@Cinek
rozsądny z ciebie gość, do tego wyedukowany inwestor
można z tobą pogadać, nie tak jak z ta bandą trolli, co ich boli...
jak tylko coś idzie nie po ich myśli
czy, ja naganiam na akcje pli?
raczej staram się omawiać informacje, lub zachowanie kursu
oczywiście, jak napiszę, że moim zdaniem jest tanio, to od razu niektórzy, za naganiacza mnie biorą
tylko zachodzi pytanie: jakie kryteria sobie stawiamy?
a, więc moja osobista estymacja przewiduje w ciągu roku 8-10 baniek zysku, co przy obecnej kapitalizacji dałoby c/z ok 10
dla takiej spółki, co narobiła w branży szumu i ma ochotę na więcej, taka wycena to mało, c/z 20 już dałoby kapitalizację 2 razy wyższą, a więc uważam, że akcje są jednak tanie
c/z poniżej 20 ciężko byłoby znaleźć w tej branży, węźmy np wi games i 5 spółek:
cdr, 11bit,plw.ten,cig
a więc, średnia c/wk dla tych pięciu podmiotów to 13, a c/z....
c/z tylko dla czterech pierwszych to ok 78!!!
cig ma na minusie
c/wk dla pli to 8 i tak sporo poniżej śr dla indeksu
spamujące cwaniaczki może się ustosunkują do tych argumentów?
a, może lepiej nie, bo nie chcę czytać ''mam racje bo mam i kropka"
oczywiście pli to nie stricte branża gier i wyłącznie swoje ip, ale dzięki temu nie ma zagrożenia wsypą, przy dobrze na dziś zdywersyfikowanych przychodach - jeszcze jedna kwestia:
otóż, już dziś platige ma takie kompetencje, że mogłoby wydzielić zespół do robienia jakiejś gierki, ale na dziś brakuje kasy i mają od groma roboty, ale w nieodległej przyszłości, jak troszkę odłożą kaski, to czemu nie? np THORGAL!
platige zna temat i już coś robiło przy tej marce:
https://www.facebook.com/platigeimage/videos/rosiński-fantastyczny/1008791869512138/
hehhe, zresztą filmem też bym nie pogardził, ma potencjał, na koniec warto obejrzeć:
thorgal ma szansę być drugim wiedźminem:
https://www.youtube.com/watch?v=mBUZT3J9ClA
ps> giełda, czy banan, to w końcu patrzenie do przodu w przyszłość, a nie oglądanie się za siebie...szkoda też, że na walnych nikogo oprócz mnie i mojego kumpla nie ma od około 2 lat, a tak wszyscy chwalą się, że spółkę super znają, często: nic jednak nie zastąpi osobistej rozmowy z twórcami pli, czy też zarządem
heheh, to nie to samo, co czytanie analiz fachowców z netu, mam nadzieję, że Ty Cinek na kolejne walne się pofatygujesz, oczywiście jak będziesz jeszcze akcjonariuszem?