biznes już wie, że pis wygra teraz kupują akcje - kumulują mądrzy ludzie czeka nas wielka hossa a nie krach a i takie spółki jak pmpg dadzą zarobić będzie brane wszystko !!! a co niektórym radzę zapamiętać moje słowa i nie pluć proszę...
PiS już niemal 4 lata rządzi a pmpg w tym czasie ..... przestało generować zysk a kurs z 6 zjechał na 1 zł.
Na chwilę obecną to ml zrobił sobie z tej spółki dojną krowa.
Pocieszające dla obecnych akcjonariuszy jest fakt, że teraz ML raczej nie wykręci żadnego numeru. W kasie pozostało ok. 6 mln zł a firma generuje od 2 kwartałow straty, zresztą 3 kwartał od końca to ledwo trochę ponad 100 k zysku czyli tyle co nic, niektórzy pensje mają tego rzędu.
Za bardzo nie ma co ... brać, ale te 6 mln w kasie ...... może być łakomym kąskiem, więc nie zdziwie się jak pojawi się zaraz jakaś okazja którą kupi pmpg za 5-6 mln zł ocywiscie od jaśnie pana ML. lub spółeczki od niego zależnej, jak Orle Pióro , które pmpg kupiło ...... uj wie po co. Wydało 12 mln zł na ..... firme , która nic nie dała ( nie widać tego w w ynikach, a wręcz odwrotnie) po zakupie są straty netto.
P.S.
Popatrz student na firmy przez pryzmat choćby 2 wskaxników. P/e i roe. Tak np. robi Warren .Znajdziesz min setkę bardziej atrakcyjnych od śmiecia. I ..... mniej ryzykownych.
Pmpg rokowało 2-3 lata temu , ale ML postanowił zrobić śmiecia z pmpg i wydrenował ją z kasy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Niech wie prezesina , że doprowadził spółkę do ..... niemal bankruta. Zrobił sobie z pmpg dojną krowę, na którą np. ty się zrzucasz. Do tego od miesięcy zamilkł, choć łgał, jak szmata nie dotrzymująca słowa, że będzie w kontakcie z akcjonariuszami ( blog itp)
Nie wierzę mu za grosz. Kłamie i drenuje spółkę. A .... ktoś kto mnie okłamuje i drenuje spółkę , której byłem akcjonariuszem jest dla mnie wszą i gnidą zakłamaną. Pilnuj się student, żebyś na groszach nie skończył.
widzę ża ml w ...................kurwił Cię nie mniej niż mnie ... popieram Cię w tej kwestii .............. za te kłamstwa o oszustwa należy mu się Nobel ze szmaty