• Działania POLWAX Autor: ~travolta [212.106.181.*]
    Brakuje nam na forum kogoś, kto mógłby obiektywnie zinterpretować tę sytuację. Polwax nie podaje żadnch szczegółów, natomiast zaczynam mieć podejrzenia, że działa to (nawet jeśli nieumyślnie) przeciw drobnym akcjonariuszom, którzy nie mają pełnej wiedzy, na korzyść tych, którzy tę wiedzę mają.

Jeśli Polwax chciał zablokować emisję, to mógł to zrobić zanim akcje z PP zostały wygenerowane. Akcjonariusze mają zablokowane środki, a Polwax nie wyjaśnia precyzyjnie przyczyn. Możliwe, że to Polwax a nie KNF opóźniał emisję. Za tym kryje się jakaś intencja, znany tylko POLWAX i "dużym" akcjonariuszom.

Myślę, że potrzebujemy wskarcia marytorycznego, żeby rozważyć zawiadomienie o działaniu na niekorzyść akcjonariuszy. Ktoś może coś podpowiedzieć?
  • Re: Działania POLWAX Autor: ~Zorro [83.29.180.*]
    Dnia 2019-10-23 o godz. 15:49 ~travolta napisał(a):
    > Brakuje nam na forum kogoś, kto mógłby obiektywnie zinterpretować tę sytuację. Polwax nie podaje żadnch szczegółów, natomiast zaczynam mieć podejrzenia, że działa to (nawet jeśli nieumyślnie) przeciw drobnym akcjonariuszom, którzy nie mają pełnej wiedzy, na korzyść tych, którzy tę wiedzę mają.
    > >
    > > Jeśli Polwax chciał zablokować emisję, to mógł to zrobić zanim akcje z PP zostały wygenerowane. Akcjonariusze mają zablokowane środki, a Polwax nie wyjaśnia precyzyjnie przyczyn. Możliwe, że to Polwax a nie KNF opóźniał emisję. Za tym kryje się jakaś intencja, znany tylko POLWAX i "dużym" akcjonariuszom.
    > >
    > > Myślę, że potrzebujemy wskarcia marytorycznego, żeby rozważyć zawiadomienie o działaniu na niekorzyść akcjonariuszy. Ktoś może coś podpowiedzieć?

człowieku !!!! jesli potrafisz zrozumiec raport, to tam wszystko jest napisane !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! z jakich powodów i dlaczego. A ja mam inne pytanie dlaczego wy psudoinwestorzy bawicie się na GPW , a nie macie zilonego pojęcia o co tutaj chodzi i nie potraficie zinterpretowac tak jasnego przekazu w raporcie !!!!! Sprzedac akcje i po problemie, edukacja to podstawa sukcesu !!! nie tylko na GPw , tak w ogóle w zyciu !!!
  • Re: Działania POLWAX Autor: ~travolta [37.30.18.*]
    Dzięki Zorro za wyczerpujące wyjaśnienie. Jutro sprzedam akcje i zajmę się uprawą marchewkę.

Co prawda zastanawiam się co taki guru robi na tym forum. Zapewne czyta przejrzyste komentarze przedstawiciela Polwax i uczy inwestowania maluczkich, jak ja. Jeszcze raz dzięki.
  • Myśl @travolta ..... Autor: ~arek [188.146.230.*]
    PAP Biznes 
    2019-10-03 07:34

Polwax zawarł z ING Bank Śląski kolejną umowę w sprawie czasowego i warunkowego powstrzymania się od egzekwowania zobowiązań wynikających z umowy kredytowej z 2016 roku - poinformował Polwax w komunikacie.

Z komunikatu wynika, że bank powstrzyma się od wykonywania swych praw wynikających z umowy kredytowej do czasu zawarcia porozumienia ws. zasad kontynuowania finansowania spółki, jednak nie dłużej niż do 15 grudnia 2019 r.

Jak podano, bank może wypowiedzieć umowę ze skutkiem natychmiastowym m. in. w przypadku naruszenia przez spółkę jej postanowień..../jednym z warunków była zapewne emisja akcji/
  • Re: Myśl @travolta ..... Autor: ~ciułacz [217.99.156.*]
    może nie musi, już parę razy zmieniali umowy. jedno jednak jest pewne polwax ma gdzieś drobnych, a to zazwyczaj źle wróży dla kursu i samej spółki.
  • Re: Myśl @travolta ..... Autor: ~fred [85.211.158.*]
    knf powinien byc zawiadomiony kto ma czas powinien pisac jak najszybciej , po co bylo odcinan pp a teraz dzialac w ten sposob
  • Re: Myśl @travolta ..... Autor: ~Hans [79.163.195.*]
    Sam se napisz.... spółka się wstrzymuje gdyż nie wie jakie warunki budowy postawi Thyssen. Może się okaże ze emisja powinna być większa. Wyluzuj....
  • Re: Myśl @travolta ..... Autor: ~arek [188.146.232.*]
    https://m.bankier.pl/wiadomosc/POLWAX-S-A-Szacunki-wynikow-spolki-POLWAX-S-A-za-trzeci-kwartal-2019-roku-oraz-naruszenie-kowenantow-wymaganych-w-umowie-kredytowej-zawartej-z-ING-Bank-Slaski-S-A-7761767.html - zabawne że dołączają sobie do zysku karę umowną bez wyroku sądu...na moje oko zysk jest "zero " w takim razie po odjeciu
[x]
POLWAX -2,61% 0,97 2026-05-11 16:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.