jak to znienawidzonej? niby gdzie tą nienawiść widzisz? że fakty podawaliśmy które się sprawdziły i wytykaliśmy manipulacje zarządu? ja nikomu źle nie życzę i chlite też, byłem sceptykiem to prawda ale na ocenę miarodajną jeszcze za wcześnie, i nie martw się, pogratuluję jak uznam że to sukces :). na razie bardzo ładnie, sądziłem że może wejść do top3 bo tematyka na czasie, teraz kwestia jak oceny i dalsza sprzedaż będzie się kształtować. powodzenia
Ciekawe co sie jutro z kursem stanie farm51... zaskoczyli mnie. Spodziewalem sie lipy a recenzje dobre, gra no1. Pokazali Crj jak wejsc z buta ze sprzedaza
Dnia 2019-10-16 o godz. 20:47 ~WarrenBuffett napisał(a): > Ciekawe co sie jutro z kursem stanie farm51... zaskoczyli mnie. Spodziewalem sie lipy a recenzje dobre, gra no1. Pokazali Crj jak wejsc z buta ze sprzedaza
I zapewne ten niesamowity peak jest wynikiem tej "demonstracji siły." Hmm... Widzę,że świadomość "rynku" się nie zmienia pomimo upływającego czasu....Zobaczymy czy gra utrzyma się w Top100 przez 2 tygodnie. :)
peak i to na ten moment spadający przy tym pozycjonowaniu to na ten największy i niepokojący mankament, w ogóle jest dosyć dziwne. Oceniać premierę będę w niedzielę, perspektywy na długotrwałą dobrą sprzedaż zobaczymy po tym gdzie chlite będzie się znajdować za 2 tygodnie.
na ten moment pozycjonowanie i oceny na duży + ( niespodzianka dla mnie) a na duży - (minus) peak
Wysyp słabych recenzji dawałby wyjaśnienie, ale nic takiego nie widać. Może niewielkie obroty na steam w dzisiejszym dniu? Disco Elysium podczas wczorajszego debiutu też doleciał tylko do 2.4k (oczywiście, to wciąż dużo lepszy wynik), a było przyjęte wyjątkowo pozytywnie. Jest też opcja, że ludzie pokupowali żeby rzucić okiem, ale czekają na zapowiedziane paczki językowe. Mało prawdopodobne, bo nie ma żadnej first day promocji żeby się z kupnem spieszyć.
Właściwie, na dniach się wyjaśni. Zmartwiony nie jestem, bo siedzę na farm do premiery WW3 przynajmniej, ale fajnie byłoby wiedzieć, z czego sytuacja wynika. Nie kojarzę za bardzo podobnych akcji. Eh. Groteskowe szambo wybiło na bankierowej farmie. Merytorycznych postów to tam będzie trzeba szukać w stylu Indiany Jonesa.
Dnia 2019-10-16 o godz. 22:15 ~SecondLove napisał(a): > Wysyp słabych recenzji dawałby wyjaśnienie, ale nic takiego nie widać. Może niewielkie obroty na steam w dzisiejszym dniu? Disco Elysium podczas wczorajszego debiutu też doleciał tylko do 2.4k (oczywiście, to wciąż dużo lepszy wynik), a było przyjęte wyjątkowo pozytywnie. > Jest też opcja, że ludzie pokupowali żeby rzucić okiem, ale czekają na zapowiedziane paczki językowe. Mało prawdopodobne, bo nie ma żadnej first day promocji żeby się z kupnem spieszyć. > > Właściwie, na dniach się wyjaśni. Zmartwiony nie jestem, bo siedzę na farm do premiery WW3 przynajmniej, ale fajnie byłoby wiedzieć, z czego sytuacja wynika. Nie kojarzę za bardzo podobnych akcji. Eh. Groteskowe szambo wybiło na bankierowej farmie. Merytorycznych postów to tam będzie trzeba szukać w stylu Indiany Jonesa.
możliwe, że dziś jakieś słabe obroty na steam, ale to jakoś dziwnie wygląda, a cześć jeszcze odpaliła grę z kickstartów
tak, wyłowienie czegoś interesującego z tamtego forum może być uciążliwe przez jakiś czas...
w GH gra teraz 744 graczy a w Chlite 545? :/ nie rozumiem. co innego jakby negatywy się sypały. najbliżej m chyba do teorii że cena za wysoka, ludzie kupują, grają chwilę i refund a potem będą czekać na przeceny, języki lub do FR.
na razie wygląda to bardzo dobrze gra utrzymuje wysoką pozycję TOP 1-2 recenzje są bardzo pozytywne 84% peak może nie oszałamiający ale w końcu dziś środa (słaby dzień do grania), a ponadto premiera była dość późno, z tego co kojarzę koło 18:00 naszego czasu. jakie są perspektywy na przyszłość zobaczymy w weekend, ale nie zdziwię się jak peak przebije w niedzielę 2k
Stawiam , że w po weekendzie na kursie farmy to nie będzie co zbierać. Oceny będą w okolicach 70% wtedy, teraz są wysokie ze względu na kicka i ludzi z firmy wystawiających oceny (ostre ryzyko swoją drogą ), gra będzie już wtedy zapewne w okolicach końca 2 strony. W ciągu tygodnia od premiery chernobyl będzie już za Green hell.
Dnia 2019-10-17 o godz. 13:39 gitmen napisał(a): > Stawiam , że w po weekendzie na kursie farmy to nie będzie co zbierać. Oceny będą w okolicach 70% wtedy, teraz są wysokie ze względu na kicka i ludzi z firmy wystawiających oceny (ostre ryzyko swoją drogą ), gra będzie już wtedy zapewne w okolicach końca 2 strony. W ciągu tygodnia od premiery chernobyl będzie już za Green hell.
oczywiście za wcześnie jeszcze żeby wyrokować o sukcesie bądź porażce, ale ja bym gry nie skreślał. Poczytałem komentarze, połowa negatywów jest z Rosji i nie koniecznie wynika z błędów w grze. Wielu Rosjanom nie podoba się po prostu to, że o tej tragedii Polacy zrobili grę. Gdyby pominąć te subiektywne komentarze, które wg mnie będą się stopniowo marginalizowały, odsetek pozytywów byłby na poziomie 84% ;-)
Niewykluczone że te 24 zł z grosikami dziś, były jednak okazją do zakupu. Ja akcji nie mam ale trzymam kciuki. Jednego czego farmie zazdroszczę niewątpliwie to obroty, mam nadzieję że kiedyś doczekamy się takich na CRJ.
Dnia 2019-10-18 o godz. 09:09 ~ooo napisał(a): > Niestety, kolejna wtopa. Peak 1000 poza zasięgiem. Get Even 2 stał sie faktem. Movie games tez wypuścilo "hita". Czas na Ecc.:)
niestety wygląda na to że Chernobylite jednak się nie przyjął, oceny spadają i dziś w piątek gra zaledwie 480 osób, zakładałem że dobiją dziś do 1000. Faktycznie do 1000 mogą już nie dobić w ogóle.
Jednak co do MOV to się nie zgodzę, po dobie gra ma 99 opinii z czego 94 pozytywne! Dziś peak pobił wczorajszy a w weekend mogą powalczyć o 600-700. To w końcu gra za 2 mln a nie za 10. W dobę sprzedało się jakieś 12% WL . To wg mnie bardzo przyzwoite wartości.
Dnia 2019-10-18 o godz. 10:31 ~all napisał(a): > peak w pierszej dobie GH 913 CHLITE 947 > peak w drugiej dobie GH 879 CHLITE 818 > miejsca na Steam Global nie bede komentowal zeby Was nie pograzac
brawo, więc sam sobie odpowiedziałeś, że GH nie będąc w top1 sprzedał mniej więcej tyle samo co CH będą w top1, a dodatkowo GH jest longseller - to taka MALUTKA różnica
Dracos budzisz się o 5 rano żeby napisać coś na temat spółki której nie masz - wykazujesz mój sarkazm jako sensację.
Ch dla mnie mogło by nie istnieć - jest bo jest i zysk jakiś tam a liczy się WW3. Bankrut z kolei pisze o rocznych kosztach CJ na poziomie 1,2 mln a co tam "samiuśka prawda" . Teraz 75% gier w top 100 jest z przecenami i to nie przypadek że Cyberpunk zjechał poza 100 a wasze arcy dzieło na 9 stronkę. CH względnie dobrze się trzyma sobota/niedziela w szczycie może powącha top 25. Bankrut pisze że zjedzie za tydzień z top 100 - pewnie przecież będzie wyprzedaż H i większość superanckich debiutów z październikia zniknie z orbity jeśli nie dadzą mocnych przecen.
p.s. Najbardziej martwi mnie jednak że było 30pln na kursiku to jak myszki cichuteńko - co najwyżej chał chał na zgodę. Teraz znowu wlatujecie na forum nasze i teksty z przed windy i opowiadacie mi o debiucie CH na który nie czekałem a jednak okazał się co najmniej przyzwoity (peak po 2 dobach taki jak w GH ,pozycjonowanie nawet lepsze niż pełny GH, oceny ciut słabsze. Ale to nie ważne mamy rynek wyprzedany no może na tygodniówce jeszcze coś tam zaryzykują. Serdecznie zapraszam bo winda pod WW3 się nieubłaganie zbliża i sami wiecie ile tu może być. Ponoć początek tygodnia na PTE tryb przełamanie bo chcą zdjąć majtki na Hall i puścić już to na Live. Sami wiecie po 0,6 i zdjęciu majt było super.
GH na debiucie w EA to po 3 dniach miał ponad 2k w peaku a na stronach 1-góra2 to oscylował blisko 14 dni. CH już po tygodniu utonie w otchłani steama bez szans na zwrot poniesionych nakładów a tu potrzeba jeszcze 8 mln żeby ten nierentowny projekt dociągnąć do końca. Jak myślisz skąd spółka weźmie pieniądze ??? No własnie, możesz spodziewać się zrzutu akcji przez zarząd bo kabona na emisję potrzebna a innej opcji niż wepchnięcie akcji w gardła ulicy nie ma.
tutaj macie przyklad Waszych z dup..... wzietych analiz z pazdziernika 2018 ,cytuje guru ooo i jego przydupasow ,jak to przeczytalem to az sie kawa oblalem ze smiechu ,a nie potraficie odroznic sarkazmu i czepiacie sie Elczapo ,ale coz po takich analizach tzreba sie dowartosciowac ,a teraz czytamy razem : "Mamy więc jakieś 25 760 000 zysku z samego GH na PC w 2019 roku. Przy C/Z=20 to daje kapitalizacji 515 milionów, przy dzisiejszej wartości 108-115M." Dobrego dnia Wam zycze znawcy game devu
mógłbym się odnieść do reszty posta ale odpowiem tylko w skrócie, porównując do GH powinieneś cały wynik pomnożyć x2 bo tyle jest potrzebne żeby ten grajdol utrzymać. pozdrawiam