Nie przejmuj się, że to może się jeszcze osunąć. To będzie super promocja żeby zebrać papier.
Osuwanie jest kluczowe dla ARP jako inwestora strategicznego. Mogą dobrać kolejne ilości papieru na słupy.
Liczą się głosy Watsonie w celu: - przejęcia kontroli nad firmą - wyoutowania zbędnego balastu w postaci hiszpanów - doprowadzenia do fuzji T&T
Popatrz na konkurenta spod literki T. Idzie w kontraktach jak po maśle. Tu też będzie szło jak po maśle. Nie będzie już obstrukcji ze strony PLK.
Powstanie duża polska firma budowlana specjalizująca się w 'szprychach'. Jeżeli polskie podmioty mają coś znaczyć na rynku trzeba je konsolidować, restrukturyzować i wpierać (nieoficjalnie)
Dobieraj Watsonie, akumuluj i trzymaj. 200% zarobku w najbliższych 2 latach to minimum.
Takim championem miał być Polimex.
A został jak widać kmiotem na rynku budowlanym.
ARP skupi na słupy?-aleś przypal .
Oni jedynie z dodruku biorą po promocji.
Jak banki cofną finansowanie to kolejny dodruk się szykuje ale po cenach nominalnych .
Dno ta spółka i tyle a zarząd ucieka z okrętu.Bo ten nabiera wody.
Kurczę, półtora roku mnie tu nie było, wracam, a Drogi Watsonie cały czas tu jest. Masz chłopie zdrowie. Ale dzięki Tobie wyszedłem przed tym wodospadem z 6 zł i teraz wracam. Chyba masz znowu rację. A jak ktoś wywalał teraz po 2 bo emisja jest po 1,7 to chyba pomylił nową emisję z wezwaniem i powinien sobie dać spokój z giełdą.
Dnia 2019-10-01 o godz. 15:31 ~szybki napisał(a): > zbieraj i akumuluj. > > > > Ja Ci dobrze radzę. > > Wcześniej radziłem sprzedać jak pamiętasz. > > Jeżeli mnie posłuchałeś nie straciłeś swojego cennego szmalu. > > > > Teraz Ci radzę: zbieraj, póki jest tanio! sama prawda całą dobę by grubas szybki
Dnia 2019-10-02 o godz. 14:08 ~Olo napisał(a): > No i w ten sposób półprocentowcom nie opłaca się kupować akcji z nowej emisji. Za nich wejdzie ARP i będzie mieć większy udział.
Czekasz na swoją rakietkę? Bo rakiety z tego nie będzie.. :-)
Miro Cos ci się pomyliło mały czlowieczku, rzekłbym nawet nieudaczniku. Nigdy nie pisałem o rakietach. Twoja obecność tu jest związana jedynie z obrażaniem innych. Szkoda, bo lepiej wymieniac się swoim przemyśleniami, niż atakować personalnie.
Dnia 2019-10-02 o godz. 14:39 ~Olo napisał(a): > Miro Cos ci się pomyliło mały czlowieczku, rzekłbym nawet nieudaczniku. Nigdy nie pisałem o rakietach. Twoja obecność tu jest związana jedynie z obrażaniem innych. Szkoda, bo lepiej wymieniac się swoim przemyśleniami, niż atakować personalnie.
Ty zaklinasz rzeczywistość zagryzając pazury a ja sobie spokojnie czekam. I kto tu jest nieudacznikiem?
28,3 mln Comsa - 32% 22,8 mln ARP - 26% 5,7 mln PZU - 6,5%
fifty\fifty.
Będzie ciężko wyoutować zbędny balast w postaci hiszpanów. Te ćwoki wiedzą, że takie kontrakty jak teraz (40% powyżej kosztorysu) będą wchodzić tu tak jak masełko.
1. Linie kredytowe i gwarancyjne na 1 mld PLNów 2. ARP w akcjonariacie - udział bezpośredni 22%, wraz z PZU 28,5% 3. Stołek w zarządzie dla ziomka z ARP, który ma odpowiadać za kontakty z kluczowymi klientami (czytaj będą przetargi wygrywane) 4. Nowe umowy z PLK - obie powyzej kosztorysu inwestorskiego odpowiednio 40% i 30% (czytaj będą kolejne po dobrej marży) 5. Zastaw na nowych akacjach COMSA - nie mogą opylić chyba, że 6. Opylić COMSA może ARP
raporty, straty i poparkowany towar.
mocne akumuluj, Watsonie.
Będzie wyciskanie.
I o to chodzi!
Płyniemy.
Ile mamy?
Oficjalnie 24%.
Brakuje, żeby pozbyć się hiszpańskiego, twu, balastu w szybkim tempie.
Mamy jeszcze w obwodzie 20 mln w zamian za akcje, co po 1,7 żegna na walnym hiszpański, twu, balast.
Będzie wojna, albo grzecznie oddadzą w przyzwoitej cenie.
sama prawda całą dobę by grubas szybki
Jakiś blok by sie przydał dla Pana @ szybki, takich bzdur już dawno nie czytałam. Ctrl c Ctrl v idzie przy każdej odpowiedzi. Żenada. Na papierze zero ruchu, nikt tym nie handluje. Na giełdzie jest stos innych ciekawszych spółek. Zwłaszcza teraz w dobie korona,
Szybki, cóż ci się stało że naganiasz na wzrosty? Pamiętam Twoje wypowiedzi z jesieni tamtego roku, twierdziłeś że Trakcja to trup. Skąd taka zmiana opinii, milordzie?
1. 150 mln straty na budowie drogi S5! Tyle to nawet ja nie przewidziałem (mój typ 60 mln). Nasuwa się pytanie? Po co ciągnąć coś co wygeneruje 150 mln straty? Przecież taniej było zerwać ten kontrakt. I tu Watsonie możesz pospekulować: a może są silne 'za' wygraniem waloryzacji?
2. To ma być perełka budowlana. Jeżeli CEO nie zwinie żagla przez najbliższy rok: tak będzie.
Ja podebrałem po 2 pln. Czekam na więcej i wiem, że dostanę.