No i świetnie, minęły 2 dni i kolejne 5% wpadnie, zdaje się, że ten przychód będzie zaliczony w I kw 2020. Natomiast zysk ze zlecenia dla Capcomu rozłoży się na kilka raportów, bo termin realizacji jest dłuższy niż 6 miesięcy. Wyniki zapowiadają się świetnie przez najbliższy rok, jedynie 3kw19 może być słabszy. Może w końcu przebijemy te 35zł.
dla mnie bomba, nigdy w ciągu roku nie podpisywali tyle tych dużych zleceń! z reguły były to ze 2 rocznie... a tu mamy jeszcze 3 miesiące do końca roku, jednak ten szum związany z netflixem i adol oraz wszelkie nominacje przynoszą efekt podaż akcji mała, jednak ktoś próbuje postraszyć, aby niżej pozbierać....ciekawe, naprawdę ciekawe ale, cięciwa się napina, jak w łuku, im więcej, tym amplituda będzie większa cierpliwości...
hehehe, dla relaksu: platige potrafi czarować, czyli jak paulina znalazła się w monachium: https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/wydarzenia/polsat-sport-prezentuje-mozliwosci-nowego-studia-dziennikarze-moga-przenosic-sie-na/eg20tqz
No dokładnie, w 2019 wartość dużych zleceń (powyżej 5%, o których trzeba informować inwestrów) przekroczyła już sporo wartość dużych zleceń z 2018, a mamy jeszcze 3 miesiące. Część tych dużych zleceń z 2018 wpłynęla na bardzo dobre wyniki w 1 i 2 kw 2019. Do tego np umowy z TVP i Polsatem zawarte w 2018 trwają do kwietnia 2020 i kasa z nich cały czas spływa. Stąd łątwo wywnioskować, że przez najbliższy rok wyniki będą rekordowe.
Cinek, a co powiesz o tym kursowym drygencie? haha, on tak miesza, że wydaje się, że jak będzie zła wiadomość, to dopiero wzrośnie a, poważnie: jak się obserwuje te jego zagrywki, to złość człowieka ogrania ja, żałuję, że obecnie nie mam wolnej gotówki, bo utarłbym mu nosa...
Dzisiaj to nie wydaje mi się żeby ktoś tutaj dyrygował. Wystarczyło 100 akcji żeby spuścić kurs, po dużych wzrostach pewnie jakiś Reggar albo inny rekin biznesu chciał zrealizować zyski licząc że zacznie większą korektę i odkupi taniej
@Cinek rozsądny z ciebie gość, do tego wyedukowany inwestor można z tobą pogadać, nie tak jak z ta bandą trolli, co ich boli... jak tylko coś idzie nie po ich myśli czy, ja naganiam na akcje pli? raczej staram się omawiać informacje, lub zachowanie kursu oczywiście, jak napiszę, że moim zdaniem jest tanio, to od razu niektórzy, za naganiacza mnie biorą tylko zachodzi pytanie: jakie kryteria sobie stawiamy? a, więc moja osobista estymacja przewiduje w ciągu roku 8-10 baniek zysku, co przy obecnej kapitalizacji dałoby c/z ok 10 dla takiej spółki, co narobiła w branży szumu i ma ochotę na więcej, taka wycena to mało, c/z 20 już dałoby kapitalizację 2 razy wyższą, a więc uważam, że akcje są jednak tanie c/z poniżej 20 ciężko byłoby znaleźć w tej branży, węźmy np wi games i 5 spółek: cdr, 11bit,plw.ten,cig a więc, średnia c/wk dla tych pięciu podmiotów to 13, a c/z.... c/z tylko dla czterech pierwszych to ok 78!!! cig ma na minusie c/wk dla pli to 8 i tak sporo poniżej śr dla indeksu spamujące cwaniaczki może się ustosunkują do tych argumentów? a, może lepiej nie, bo nie chcę czytać ''mam racje bo mam i kropka" oczywiście pli to nie stricte branża gier i wyłącznie swoje ip, ale dzięki temu nie ma zagrożenia wsypą, przy dobrze na dziś zdywersyfikowanych przychodach - jeszcze jedna kwestia: otóż, już dziś platige ma takie kompetencje, że mogłoby wydzielić zespół do robienia jakiejś gierki, ale na dziś brakuje kasy i mają od groma roboty, ale w nieodległej przyszłości, jak troszkę odłożą kaski, to czemu nie? np THORGAL! platige zna temat i już coś robiło przy tej marce: https://www.facebook.com/platigeimage/videos/rosiński-fantastyczny/1008791869512138/ hehhe, zresztą filmem też bym nie pogardził, ma potencjał, na koniec warto obejrzeć: thorgal ma szansę być drugim wiedźminem: https://www.youtube.com/watch?v=mBUZT3J9ClA ps> giełda, czy banan, to w końcu patrzenie do przodu w przyszłość, a nie oglądanie się za siebie...szkoda też, że na walnych nikogo oprócz mnie i mojego kumpla nie ma od około 2 lat, a tak wszyscy chwalą się, że spółkę super znają, często: nic jednak nie zastąpi osobistej rozmowy z twórcami pli, czy też zarządem heheh, to nie to samo, co czytanie analiz fachowców z netu, mam nadzieję, że Ty Cinek na kolejne walne się pofatygujesz, oczywiście jak będziesz jeszcze akcjonariuszem?
w przyszłym roku otwarcie, zobaczymy rezultaty: http://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,25217467,gmach-muzeum-pilsudskiego-gotowy-znamy-date-otwarcia-placowki.html?disableRedirects=true