• Finansowanie Screen Network Autor: ~Inwestor4fun [83.31.29.*]
    Jak to jest że firma wyceniana na 20 mln na rynku dostaje 11 mln finansowania? Coś jest nie tak albo z finansującym albo z wyceną na giełdzie.. hm...
  • Re: Finansowanie Screen Network Autor: ~toja [89.64.13.*]
    Screen Network robi 8 mln EBITDA, więc spokojnie jest w stanie zaciągnąć i obsłużyć dług w wielkości bieżącej kapitalizacji całej grupy 4fun, a jej ostrożna wycena EV 8 X EBITDA to kwota 60 - 70 mln zł...na poczynania naszych inwestorów nawet nie zerkają
  • Re: Finansowanie Screen Network Autor: ~Inwestor4fun [83.31.29.*]
    No zgadzam się, właśnie dlatego napisałem o tej głupocie rynku. Czyli reszta spółek jest wyceniana na -60 mln :)
  • Re: Finansowanie Screen Network Autor: ~4fun [31.62.137.*]
    Nasi inwestorzy patrzą na zysk NETTO i czasem na przychody, reszta jest nieistotna.
    W tym przypadku dochodzi płynność, tak naprawde wszystkie wahania notowań są na promilowych obrotach akcji i wczorajszy 20% spadek wygenerowały papiery warte mniej niż 150tys...
    Do tego mamy BESSĘ (na małych spółkach na pewno).
    Mam w portfelu tylko małe firmy. Trzy z nich ( w tym 4fun) są notowane na historycznych minimach ze śmieszną kapitalizacją, mimo że dwie z nich (tym razem oprócz 4fun) normalnie działają i zarabiają pieniądze.
    Co poradzić? Sprzedać i zapomnieć albo przeczekać.
    Ja tutaj niestety przegapiłem moment sprzedaży >15zł ze sporym zyskiem, więc teraz niestety albo stety mi wszystko jedno czy to spadnie o kolejne 20% (1zł na akcji), skoro przepadło mi 10zł/ akcji.
    Jestem frajer ale kto mi zabroni ;) Za bardzo uwierzyłem zarządowi 4fun
  • Re: Finansowanie Screen Network Autor: ~4fun [31.62.137.*]
    oczywiscie te historyczne minima to przesada, ale ceny najniższe od kilku albo nawet 10 lat
  • Re: Finansowanie Screen Network Autor: ~Inwestor4fun [83.31.176.*]
    Powiem Ci że ja trzymam i dobieram już kilka ładnych lat i mimo takiej zwały źle nie wyszedłem bo dywidendy były. Zarząd chyba sam się zaskoczył tym e-commerce. Moim zdaniem za szybko zachłysnęli się rokiem 2017 i dobrym wynikiem rocznym i za szybko spożytkowali kapitał. Ale może dobrze że zrozumieli lekcję szybko niż miałoby to trwać jeszcze kilka-kilkanaście kwartałów. Jest szansa szybkiej odbudowy jak dla mnie a cena jaka jest każdy widzi.
  • Re: Finansowanie Screen Network Autor: ~kossa [37.190.129.*]
    jak tak dobierasz od lat po 3 szt to pakiet juz jest konkret... gdyby nie ty było by dziś 4,99... brawo ty...
  • Re: Finansowanie Screen Network Autor: ~Inwestor4fun [83.31.176.*]
    Ja dobieram zawsze po minimum 1000 zł za pakiet, nie wiem czemu miał służyć Twój komentarz :)
  • Re: Finansowanie Screen Network Autor: ~odp [37.108.234.*]
    Gosciu robi pod siebie z radosci ze sie wyprztykał w okolicach 8-6.50 i wpada tutaj żeby się upewnic jacy jesteśmy nieszczęśliwi posiadajac akcje. Ignorować
  • Re: Finansowanie Screen Network Autor: ~Inwestor4fun [83.31.246.*]
    No chyba tak, a ja Wam powiem że ja to się nawet cieszę że mogę taniej dokupywać oczywiście nie za 100 tys. od razu bo musiałbym być milionerem ale jak raz albo dwa razy na miesiąc kupię pakiet po 1000 zł to jestem zadowolony. Mam tylko nadzieję że Zarząd dostając nauczkę wyciągnie wnioski na przyszłość i e-commerce w ciągu kilku kwartałów nie będzie już ciążył, wtedy szczyty znowu mogą być przed nami. Ja przeżyłem spadek CD PROJEKTU z 10 zł do 3 zł kilka lat temu więc mnie nic już nie ruszy.
  • Re: Finansowanie Screen Network Autor: ~Odp [37.47.174.*]
    Przeżyłeś CdProjekt na 3zl i nie jesteś milionerem?!? Coś kręcisz
    Haha, specjaliści :D, A czy napisałem że trzymam do dziś? Sprzedałem po 18.
    Tamten post miał być żartobliwy. Wycięło buźkę
    A tym razem wycięło dalszą część wypowiedzi...wersja mobilna strony ssie
    W porządku nie gniewam się :) nie tak łatwo być milionerem nawet jak się 100% zrobi :) kwota inwestycji ważna. Pozdrawiam
    Sprzedałeś CD po 18 i teraz od lat dokupujesz 4 fun...i po 1000 szt...hmmmmm...to wzorowy inwestor z wyczuciem..i to chyba do ciebie był ten przytyk ze robisz pod siebie... bo jak dobrze pamietam przed podaniem wyników radziłes mi zebym sprzedał do 17........... ale ja juz od tygodnia nic nie miałem a te po 1000 po kilka w miesącu to chyba odemnie kupowałeś od póznej wiosny tak ze podwójne BRAWO TY...
  • Re: Finansowanie Screen Network Autor: ~Inwestor4fun [37.47.51.*]
    Nic takiego sobie nie przypominam żebym coś Ci radził. Kazdy inwestuje indywidualnie i myśli za siebie.
    nie bardzo cie rozumiem.. ja czesc akcji miałem po 10-8 zł..ostatnie sprzedałem po 6,80..to ch...mi z dywidendy..... a przy takiej płynnosci z takimi wynikami to jej ponownie nie kupie chyba ze po 3,99.... bo lepiej miec np PHN..lub NEWAG...albo realne; platyne lub złoto w słoiku..Ta giełda przypomina forex i tu tak naprawde nie ma planowanych inwestycji po albo grają ci co wiedza wczesniej albo algorytmy..Zaden kapitał nie wejdzie w tego typu spółke chba ze ,,pod stołem'' bo takie obroty to ma jubiler w małym mieście...
    No ja Cie też nie rozumiem :) dlatego każdy robi po swojemu i na **uj drążyć co kto ma i po co..
[x]
DIGITANET 1,73% 105,60 2025-11-10 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.