• Ładne numery tu się odprawia Autor: zulusowaty [87.207.181.*]
    Jakiś spryciarz trafił nam się tutaj. Zauważył ktoś? Najpierw pojawiło się 13k akcji na sprzedaży bodaj po 0,35. W tym samym czasie mieliśmy 12k na kupnie po 0,30. Ktoś wystawił kilka kilo na sprzedaży po 0,34, by zaraz te 13k poleciało niżej do 0,33. Po pewnym czasie inny inwestor przestraszył się, że zaraz będzie zjazd, nie wytrzymał i pozbył się swoich akcji. Zaraz po tej transakcji zniknęło ze sprzedaży te 13k akcji. Przypadek?

Widać nadal są akcjonariusze, którzy są wrażliwi na takie numery i dają się nabrać cwaniaczkom. Oczywiście jest to tylko przypuszczenie, bo może faktycznie ktoś planował sprzedać swoje akcje po 0,30 i zbiegło się to przypadkowo w czasie ze straszakiem 13k akcyjek.

Już dawno nie widziałem tego typu szkolnych zagrywek na tym walorze. Może faktycznie coś tu będzie grubo grane? Pożyjemy zobaczymy... :)
  • Re: Ładne numery tu się odprawia Autor: ~WojtekK [5.173.25.*]
    Warto się było ustawić po 30,2 - 30,6 grosza bo odkupiłem to co sprzedawałem po 38 :-) Może dużo tego nie było ale zawsze cieszy.
    WK
    Co ciekawe gdzieś znikło 50K na S po 38, wcześniej 42 grosze. Dużo już do sprzedania nie zostało. (nie wiem jak długo ten link będzie działał:
    link

Pozdr, WK
  • Re: Ładne numery tu się odprawia Autor: zulusowaty [87.207.181.*]
    Do kolejnego raportu zostało już tylko 2,5 tygodnia (8 listopada). Ciężko będzie kupić akcje poniżej 0,30 zł. Należy spodziewać się więcej tego typu akcji z jakimi mieliśmy do czynienia w dniu dzisiejszym. Zobaczcie, iż nikt nie chce sprzedawać akcji, noooo..., poza tym jednym inwestorem, który dzisiaj pozbył się kilkunastu tys. akcji. Wszyscy czekają na wyniki podpisanych umów i solidne wzrosty w przychodzie i co najważniejsze w zyskach. Jeżeli przy tym pochwalą się gotówką w kasie oraz kolejnymi umowami, to już będzie bajka i nic nie zatrzyma kursu. Ta "złotówa" staje się coraz bardziej realna.
    No i 50k się dzisiaj znalazło .... po 32 grosze. Ciekawe czy zejdzie ta podaż niżej. Ja po tyle to więcej nie biorę ale jakby 23-24 się zrobiło to czemu nie.

Pozdr, WK
  • Re: Ładne numery tu się odprawia Autor: zulusowaty [87.207.181.*]
    Co to Wojtku, tylko my jesteśmy na tym forum? Czyżby nikt inny nie miał nic do powiedzenia? Szkoda....!

Co do tych 50k, to czekają sobie spokojnie i niezmiennie w okolicy 0,43. Wczorajsze batony wiszące na 32 gr. były zwykłymi straszakami, żeby jakiś niecierpliwy/wystraszony sprzedał poniżej 30 gr. Dzisiaj zapewne też będziemy mieli tego typu zagrywki. Choć z drugiej strony może to być zagranie wielce ryzykowne, gdyż ktoś inny, kto chce dokupić jeszcze kilkadziesiąt kilo akcyjek może taki jeden z drugim batonem szybciutko łyknąć i ten kombinator może się zdziwić, że zamiast zyskać, straci część swojego portfela :)

Na tą chwilę jestem mile zaskoczony wysokością kursu. Po rajdzie z 13-15 groszy do prawie 40 należałoby się spodziewać głębszej korekty, a co mamy? Pełną stabilizację i szykowanie się do dalszego rajdu. Czekamy tylko na iskrę do dalszych wzrostów lub spadków, bo wcale nie jest powiedziane, że raport za Q3 będzie dobry. 

Osobiście uważam, że bardziej prawdopodobne są wzrosty niż spadki. Dlaczego? Są 3 główne powody z ostatnich tygodni:
    1. Drugi z rzędu dobry raport pokazujący wyraźną poprawę wyników finansowych. Czekamy z niecierpliwości na 8 listopada kiedy poznamy czy trend jest zachowany.
    2. Rozszerzenie działalności o obrót drewnem. Jesteśmy na początku sezonu, a więc wejście w rynek jest idealne.
    3. Podpisanie umowy z Plantą - jednym z największych dostawców produktów do sklepów i hurtowni z branży ogrodniczej. Dodatkowo duży eksporter i importer posiadający własne środki transportowe.

W myśl zasady: "Kupuj plotki, sprzedawaj fakty" powinno się teraz........ . Każdy niech sobie sam odpowie na to pytanie. Ja WIEM!
    Cześć,

Szkoda, że się więcej osób nie wypowiada, a jak już się ktoś wypowie to mało merytorycznie powiedzmy ... No ale:
    Wg mnie był jeszcze jeden pakiet 50 k który stał po 38 groszy jakiś czas i wczoraj pod koniec dnia było prawie 50k po 32 wystawione. Z tym mogę się mylić bo tylko "w biegu" na telefonie oglądałem.
    Ja bałem się jednej rzeczy: tego, że J. Komosiński zamknie Comeco i otworzy inną firmę. Wygląda na to, że tak się nie stanie a jeśli nie to jestem pewien, że będzie dobrze. Może jeszcze nie w tym roku ale tyle razy zmieniał branże i wychodził na prostą, że i teraz się uda.
    Z tym masz rację, że po tak gwałtownym rajdzie w górę cena powinna spaść znacznie niżej. Pewnie nawet do poziomu od którego ten wzrost się zaczął. Jak widać większych ilości nikt już nie chce oddawać i to też dobrze wróży. Nie zdziwię się, jak cena trochę spadnie ale nie będzie to wg mnie przy dużych obrotach.

Pozdrowienia, WK
[x]
COMECO -2,45% 0,10 2026-07-01 11:58:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.