• Ktoś to zbiera Autor: miecz77 [37.248.215.*]
    Najlepszy czas na zakupy.
  • Re: Ktoś to zbiera Autor: ~bananowa [31.0.85.*]
    śmiało bierz, mam jeszcze pare akcji tego gniota do opchniecia
  • Re: Ktoś to zbiera Autor: ~zik [108.171.128.*]
    Oddam wszystko za 1,20. Może kiedyś na szczycie hossy ta perła urośnie do tylu,
  • Re: Ktoś to zbiera Autor: ~jurek [31.60.25.*]
    Ja stoje po 73gr i będę dobierał co 5gr w dół

Procad to gniot n agiełdzie, ale operacyjnie radzi sobie bardzo dobrze. do tego spółka bez długów żadnych. Ja tam część portfela mogę wrzucać w procad, systematycznie będę więc czekał na akcje.
  • Re: Ktoś to zbiera Autor: ~zik [88.156.138.*]
    Niestety wyprowadzają kasę ze spółki, więc możemy nie odzyskać naszej :(
  • Re: Ktoś to zbiera Autor: ~okidoki [91.216.99.*]
    no
  • Re: Ktoś to zbiera Autor: ~Andre [37.30.18.*]
    O czym ty piszesz,jak wyprowadzają?Zawsze chapali się dywidendą,a teraz nie ma dywidendy,a mają wiele akcji, których nie sprzedają.Nie wprowadzaj więc w błąd chcąc tanio kupić,bo to nie jest etyczne
  • Re: Ktoś to zbiera Autor: ~jurek [31.60.27.*]
    dlatego warto przy okazji walnego połączyć małych i zobaczyć ile mamy.  główni mają raptem 53% licząc z tym funduszem.  Gotówki netto w spółce jest więcej niż kapitalizacja.

Gdyby chcieli zdjąć spółkę z gpw to powinni skupować akcje za kasę spółki i zwiększać swoje udziały a na koniec wyjście. trzeba zbierać tanie akcje, dlatego cierpliwie czekam w arkuszu. 
  • Re: Ktoś to zbiera Autor: ~zgaga [83.31.24.*]
    a po co im kupować i zbierac z giełdy jak popodnosili sobie wynagrodzenia , a kasę ze sprzedaży desartu zapier... ,przeciez po sprzedaży firmy wykazali stratę za 2 kwartał po prostu robia nas w wała mając mniejszość ,bo maja taka większośc jak pis i tak samo postępują ,tylko pis daje ochłapy swoim a oni nic wszystko dla siebie
  • Re: Ktoś to zbiera Autor: ~jurek [31.60.27.*]
    dlatego ta mniejszość jest na tyle duża, że powinna się połączyć, wprowadzić zmiany w RN.

W przeciwnym razie, takie siedzenie w kącie powoduje, że tamci harcują.
  • Re: Ktoś to zbiera Autor: ~kuna [91.216.99.*]
    podpowiesz gdzie jest to info że zajumali kasę z Desartu? Byłem tu z wami kiedyś ale na szczęście wyszedłem, teraz widzę, że jest tanio i kusi żeby ponownie wskoczyć na pokład ale te dwa fixingi nieco utrudniają i brak jakiejkolwiek płynności
  • Re: Ktoś to zbiera Autor: ~bajker [83.31.120.*]
    oto odpowiedz na moje pytanie gdzie zostały zaksięgowane pieniądze ze sprzedaży desarta ''przedaż Spółki DESART została zaksięgowana zgodnie z zasadami a wynik na sprzedaży udziałów został opisany w nocie nr 30 w Sprawozdaniu finansowym PROCAD SA. 

Wynik ten przedstawia się następująco (w tys. zł):

Przychód ze sprzedaży udziałów w DESART
    5 873
      Koszt nabycia sprzedanych udziałów w DESART 
    - 3 781
    Wynik na sprzedaży udziałów
    2 092

Odnośnie czwartego kwartału: 
    PROCAD  już w trzecim kwartale wykazał niskie wyniki operacyjne co jest efektem kilku czynników, między innymi, zmieniającej się polityki dystrybucyjnej oprogramowania firmy Autodesk, spadku marż, wzrostu kosztów wynagrodzeń (obserwowana w całej gospodarce presja płacowa). Trzeba też pamiętać że w czwartym kwartale ujmowane są wszystkie koszty dotyczące danego roku takie jak: premie, zrealizowane i zamykane w 2018 roku usługi (np. doradztwa gospodarczego).

Janusz Szczęśniak
  • Re: Ktoś to zbiera Autor: ~ckl [178.217.249.*]
    to ktoś zbiera , na pewno.
[x]
PROCAD -0,83% 2,40 2022-06-28 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.