• postanowienie Sądu Autor: ~rozgoryczony [79.184.252.*]
    Sąd Okręgowy wywiódł m.in., że: „Chybione jest twierdzenie, że zmiana przeznaczenia akcji spowoduje negatywne postrzeganie spółki, jako kontrahenta i przedmiotu inwestycji kapitałowych.”
    nie jest chybione - ja i nie tylko ja negatywnie postrzegamy spółkę, gdyż podjęliśmy decyzję inwestycyjną na podstawie raportów, w których podano,że akcje własne zostały nabyte w celu umorzenia. Wprowadzono nas w błąd - mówiąc krótko oszukano.
    "Prawo do objęcia przez pracownika akcji uzależnione jest od spełniania określonych warunków.”
    Warunki już raz zostały zmienione przez Radę Nadzorczą - kto zaręczy, że nie zmienią kolejny raz, aby tylko zawłaszczyć sobie akcje?
  • Re: postanowienie Sądu Autor: ~takikraj [83.28.190.*]
    dzięki takim wyrokom i działaniom KNF polska giełda upada. Obroty takie jak dzis to były kiedys np w Wigilie a dzis są w dzien powszedni. Trzeba ratowac resztki kasy i zabierac sie stąd bo ostatni nic nie uratują
  • Re: postanowienie Sądu Autor: ~xtb [83.27.220.*]
    Kiedyś to w końcu chyba zacznie rosnąć czyż nie? Pytanie po ile akcje można liczyć za sztukę aby była to bezpieczna inwestycja.Z doniesień medialnych wyczytamy że budowlanka ostro hamuje że huty ograniczają produkcję że pensje minimalna idzie do góry oraz że giełdy zachodnie są na dużej górce .... dosyć dużo tych zamiennych....ja szczerze powiem interesuje mnie wynik drugiego półrocza i zobaczymy
  • Re: postanowienie Sądu Autor: ~prosty_chlop [176.221.120.*]
    jeżeli takie zagrania będą przechodziły, dlaczego wszystkie zarządy - jeżeli tylko powala na to układ akcjonariatu - nie mają sobie czegoś urwać kosztem drobnych?
    w sądy pod tym względem nie wierzę, skąd koleś po prawie, aplikacji i asesurze, bez bladego pojęcia o rynkach finansowych ma wiedzieć, że właśnie uczestniczy w dorzynaniu resztek giełdy - nawet bez złych intencji
    potrzebna jest zmiana w prawie regulująca takie zabawy - lobbowaniem powinien się zająć SII - w końcu po coś tam siedzi prezes i trzech wice?
[x]
ROPCZYCE 0,00% 24,00 2026-02-26 16:09:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.