haracz 15%. Co Pan na to ? No właśnie. Przyszli raz, przyjdą i drugi raz.