• Podbijanie kursu Autor: ~Rado [176.115.87.*]
    Zauważyliście, że od jakiegoś czasu na zamknięcie ktoś podbija kurs tak, aby było na zielone przez sprzedaż maksymalnie kilku sztuk? Co to za sternik na pokładzie, może fanpli? :D
  • Re: Podbijanie kursu Autor: ~paws [79.184.227.*]
    no spotrzegawczy jesteś...
    Ta akcja trwa już ze 2 lata. Było tak przez cały czas zwały z 80 zł.
  • Re: Podbijanie kursu Autor: ~Rado [5.173.112.*]
    Jestem tu od niedawna. Wybacz.
  • Re: Podbijanie kursu Autor: reggaer [87.207.84.*]
    Ja przyznam ze jak mi się czasami nudzi to się tak bawię ale nie koniecznie na K
  • Re: Podbijanie kursu Autor: ~Jachu [193.107.8.*]
    Zauważyłem że taka sytuacja była do lutego, mniej więcej do momentu kiedy rozstali się z autoryzowanym doradcą (trigon) wtedy był ustawiony automat i zawsze 1 akcja na koniec była kupowana. Potem nikt nie podbijał, do momentu kiedy podpisali umowę z autoryzowanym doradcą (cc group) w maju, na wprowadzenie tych nowych akcji do obiegu. Ale to tylko przypuszczenia.
  • Re: Podbijanie kursu Autor: ~ja [83.30.151.*]
    Nie chce rosnąć, to spada, tak to już jest.
  • Re: Podbijanie kursu Autor: ~fanpli [89.64.15.*]
    w każdym miesiącu sporo jest sesji normalnych, szczególnie po jakiś infach z netu, czy komunikatach spółki
    sporo motywów pro wzrostowych i to począwszy od wieśka, a skończywszy na kwestiach typu fundamentalnego
    jednak są tez sesje plus minus byle jakie, rynek wyczekujący, a akcje zaparkowane, wtedy z reguły tzw ''niewidzialna ręka rynku''korzystając ze spreadu coś tam kombinuje
    te spadkowe kombinacje mnie osobiście denerwują, ale często znajduje się kontrakcja
    papier ma jakiegoś opiekuna, może to i animator mile swój stan posiadania, a może to opera dokupuje?
    a, może to ja, czy reagger coś śrubokrętem powykręcamy?
    kto wie?
    z drugiej strony: czy komuś to przeszkadza?
    wiadomo, że nc do płynnych nie należy, lata tutaj jestem i niejedno widziałem, dziś należy się cieszyć, że śr obrót oscyluje ok 1000 sztuk na sesję, kiedyś męczarnie akcjonariuszom przynosiły sesję gdzie obracało się z 10 sztuk...
    sprawa bez jakiegoś znaczenia, przynajmniej dla mnie
    hehhe, kiedyś zagości tutaj normalność, już można zaobserwować bardziej wyedukowanych, świadomych inwestorów, bez głupawki trolli i spekulancików na kilka procent...
    w końcu, sama firma też głupia nie jest, to i głupki w akcjonariacie jej niepotrzebne
    ps> podbijanie, czy spuszczanie? taki powinien być tytuł tematu, w końcu wiele razy kurs tuż przed fixem niewielkimi zleconkami był dołowany...ciekawe wygląda zestawienie( oczywiście nie na każdej sesji), po jakim kursie poszło najwięcej akcji? często, bywało na otwarciu po najwyższej cenie: czy, aby to nie świadczy o akumulacji od - do, kogoś zasobniejszego w amunicję?

• Re: Podbijanie kursu Autor: ~Reggaer [82.177.198.*]
    Jak oceniacie szanse korekty w okolice 25-28 pln ?
    lepsza korekta, to zakotwiczenie powyżej 30 zeta, tych co obserwują zainteresowałby papier, co nie chce spadać i postrzegany jest jako silny
    w taki walor, nawet czasowo można wskoczyć i liczyć na kierunek północny...
    reagger, po co ci okolice 25-28
    czy, kombinowanie ma sens?
    hehehe, a może już coś wymodziłeś, częścią jak ten nowy, co czeka gdzieś tam niżej?

• Re: Podbijanie kursu Autor: ~Inwestor [37.47.133.*]
    Boczniak póki nie wskoczy na 37-38 raczej tak to widzę
  • Re: Podbijanie kursu Autor: ~Reggaer [87.207.84.*]
    Czyli nikt się nie chce trochę zabawić
    Chyba napisze do Trumpa na niego zawsze można liczyć :))
    reagger, a ty z inwestora zabawiasz się w spekulanta?
    hehehe, czemu w taki sposób, a nie np pociągniesz w górę, aby niemający akcji dostali dygoty?
  • Re: Podbijanie kursu Autor: ~ja [83.30.141.*]
    I znowu ktoś stracił cierpliwość, a przy tak mało płynnym rynku efekt natychmiastowy. Opiekun na posterunku, jak długo ?
    zwykłe mielenie akcji od-do...
    często podobny schemat: rano coś tam, potem przerwa, przed zamknięciem najpierw ruch w dół, a potem w górę
    podejrzewam, że to animator wpływający na większą płynność waloru: kupuje i sprzedaje w ramach jakiejś puli?
    boczniak jest dobry do stopniowej akumulacji
    dla dalszego wzrostu taka półka i zakotwiczenie w okolicach 30 zł jest korzystne
    inwestorzy po prostu przyzwyczajają się do tego co jest, a nie co było - żałują, że poniżej 20 zł się bali kupić?
    jak się nie ma wolnej gotówki, to cierpliwie trzeba czekać na jakieś infa
    oczywiście, wiemy o hermetyczności spółki odkąd mec terentiew jest w pli, ale ostatnio dość dużo tekstów o spółce się w cieci pojawiło
    jak patrzę na spółki gierkowe, gdzie komunikaty się mnożą jak grzyby po deszczu to można pozazdrościć takiej aktywności zarządów
    z drugiej strony łatwiej tam o rozczarowanie, bo co to za komunikaty jak dziś ulg:
    https://stooq.pl/n/?f=1313664&search=ultimate+games
    hehehe, o jakiejś liście czekających na nowe gry...można czekać, ale, czy docelowo się zakupi to inna sprawa...
    nie znam się, bo nie gram w gry, ale czy, to ultimate games w ogóle zrobiło jakis hit?
    i zgłupieć można jak się czyta te informacje, bo poniżej napisali o 42 tys oczekujących, powyżej zaś o kilkuset!
    bądź tu mądry i pisz wiersze...hehhe, nie przeszkadza to jednak rozpalać głowy graczy na bananie

Oj tam od razu animator
    Człowiek trochę sprzedał i już się zaczyna. Spekulacja zawsze. Poza fundamentami zawsze patrzę na AT a takiego procentowego wzrostu bez korekty nie było od początku notowań pli. Sorry ale z takim pakietem i zyskiem 125 procent mogę sobie pozwolić na dywersyfikację ryzyka. Jak wzrośnie będzie dobrze jak spadnie tez. Widzę tu sytuacje gdzie wszyscy są zapakowani i ostatnio brak poważnych zakupów. Ps jutro piątek trzynastego misie Moje kochane
    hehehe, jak to się zmienia pkt widzenia od pkt siedzenia
    co, do tzw czekających zapakowanych, to wielu już sprzedało i czeka ponownie z gotówką
    ale, czy faktycznie pli to walor do gry, czy też do dłuższego trzymania?
    reagger, co zaś do tego historycznego wzrostu, to patrz na niego również versus historycznego spadku o ok 90%...
    odnośnie zaś animatora, to może być oficjalny lub nie, każdy z nas mający i kasę i akcje
    choć sama spółka dała ostatnio powody do wiarygodności, to wielu inwestorów nadal patrzy na ostatnie raporty jako ...hehehe, tzw ''przypadek przy pracy'', a nie powód do wyższej wyceny
    cieszysz się tymi swoimi 125% i chwalisz się tym osiągnięciem nie pierwszy raz, czy tak wypada się dowartościowywać na forum i czekać na oklaski?
    ciekawe, jakbyś się cofnął w czasie o kilka lat i chwalił się na wątku cdr, że sklepałeś 125% i sprzedałeś powiedzmy po 50 zeta, a niech, będę łaskawszy po 100 zeta i hipotetycznie zarobiłeś 225%, co byś dzisiaj czuł?
  • Re: Podbijanie kursu Autor: ~Reggaer [82.177.198.*]
    Dwie trzecie pakietu mam i trzymam długoterminowo urośnie ale zwróć uwagę na przegrzane wskaźniki i brak paliwa co widać na ruchach a raczej ich braku
    @reagger
    hehe, no nieźle kierować się at na platige...
    na tak słabo płynnej spółce jak pli, to ew na tygodniowych można sobie popatrzeć, spójrz tu:
    https://www.biznesradar.pl/analiza-techniczna-wskazniki/PLATIGE-IMAGE
    ustaw tygodniowe i co ci wyjdzie?
    proszę napisz, jaka rekomendacja wychodzi na biznesradar?
  • Re: Podbijanie kursu Autor: ~Reggaer [5.173.72.*]
    Dwa zrzuty i rekomendacja ci się zmieni hehe
    i dlatego nie należy się kierować at na takich walorach, gdzie akcja jednej strony nie rodzi reakcji wielu czynników
    akcja, gdzie od razu widać reakcję mamy na spółkach z wig 20 bardzo płynnych i kontraktach
    brak spreadu też robi swoje
    ciekawe chłopie, jak się zmieniają twoje poglądy versus stan posiadania, nie wpływa to na wiarygodność...
    cóż, doskonały nie jestem i pouczać innych nie chcę, ale wiele razy próbowałem łapać lokalne dołki i górki i średnio to wychodziło
    na fiuczersach też szkołę przeszedłem i po 3 miesiącach cieszyłem się jak dziecko, że swoja kasę zabrałem z tego padołu szatana
    przemawia do mnie granie z trendem, a jeśli na pli mamy wzrostowy, to czemu nie uznać go za przyjaciela swojego portfela?
  • Re: Podbijanie kursu Autor: ~nowy [51.38.95.*]
    Nie należy kierować się AT? Jesteś niemożliwy haha

Tzn trzeba kupić tak jak ty po 40-50 zł bo przecież to nie ma różnicy kiedy się kupuje? Człowieku AT to nie tylko wykres cen akcji, to wskaźniki, a może przede wszystkim wskaźniki bo to one pomagają wyznaczyć timing zakupu papiera. Jak widać po Twoim przypadku jednak warto sugerować się wskaźnikami i nie kupować grzanki tak jak Ty to zrobiłeś.
    I taki gość poucza innych co należy zrobić a co nie. LoL
    Mysie pysie zagrałem tak że każdy kierunek mi odpowiada a wy towarzyszu fanpli wmawiacie mi że źle zrobiłem szacun
    Myślę że ktos dzisiaj tez tak to rozegrał
  • Re: Podbijanie kursu Autor: ~Jachu [194.242.62.*]
    Reager miałeś nosa z tą korektą do 28 pln :)
  • Re: Podbijanie kursu Autor: ~ja [83.30.114.*]
    Nie chciało rosnąć to spada :(
  • Re: Podbijanie kursu Autor: ~fanpli [89.64.17.*]
    a, czy cały czas ma rosnąć?
    wychłodzenie nastrojów wpływa pozytywnie na ruch w dłuższym terminie
    niestety, na takich słabo płynnych walorach ze sporym spreadem, jeden uczestnik może wywołać np przejściowa korektę
    z czymś takim chyba właśnie mamy do czynienia?
  • Re: Podbijanie kursu Autor: ~Dete [83.29.85.*]
    Fanpli spadnie jeszcze niżej bo idzie zima i wskaźnik Ci zamarzł albo pokrętło...
  • Re: Podbijanie kursu Autor: ~Rado [193.0.197.*]
    Ja bym się prędzej spodziewał wzrostów pod premierę Wiedźmina.
  • Re: Podbijanie kursu Autor: ~Zxc [94.254.176.*]
    Przecież na calym rynku wszystko spada, Trump znowu trzesie rynkami.
    Jest niepewność, pp proetu trzeba przeczekac
    Czekamy nic się nie dzieje
  • Re: Podbijanie kursu Autor: ~fanpli [89.64.17.*]
    oj, dzieje się
    popatrz tutaj, zrobiłem screen bo niezbyt często taki popyt otwarcie się pojawia!
    https://zapodaj.net/7584a4ec12b89.jpg.html
    i zadzieje się zapewne na kursie?
    I bomba :)
  • Re: Podbijanie kursu Autor: ~ja [83.30.251.*]
    Zamiast podbijania mamy raczej próby dołowania i zaniżania kursu, ale chętnych do oddawania na tych poziomach nie ma zbyt wielu.
  • Re: Podbijanie kursu Autor: ~Jachu [37.47.53.*]
    Trochę AT
    Wskaźniki wychłodzone, RSI koło 50, STS 43%, krzywe kroczące wręcz krzyczą KUPUJ! - papier pokazuje bardzo dużą moc, bo wskaźniki spadły, a kurs pozostał blisko szczytów, Wow!
    Już zaczyna się okres kiedy znowu możemy wystrzelić w górę:) tylko znowu potrzeba dobrego info, mocnego raportu lub znowu niech ruszy kampania wieśka :) pozdrawiam.
  • Re: Podbijanie kursu Autor: ~ja [83.30.250.*]
    Może jakaś aktualizacja AT, np świeczka miesięczna i oscylatory na tygodniowych i miesięcznych:)
  • Re: Podbijanie kursu Autor: ~Jachu [194.242.62.*]
    A proszę bardzo:
    RSI dzienny i godzinny około 44, tygodniowy też już się wychłodził - około 58
    Na wykresie dziennym tworzy nam się klin zniżkujący, przy coraz mniejszym wolumenie ( ale to NC nie ma co się na wolumenach mocno opierać)) pewnie w tym klinie zostaniemy aż do końca października, zobaczymy...
    Czekamy na jakieś info.

[x]
PLATIGE 6,80% 11,00 2025-11-07 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.