• batony Autor: ~makler [88.199.172.*]
    Gdy jakiś czas temu napisałem, że kurs ma potencjał wzrostowy to natychmiast pojawił się baton
    Gdy wczoraj napisałem znów o wzroście to znów pojawił się baton
    Komuś bardzo zależy aby to nie rosło
    Tyle, że może ktoś się pojawić i sprzątnąć to listowie
    jakiemu prezesowi zależy aby kurs jego akcji nie rósł ?
  • Re: batony Autor: ~Znany [176.122.240.*]
    właśnie nijakiemu ........................ przecież to coś nie ma prezesa
    ale ten nie prezes ogłosił skup w celu odsprzedania/przekazania akcji i ma na to 2 mln .
    pytanie ?
    czemu ma rosnąć i ma kupować po 2 zeta jak kupi po 1.02 zeta
    skupi ok 2 mln akcji przekaże sobie za wybitne osiągnięcia i kurs ruszy na 5 a on będzie karmił wtedy leszczynę
    ......................................... daj mi jeden przykład jego prawdomówności i uczciwości ?
  • Re: batony Autor: ~makler [88.199.172.*]
    Akurat ja takiego przykładu ci nie dam
    Mogę natomiast dać przykłady oszukiwanie inwestorów
    Odsyłam do historycznego czata
    Kurcze to już prawie dwa lata mija....
  • Re: batony Autor: ~student [89.64.40.*]
    jutro dobiorę dla eksperymentu
  • Re: batony Autor: ~slawek [185.56.210.*]
    Dnia 2019-09-12 o godz. 20:53 ~student napisał(a):
    > jutro dobiorę dla eksperymentu

Nie szkoda Ci pieniędzy ?

Proponuję przejrzeć rynek. Jest wiele ciekawych spółek generujących spore zyski z dużymi perspektywami. Niestety o zgrozo więcej na NC niż na głównym.

Np. Mennica Skarbowa czy Auxilia. Obie posiadam, acz niewielkie pakiety, ale jestem mega spokojny, Obie generują zyski i mają mega niskie wskaźniki, co więcej np. Mennica powinna wygenerować b. dobry zysk w III kw ( u dilerów kruszców popyt w lipcu i sierpniu był największy od lat) , Mennica ma szansę wygenerować ok. 2 zł zysku na akcję na koniec roku przy cenie za akcję 6 zł.
    Z kolei Auxilia (firma z mojego Wrocławia) zajmuje się odszkodowaniami powypadkowymi, głównie. Tylko w ostatnim komunikacie podała, że w sierpniu podpisała umowy na poziomie niemal przychodu zeszłorocznego. No i ...... wskaźniki P/E czy Roe ma tak niskie, że ......... to po prostu musi wzrosnąć.

P.S.
    Możemy z ciekawości porównać ceny tych spółek po wynikach za III kw. Sądzę , że pmpg będzie dalej na poziomie 1 zł z plusikiem. Tam tych wycen raczej się nie utrzyma.

Pozdrawiam i życzę wytrwałości tutaj .
  • Re: batony Autor: ~makler [88.199.172.*]
    A co ty Sławek myślisz, że student z pierwszej Łapiński i nie wie co jest na rynku ?
    a jeśli chodzi o pmpg to właśnie jest taniutko
    ja też kupiłem i co mi zrobisz ?
  • Re: batony Autor: ~Slawek [5.173.232.*]
    Nic.
    Życzę Ci powodzenia.
[x]
PMPG -2,33% 2,10 2025-09-23 16:39:32
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.