Gdyby ktokolwiek chciał podbić to zrobi to naprawdę minimalnym nakladem. Bez żadnego problemu. Tu jest oczekiwanie na konkrety. Jak już się pojawia to będzie rosło 30% dziennie. Już za chwilę. Tropiku nie widzisz że nikt tu Ci nie chce sprzedać w tych pieniadzach!?
Jasneeeeeeee. Briju to POTĘGA. Wartość dzisiejszego obrotu to potwierdza 14 złotych za 7 akcji (z 5 mln akcji). No bez dwóch zdań Sułtany wymiatają na GPW. Wszyscy są pod wrażeniem.
No.No. Dodruk kolejnych 5 mln akcji Briju na pewno polepszy sytuacje. Szczególnie, że po wyborach rząd przejmie Fundusze NN i Pionier inwestorów Briju. I Pan Skarbówka z roszczeniem o zwrot 44 mln zł z tytułu VAT. I od października odwrócona płatność VAT. No.No. Na akcjach Briju to dopiero będzie TĄPNIĘCIE.
Te spostrzeżenia to chłodna kalkulacja i analiza komunikatów firmy Briju. Takie są fakty: 1/ Dodruk kolejnych 5 mln akcji Briju na pewno nie polepszy sytuacji. 2/ po wyborach rząd przejmie Fundusze NN i Pionier ( inwestorów Briju.) 3/ Pan Skarbówka z roszczeniem o zwrot 44 mln zł z tytułu VAT. A jeszcze trzy kontrole w toku. 4/ od października odwrócona płatność VAT. 5/ Manipulacja kursem z Rubicon. 6/ Kreatywna księgowość - to w końcu wyjdzie. Po prostu Briju jest niewiarygodne.
WIARYGODNOŚĆ ŻADNA. chłodna kalkulacja i analiza komunikatów firmy Briju. Takie są fakty: 1/ Dodruk kolejnych 5 mln akcji Briju na pewno nie polepszy sytuacji. 2/ po wyborach rząd przejmie Fundusze NN i Pionier ( inwestorów Briju.) 3/ Pan Skarbówka z roszczeniem o zwrot 44 mln zł z tytułu VAT. A jeszcze trzy kontrole w toku. 4/ od października odwrócona płatność VAT. 5/ Manipulacja kursem z Rubicon. 6/ Kreatywna księgowość . NIKOGO JUŻ NIE NABIERZECIE.
UUUUuuuła. Ale tyrada ,,kmiotka" . Widać problemem Briju jest nie tylko WIARYGODNOŚĆ, ale także knajacki język i całkowity brak szacunku dla inwestorów. Z drugiej strony: czego się można spodziewać po 4 wulkanizatorach z Gniezna, którzy sobie nawzajem wmówili, że są przedwojennymi złotnikami? Słoma z butów Panowie . P.S. Zanosi się na to, że ,,do końca roku 10 zł" to będzie Briju miało w portfelu.
Kaktus to troll. Myślę że nigdy nawet akcji nie miał . Głównie dlaczego to robi to z zazdrosci... Może nawet byly pracownik złapany na wynoszeniu tematu z firmy....
Może chciał jakieś lody kręcić ale ktoś nie był zainteresowany. Bolą go " wypasione audice" i to że można do czegoś dojsc. Zna też dobrze środowisko lombardziarzy...nie wiem tylko czy jako klient czy może wlasciciel. Mały nieudacznik i tyle w temacie. Kreuje się na wiele wiedzącego i wciąż twierdzi że prawdę poznamy za chwilę. Wyciąga wciąż te same odgrzewane tematy wiekowe już. Tylko że to nic nie wnosi. Czas pokaże i bardzo różnie może tutaj być. Łącznie z tymi 10 zł.
HuHuHu. Widzę, że ktoś tutaj traci nerwy Lucyferku. Ale na poważnie. Rzeczowa analiza komunikatów firmy Briju to trolling? Ciekawe spostrzeżenie. Daje dużo do myślenia. SAMI od SIEBIE. P.S. Samochody w leasingu kogoś mogą boleć? Briju jest całe w leasingu. Istnieje czysto teoretycznie. Fizycznie istnieje tylko farma trolli-naganiaczy ITM z Gniezna. (Lucyfer,Długi,Adaśko,Sentex itp itd) NIKT JUŻ SIĘ NIE DA NABRAĆ.
Umiejetnie odfiltrowujesz koleżko te komunikaty. A ja myślę że bola cię czy w leasingu czy nie.pamietam twoje wpisy i wiele innych. Masz osobisty żal do itm. Myślę że nawet wiem dlaczego. Czas pokaże. Jedno wiem na pewno - nie kupisz taniej. A przypomnę cię przy tych 10 zł
Do końca roku to Briju z GPW potrzebuje TLENU od inwestorów. I nie dostanie. Niech kupują akcje: SAMI od SIEBIE. W grudniu ma na parkiet wpłynąć 6 mln akcji Briju. NIKOGO JUŻ NIE NABIERZECIE Daltony.
Nikt nie czeka na żadne info od Briju. NIKT IM JUŻ NIE WIERZY.
1/ Briju na bieżącą działalność pożyczyła we wrześniu 2019 aż 11,8 mln zł. 2/ Żaden bank bez wyjątku nie chce finansować Briju 3/ Briju wstrzymuje rozwój sieci 4/ Skarbówka czeka na zwrot 44 mln zł z tytułu VAT 5/ Briju przygotowuje się do wprowadzenie na GPW 6 mln nowych akcji 6/ Briju mija się z prawda w komunikatach w sprawie wznowienia handlu w drugim segmencie itp itd 7/ Kreatywna księgowość. 8/ W wyniku manipulacji kurs wędruje na 36 zł po czym spada na 2 zł i nie może się podnieść. Briju staje się ITM, by się źle nie kojarzyło. 9/ Briju zapożycza się na kolejne 30 mln zł.(UKS) 10/ Akcje Briju to gorący KARTOFEL.
Ostatnie chwile by DROGO sprzedać. Briju zaciąga kolejne pożyczki. Dziś to 2,75 mln złotych. Po 11,8 mln zł z poprzedniego miesiąc(wrzesień) widmo upadłości wisi na włosku. I najgorsze NIKT JUŻ BRIJU NIE WIERZY. Co za dno.
Kaktus cały czas piszesz, że Briju wyrucha akcjonariuszy, dlaczego nie zgłaszasz do prokuratury skoro masz tyle wiedzy? ciebie zdaje się już chyba ktoś wyruchał ?
Widać trolle z Briju nie próżnują. Chcą golić. Inwestorów i naiwniaków. Ale tu się już nikt nie zabierze - NIKT JUŻ BRIJU NIE UFA. Nawet ich własne zwiewające księgowe. Buahaha
Nie ma żadnego odbicia. W biurze Briju pracuje obecnie trzech pracowników. Nawet ta gruba księgowa nawiała. Same młodzieniaszki. Starej kadry już nie ma. NIKT WAM JUŻ NIE WIERZY BRIJU.
Do końca 2050. ,,A miał być taki piękny, amerykański". A Abdul powiedział ,,że złota niema i nie będzie". I Briju znowu płacze. A fundusze idą stąd precz. Briju samo z długami
Chyba setna rocznica Pierwszej Wulkanizacji w Gnieźnie. JUŻ NIKT WAM NIE WIERZY. Briju 1920 to tylko marketing. Legenda Briju. Nie było żadnego 1920. Tym gorzej, że Sułtani z Briju w to chyba uwierzyli.