Dnia 2019-09-12 o godz. 11:30 ~miszcz napisał(a): > Czy ktoś może podać jakieś najnowsze wieści nt. spółki?
Podobno zbierają pieniądze na rozruch programu. Ale, czy coś z tego będzie? - Nie mam pojęcia. Widocznie sam lek nie wzbudza większego zainteresowania w onkologii, skoro nikt nie chce w niego zainwestować. Zresztą nie tyko Glg Pharma ma problemy. Wystarczy poczytać na temat innych firm farmaceutycznych, córek przejętych przez amerykanów. Niby wszysto ok., ale jednak coś tam nie gra.
Brak raportow, brak sesji, jedyne co nam pozostaje to miec nadzieje, ze w koncu znajdzie sie ktos z kapitalem i wznowia badania. Zastanawia mnie jedno, dlaczego Apollo wczesniej probowal przejac spolke oraz czy przypadkiem nie zdazylo sie cos podczas badan klinicznych, co przekreslilo dalszy rozwoj leku? Wie ktos moze co dzieje sie z taka spolka na NC po roku bez raportow i sesji!?
Jakie newsy? A takie że prezes Sobiś zastał spółkę w świetnej kondycji, z dotacją i kupą gotówki w kasie, a zostawił na dnie. Teraz poszedł do Infoscanu. Ja właśnie kompletuje raporty i wszysstko wskazuje na to że będą podstawy do złożenia stosownego zawiadomienia. Komunikaty jakie Sobiś publikował mijały się z prawdą a zagrożenie upadłością było już dawno temu o czym pan prezes nie raczył poinformować, jednocześnie pobierając z firmy swoje wynagrodzenie. Grzechów jest więcej i im bardziej się zagłębiam w dokuementy, tym wyraźniej je widać. Nie zdziwcie się jak o GLG znów będzie głośno bo na pewno wtedy dołączą się też inni akcjonariusze którzy umoczyli na tej inwestycji. Rozliczymy prezesa z każdego jego słowa.
Czy w tej firmie sa jeszcze jacys prcownicy? Zero komunikatow (mial byc o inwestorze, restrukturyzacji albo ogloszeniu upadlosci) Czy ktos jeszcze walczy o ta spolke?... w koncu maja patenty na tech.
Dnia 2019-09-21 o godz. 08:19 ~Eszkebareszke napisał(a): > Czy w tej firmie sa jeszcze jacys prcownicy? Zero komunikatow (mial byc o inwestorze, restrukturyzacji albo ogloszeniu upadlosci) Czy ktos jeszcze walczy o ta spolke?... w koncu maja patenty na tech.
I to wszystko co mają. Była emisja, wpłacono pieniądze na wkład własny. A teraz pieniędzy nie ma, zarząd nie publikuje raportów, więc pewnie z NCBiR też jest słabo. Teraz tylko czekać aż NCBIR wypowie umowę i zarząda zwrotu grantu jaki GLG dostała. Co wtedy będzie nie trudno przewidzieć. Wg mnie zarząd niepoinformował o istniejącym ryzyku upadłości, a może nawet nie złożył wniosku o upadłość na czas.