• Będzie skup akcji wĺasnych? Autor: ~Kowalsky [31.0.83.*]
    Skup akcji do dyskusji na najbliższym wza- do 2mln akcji za 10mln i Max 5 lat. Chyba warto się przejechać tego 6.12 do Bydgoszczy
    Info http://blog.immobile.com.pl/skup-akcji-wlasnych-glownym-tematem-nadzwyczajnego-walnego-zgromadzenia/
  • Re: Będzie skup akcji wĺasnych? Autor: ~Romano74 [88.156.71.*]
    To oczywiste, że warto.

Jak już dyskutujemy o Immobile to może przy okazji pochylimy się nad Projprzemem, bo po prostu kurs tonie.
  • Re: Będzie skup akcji wĺasnych? Autor: ~mgl14 [93.174.24.*]
    Trzeba to przedyskutować. Pytanie brzmi, czy aby na pewno Spółka powinna przeznaczać tyle pieniędzy na skup. Chciałbym usłyszeć opinię CFO. Co do Projprzemu pełna zgoda. Jakiś czas temu dobrałem trochę, ale od tamtej pory dalej dołuje.
  • Re: Będzie skup akcji wĺasnych? Autor: ~mkm [212.51.213.*]
    A ja się cieszę z programu skupu akcji. Na pewno pomoże to w utrzymaniu rozsądnej wyceny GKI. Spółka nie straci, a zyska. Wszyscy w to chyba wierzymy :) Do szczęścia potrzebne jest jeszcze przyjęcie jasnej polityki dywidendowej (a potem konsekwentne jej realizowanie).
  • Re: Będzie skup akcji wĺasnych? Autor: ~Akcjonariusz [188.147.33.*]
    Proponuje pod dyskusje na NWZA przeczytać treść linka : https://longterm.pl/Dywidenda-Czy-Skup-Akcji-Wlasnych.html
  • Re: Będzie skup akcji wĺasnych? Autor: ~mkm [31.182.170.*]
    Wszystko się zgadza oprócz dwóch spraw. Po pierwsze, na naszym zabawnym parkiecie buyback może być jeszcze narzędziem utrzymania jakiegokolwek popytu na akcje spółki. Mam przeczucie, że to jest główny cel zarządu. Po drugie, jeśli planowana jest odsprzedaż, to ostateczny bilans operacji będzie znany dopiero po tej odsprzedaży. Przypomnę, może nie wszyscy pamiętają, że poprzedni skup akcji GKI (wtedy chyba jeszcze Makrum) zakończył się sporym sukcesem, tj. popyt na akcje jakiś był, cena akcji powoli rosła, a spółka po zakończeniu programu odsprzedała akcje funduszowi z zyskiem. Innymi słowy ja jestem na tak.
[x]
IMMOBILE 2,85% 3,25 2025-11-28 16:43:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.