• Tydzień nr. 41 Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    w ramach zabawy bo jak wiemy AUTOR i tak zrobi co będzie chciał ..:) :)
    oto świeca tygodniowa na tydzień 41 jaką obstawiam, niestety również czarna - spadkowa .. dolny knot 15,70 górny knot 20,50 z opcją podbicia tak jak strzałka do 21,90 ale nie koniecznie ..:):)

link
  • Re: Tydzień nr. 41 Autor: ~Gol [94.254.184.*]
    Co ty piszesz zysków nie ma to jak kurs ma rosnąć spadki do 10 gwarantowane potem się zobaczy zobacz po ile emisję były jaki mają piękny zysk na akcjach dlatego walą w rynek
  • Re: Tydzień nr. 41 Autor: ~MIS [37.47.10.*]
    Witam
    No to wychodzi, ze jedziemy na 15-16zl :D
  • Re: Tydzień nr. 41 Autor: ~Bart [91.206.96.*]
    Emisja była po 50 zł więc rzeczywiście zysk sprzedając po 18 zł jest nieziemski :)
  • Re: Tydzień nr. 41 Autor: ~Gol [5.173.96.*]
    Po 0,10 zł
  • Re: Tydzień nr. 41 Autor: ~Yolo [80.71.1.*]
    0.10 to jest wartosc nominalna a nie wartosc nabycia akcji. Nie wprowadzaj w blad.
  • Re: Tydzień nr. 41 Autor: ~bart [91.206.96.*]
    Jak tu takie asy w akcjonariacie to nie dziwota że leci w dół
  • Re: Tydzień nr. 41 Autor: ~aa2 [89.64.35.*]
    Kury zacznij pasać a nie na giełdzie grać. Choć jak będziesz miał takie pojęcie jak o akcjach to wzdychają jak kozy w wawie.
    Witam
    Zeby znow nie zawiesili akcji za manpulacje kursem xd
  • Re: Tydzień nr. 41 Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    nie było tu takiego przypadku .. zawieszenie nastąpiło przez opóźnienie raportu rocznego, a dokładniej brak opinii biegłego .. a to co widzisz przed fixem to jest animator kursu większość spółek zleca takie zadanie firmom które tym sie zajmują .. to normalne zjawisko
    na stronie spółki masz podane oficjalnie :

Animator rynku
    Alior Bank S.A.
    Łopuszańska 38d
    02-232 Warszawa
    tel: +48 22 555 22 22
    Witam
    Spoko, pamietac nalezy o 1 spolka przynosi zyski male to male ale sa, dofinansowania, ciagle zarabia w raportach miesiecznych, animator kursu jesli celowo zbija a co w bardzo prosty sposob jest dowiesc. Wowczas zawieszenie wchodzi w rachube. Oczywiscie takie cos moze ale nie musi sie dziac, to moja opinia tylko. Pamietac nalezy ze jesli zbiera to tez to bedzie widac. Zreszta sam sie chwali ile akcji ma.
  • Re: Tydzień nr. 41 Autor: ghost-man [88.156.32.*]
    troszkę mieszasz :) :)
    animator jest opłacany przez spółkę i jego zadaniem jest utrzymywanie lub podbijanie kursu (nie dołowanie) przy pomocy paru akcji to jest to pykanie po 1 - 5 akcji co jakiś czas (tak sądzę).. nie wiem kto to zbiera i czy w ogóle zbiera, kto się chwalił i ile posiada tego nie wiem też....pisać może sobie każdy kto chce i co chce
    Póki co kolejna zła wiadomość na twitterze:

The ultimate Best Sniper Legacy update is finally here! It's about time to test the PvP ARENA mode, custom your character, and show who's best! Breathe in and ready your weapon!

https://twitter.com/tbullgames
    zgodnie z zasadą - im lepiej tym gorzej dla kursu :) :) i pewnie tak będzie ...irracjonalna spółka :) :)
    Czekam aż spółka zacznie wykazywać straty, wtedy jest szansa na wyjście jakieś +100 % :)
    generalnie to wygląda jakby ktoś chciał ją zdjąć z rynku - ogłosić wezwanie i wycofać z giełdy zazwyczaj po to się tak zbija cenę i trzyma ją na takich poziomach przez 6 miesięcy uzyskując śmieszną średnią przy wezwaniu do sprzedaży akcji .. ale tu nie bardzo rozumiem kto by miał to zrobić tylko trzy bejsbolowe czapeczki są w stanie to uczynić bez nich nie ma szans ...czy taki mają zamiar .. ??? emisja z tego co pisałeś była po 50 zł ..kurs byl ponad 200 sporo podstawionych "słupków" mogło sprzedać ..obecny kurs 17 opłacalność dość duża .. pewnie za rok wszystko będziemy wiedzieli kto co i dlaczego :) :) teraz to tylko dyrdymały niczym nie podparte, a fakt jest jeden - POPYTU NADAL BRAK a skoro brak popytu to pewnie pojawi się podaż bo kurs nie lubi próżni na stojących notowaniach nikt nie zarobi .. tak więc albo zaczną się zakupy albo bęc ..
    Nie wiem tylko po ile był debiut na newconnect kilka lat temu, ja piszę o emisji z zeszłego roku.
    Co do zdjęcia z giełdy to wątpie że TIG by do tego dopuścił bo na czym by wtedy zarobili? Sprzedawać też po tyle nie ma co bo ma akcje po 50 zł chyba. Można albo sprzedać ze stratą i dać sobie spokój albo trzymać i czekać na rozwój sytuacji. Kluczowym zdarzeniem będzie w wyjście TS2 z softlaunchu ale kiedy to będzie to wiedzą tylko czapeczki :)
    Witam
    Animator zatrzymujac kurs w gore a stawiajac sie w dol tez podlega karze przez KNF wiec o to chodzilo z tym blokiem.
    Spolka zdjeta nie zostanie bo nie jest na tyle rozwinieta by oplacalo sie to robic.
    Zawsze jest opcja zniechecenia i 2 dobrymi infami w rocznych spowodowac up 100% a ze plynnosc jest jaka jest nim rynek ogarnie to tu juz moze byc +20% co wcale takie trudne do zrobienia nie jest
    Zniechecasz, zbierasz a potem info wrzucasz i nagle zaskoczenie i up 100% w pare dni.
    Oczywiscie to takie gadu gadu, ciekawa spolka do przetrzymania az do rocznego. POki zarabia zle nie jest.
    Ale za takie rzeczy o których piszesz karane są osoby winne a nie spółka zawieszeniem jeśli już. Najlepszy przykład na manipulacje masz na ursusie a tam nikt nie beknął ani nawet zawieszenia nie było , jazda w góre i dół pod lipne infa naokrągło :)
    Witam
    Opcja zawieszenia zawsze wchodzi w rachube do czasu wyjasnienia No wiadomo jak to w realu wyglada. Bloki widoczne postawione sa przez 1 osobe. Dywagowac nie ma po co, wali w minima non stop Odbicie nawet do 27 obecnie wcale mnie nie zdziwi.
  • Re: Tydzień nr. 41 Autor: yhm [84.10.157.*]
    Zapewne nie bez powodu ostatnie sprawozdanie z działalności ma tytuł "PROPOZYCJA NABYCIA" ;)
  • Re: Tydzień nr. 41 Autor: ~jonnycage [79.190.160.*]
    Nie wierzę. Zbierałem całe papierzysko między 18 a 17 mimo iż liczyłem na dalsze spadki z uśrednianiem w dół. Nawet nie zapakowałem 10 procent tego co zamierzałęm. Odbija? Tak bez sygnału? Na CFG mam tony kupę dobrych info i kurs siedzi na 12 a tu z byle czego cyrk na kursie.
    Witam
    Spoko tutaj mozna wszystkiego sie spodziewac :D moze jeszcze kosze sie naladuja, watpie by odpuszczone bylo i ruch wyzej.
  • Re: Tydzień nr. 41 Autor: ~MIS [5.184.42.*]
    Witam
    No to czekamy na skubanie dalej ponizej 18zl
  • Re: Tydzień nr. 41 Autor: ~MIS [5.184.42.*]
    Witam
    Coraz wiecej pakietow na skubanie czyzby trzeba podniesc do 19? :D
    Jeśli zrzucający ma cały czas ten sam cel, to takie odbicie jest tylko pod znalezienie chętnych pod odbieranie akcji, a potem znowu będzie można spodziewać się kolejnego dołka. Na ten moment tak to widzę.
  • Re: Tydzień nr. 41 Autor: ~borewicz [89.75.157.*]
    może być tak jak piszesz.... nie rozumiem jedynie logiki sprzedającego, przecież lepiej sprzedać drożej niż taniej, chyba ,że jest rzeczywiście trup w szafie
    logika tu nie funkcjonuje ..:) :)
    obowiązuje realizacja "planu" ..jakiego ?? nie wiem niestety .. ale wiem że jeśli "plan" ulegnie zmianie to te akcje mogą poszybować spokojnie 50% w górę w jedną sesje bez problemu ... kwestia otwarta to z jakiego pułapu cenowego :) :) :)
    ulica próbuje tylko złapać "dołki" i cieszy sie z coraz taniej kupionych akcji ale czy to oznacza popyt ?? czy na kupowaniu coraz tańszych akcji zarabiamy ?? .. zawsze mi sie wydawało że zarabiam na drożejących akcjach
    nie widzę popytu do w półki nie widzę popytu nie interesuje mnie szukanie dołka na kursie nie da się na tym zarobić ..
    popyt to wzrost kursu na prawdziwym wolumenie a nie na 5 - 50 akcjach .. na obecnym przykładzie - popyt to widełki kursu 10 groszy 18,30 - 18,40 brak chętnych do sprzedaży po te 18,30 i transakcji po 18,40 co minute .. tu transakcje potrafią zapadać co godzinę
    CZY TO JEST POPYT ??
  • Re: Tydzień nr. 41 Autor: ~Mojżesz [89.231.91.*]
    Masz rację Duchu, tutaj jednak nie ma popytu bo wszyscy się boją co zrobi grubas. Gdyby tylko nie blokował wzrostów to popyt moment by się zrobił. Też staram się nie łapać dołków, ale z drugiej strony kiedy kupować tak tanią spółkę? Dla mnie to już teraz jest obojętnie czy ma kapitalizacje 20 mln czy spadnie do 10 mln. Przy takich regularnych, dobrych dochodach, projektach i planach tu powinno być minimum 100 mln. Porównajmy z innymi spółkami. Także ladujemy do worka, zakopujemy i czekamy na lepsze czasy:)
    coś Ci opisze za chwilę jak zrobię rysunek :) :)
    oto cztery ostatnie sesje interwału dziennego na świecach ..

na dole masz daty pod nimi wolumen ... która świeca ma najwyższy wolumen do tego niestety ponad średnią ???
    gdyby miało to być prawdziwe odbicie wolumen układałby się przykładowo tak :
    07.10 - 8000 szt.
    08.10 - 9000 szt.
    09.10 - 9500 szt.
    10.10 - 3000 szt.
    czyli świeca odwrotu z 07.10 powinna być na bardzo wysokim wolumenie w porównaniu do średniej i świece kolejne dwie na podobnym, a ta dzisiejsza na duuuużo mniejszym
    a tu mamy świece odwrotu na nikłym wolumenie poniżej średniej i świece wzrostowe na bardzo małym wolumenie, a świece spadkową na znacznie większym i to ponad średnią warzoną

link
    Oczywiście masz rację i to może spadać jeszcze, ale nie zmienia to faktu że kapitalizacja tu jest irracjonalna. A czy będzie tak jak teraz 20 mln czy jeszcze mniej to już bez znaczenia. To jest czas na kupowanie i czekanie. Niedługo ten Grzmot będzie warty tyle co Dust. To jest dopiero śmiech:). W obecnej sytuacji nie zarabia NIKT. A nie posadzam chłopców z T, ze chcieliby stracić mimo że mogą szybciutko zarobić. Także cierpliwości.:)
    Poza tym Duchu myślę że każdy wolumen poniżej 10.000-15.000 to w większości przewalanie z kieszeni do kieszeni przez stażyste. Raz 1000 sprzeda,raz 1000 kupi i tak to się kula. A my maluczcy skubiemy po parę setek. Jutro może tymi paroma tysiaczkami zrobi -10% a może +10%. Kto to wie. Prawdziwy wolumen to był na koniec spadków. Ktoś w dwie sesje kupił 80.000 akcji sporo powyżej 30 Pln i teraz je oddaje po naście? Nie, przewala tylko i wodę maci. Kto miał mu oddać to myślę że oddał, a reszta poczeka na wyższe poziomy żeby zejść z haka,bo teraz i tak mają gigantyczne straty. Ja dopiero wchodzę tutaj także tylko cierpliwość:)
    Dnia 2019-10-10 o godz. 14:47 yhm napisał(a):
    > Jeśli zrzucający ma cały czas ten sam cel, to takie odbicie jest tylko pod znalezienie chętnych pod odbieranie akcji, a potem znowu będzie można spodziewać się kolejnego dołka. Na ten moment tak to widzę.

I chyba miałem racje... zobaczmy jutro.
[x]
TBULL 0,00% 3,00 2025-12-16 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.