• No to mamy oczekiwany odwrot po spadkach Autor: ~olo [80.242.164.*]
    j.w
  • Re: No to mamy oczekiwany odwrot po spadkach Autor: ~Gość [37.30.53.*]
    Nie mów hop, do końca dnia może wrócić na 26,5

Odwrót to będzie jak wróci na min. 28.5-29,5 czyli z grubsza poziom korekty po ABB i połowę dystansu pomiędzy bazą na 25 a wybiciem na 35
    Poza tym już był "odwrót" na 28.3.

Jesli prawdą są teorie o zbieraniu i sterowaniu kursem to tylko kolejna pułapka na leszcza. Widocznie mizeria tutaj była już zbyt mocna
  • Re: No to mamy oczekiwany odwrot po spadkach Autor: ~olo [80.242.164.*]
    Na 12 ostatnich sesji 10 spadkowych, 2 na plus łacznie z dzisiejsza. Jesli myslisz, ze bedzie spadac bez konca to jestes w błedzie.

• Re: No to mamy oczekiwany odwrot po spadkach Autor: ~no_name [62.21.48.*]
    mamy rekomendację - jak pisałem wczoraj spółka jest niedoceniona i taką samą rekomendację wydał mBank. Do tego dzisiejsza sesja oscylowała stale w granicach 27.30 i cena utrzymała się aż do zamknięcia. Krótkim, którzy wchodzili poniżej 27 wczoraj, dziś nie udało się zwalić, a z pewnością większość realizowała zyski - co jest dobrym znakiem. Zakładam, że jutro będzie wzrostów ciąg dalszy, a jeśli nie to tylko dobra okazja na dodatkowy zakup, pociąg może odjechać lada chwila.
  • Re: No to mamy oczekiwany odwrot po spadkach Autor: ~Gość [89.64.10.*]
    No i pamiętajmy że kilka dni temu też już jedna osoba ogłosiła odwrót - tyle że był to odwrót jednodniowy i pozwolił zarobić obkupionym po 27 zł. Dalej zabrakło siły do wzrostów.
  • Re: No to mamy oczekiwany odwrot po spadkach Autor: ~Gość [89.64.10.*]
    Na bananie nic mnie nie zdziwi. Owszem, w większości też sprawdzały mi się moje zdroworozsądkowe założenia, ale kilka razy ładnie wtopiłem.

Bez końca pewnie by nie spadało (w najbliższym czasie, potem to już kwestia wyników i kondycji spółki w przyszłości), ale boczniak i okupowanie okolic 26 zł na dłużej też mnie nie zdziwi - chociaż oczywiście sam liczę bardziej na odbicie i też wydaje mi się, że na dłuższą metę powrót na poziom 30 zł powinien być naturalny, bo ostatnia zwała i spadek były zbyt silne i pozbawione głębszych podstaw. Co potem, nie wiadomo, do wzrostów powyżej 30 zł potrzebny będzie raczej jakiś impuls inny niż zachęcenie zielonymi sesjami, ale to może przynieść jakieś info z WZA albo wyniki w listopadzie, bo jak widać mitycznego inwestora ni ma albo będzie siedział cicho.
  • Re: No to mamy oczekiwany odwrot po spadkach Autor: ~gitol [5.173.200.*]
    1. przestan już bredzić o 'mitycznym inwestorze', bo tylko ty na niego czekasz. Wycena Play nie zależy od tego czy fundusz X czy Y ogłosi że ma 3 czy 5 czy 8 % akcji.

2. @no_name - 'mamy rekomendację' - że co? mamy 10 rekomendacji. Ty mówisz pewnie o aktualizacji z mDm. Otóż jest ona OBNIŻENIEM wyceny , czego pewnie nie zarejestrowałeś. Ale nie martw się. To tez nie ma jakiegokolwiek znaczenia. Zresztą, to obniżenie wynika na pewno nie z aktualizacji założeń finansowych (bo one musiały wzrosnąć, po pozytywnym zaskoczeniu wynikowym i podwyższeniu prognozy na cały rok) , tylko ze spadku wycen spółek porównawczych..

3. czekamy spokojnie na zakończenie 3 kwartału - jest dobrze, bo wystarczy , że obecne tendencje w biznesie Playa się utrzymają.
  • Re: No to mamy oczekiwany odwrot po spadkach Autor: ~no_name [62.21.48.*]
    1.Dla Ciebie może nie mieć znaczenia, ale giełda kieruje się innymi prawami i jak grubasy se wymyślą, że to dobry impuls by poubierać leszcza to tak zrobią.

2.Umiem czytać, natomiast Ty nie potrafisz kojarzyć faktów. Niech sobie będzie i 20 rekomendacji, pisałem o tej najaktualniejszej, która pojawiła w trakcie tej całej "paniki" spadkowej. Rekomendacja ta tylko potwierdziła moje wcześniejsze tezy i nie ważne, czy jest aktualizacją, czy kit wie czym, podałem to jedynie jako jeden z argumentów.... tym samym gówno mnie obchodzi do czego robili porównanie, moja ocena była oparta o całe telekomy, a jeśli nie czytałeś wcześniejszych moich komentarzy to nie wiem do czego piejesz.

• Re: No to mamy oczekiwany odwrot po spadkach Autor: ~Gość [193.93.68.*]
    Masz swoje fundamenty i jest dobrze :D
  • Re: No to mamy oczekiwany odwrot po spadkach Autor: ~Gość [193.93.68.*]
    Tradycyjnie - mBank daje rekomendację - rób odwrotnie :D
    No to jakie typy na dzisiaj? Zdoła wrócić na 27,40?
    U la la, zaczynamy od wzrostów LOL
[x]
PLAY 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.