"Zysk netto Grupy Kapitałowej PROCAD jest obecnie szacowany na poziomie około 63% niższym, natomiast zysk jednostkowy jest szacowany na poziomie około 43% niższym od średnich wyników z ostatnich 3 lat."
małe zyski to brak dywidendy, co z tego że mają zapasy jak nie mają pomysłu na inwestycje. Zarządowi to pasuje bo mają kasę i spokojną przyszłość ale brak jakiejkolwiek perspektywy na rozwój, jedynie wyjmowanie ze świnki. Niestety tak to widzę, ale może się mylę. Spółkę również mam w obserwowanych, nigdy na niej się nie dorobiłem, jedynie raz zarobiłem na ruchach a akurat miałem niespodziewane wydatki i został mi sentyment.
Wyniki bez znaczenia, na naszych oczach to robią: przytrzymają cenę na minimach przez pół roku i zdejmą z giełdy. Widziałem to już na tylu spółkach z gpw. Okazja czyni złodzieja :(
wszystko to tak wygląda w wykonaniu właścicieli żeby skupić akcjie jak najtaniej .specjalnie przejmują auto aby wykazać dużą stratę za 2019 ,śmieszna nazwa firemki auto wyceniona na 1,8 mil ,mam nadzieję że US na to się nie nabierze a do tego p H pożyczył zysk firmy na 4% aby mieć kasę na wykup.
Kapitalizacja Spółki jest niewiele większa niż środki pieniężne wykazane w bilansie za 3 kw. Śmieszna wycena. Spółka powinna kosztować kilkakrotnie więcej i żadne zabiegi księgowe nie powinny być problemem.