Założę ok18 godziny, teraz jestem Roche zajęty, a co do pytania kolegi niżej 70-74zl :) za akcję tam jest linia mocnego oporu ,a potem się zobaczy zależy jak duża bd hossa
Tylko że teraz już nie uśrednicie. To już dołek? Ja tam w 14 nie wierzę po tym pakiecie 2mln sztuk na zamknieciu parę dni temu ale nie szybko odbija bo gospodarka w Europie się chwieje.
Przecież w 2015 było c/wk 0,28 teraz mamy c/wk 0,27 wiec jest taniej. Jakby zeszło do 9 zeta to musiało by być 0,12 a po tyle chodzą zadłużone po uszy bankruty. Nie można tej spółki tak porównywać ze Wtedy 9 to i teraz 9 zeta. Wartość księgowa jest ponad 2x wyższa nie wspominając o gotowce w kasie i cenach węgla
dokladnie, patrza na jakies kreski, srednie i inne bzdury i im wychodza linie oporu i wsparcia, godzinne, minutowe, sekundowe. wszystko mozna potem podpasowac po fakcie pod jakas kreske... samospelniajace sie przepowiednie.
a trzeba spojrzec na fundamenty, kasa w kasie, koszty, nikt nie bankrutuje, wrecz przeciwnie, milionowe zyski. co za bzdura ze to ma spasc do 8 czy ilus zloty, bo kiedys spadlo, wiec jest pseudo linia oporu. wtedy to byl prawie bankrut.
No i kolega giedlar ci tu fundamentalne cwk podaje które już jest niższe niż przed bankructwem....jakie fundamenty....kto pod te fundamenty kupuje a lop na shortach rośnie.....
Wogóle to wypisujecie jakieś głupoty bo liczba shortów odpowiada tej samej liczbie longów co jest oczywistym wynikiem zawartej transakcji po stronie kupna i sprzedaży. Jedyne co może pomagać w diagnozie to zmiana LOP podczas ruchu cen akcji, nic ponadto
PPK wchodzą. Ustawa przewiduje że Fundusze mają inwestować min w WIG20...czyli pewnie spółki skarbu panstwa aby podciągnąć wartość rynkową...wyszliśmy z OFE wchodzimy w PPK. Więc przewiduje wzrosty JSW, KGHM nie wiem kiedy ale pewnie już relatywnie niedługo...