• Wyniki za półrocze Autor: ~robson [5.173.56.*]
    Jakieś przecieki? :) Ponoć ma być wysoka marza i duże obroty. Ktoś to potwierdza?
  • Re: Wyniki za półrocze Autor: ~Kris [188.147.103.*]
    Wyniki będą pod każdym względem rekordowe. Nie zdziwię się wcale jak do końca tygodnia kurs przebije 10zł.
  • Re: Wyniki za półrocze Autor: ~PiterTM [212.244.52.*]
    Jak Kris tak pisze to faktycznie coś musi być na rzeczy....
  • Re: Wyniki za półrocze Autor: ~analityk [212.244.52.*]
    Jakie będą obroty za 1sze półrocze to już wiadomo, bo można sobie sprawdzić narastająco z raportów miesięcznych.
    Czekamy zatem na marżę - na pewno jest dodatnia, a nawet bardzo dodatnia.
    Kurs TIMU od dawna jest niedowartościowany, osobiście liczę że aktualna wycena to bardziej przeceną, bo realna wartość papieru powinna oscylować między 12-15 zł. Zatem jeśli tylko TFI nie wypaczą właściwego kursu, to na jesień spodziewam się wyceny powyżej 10zł.

• Re: Wyniki za półrocze Autor: ~Kris [109.196.154.*]
    analityk, piszesz pod tym samym ip jak przedmówca, przypadek??
    je tego nie pisałem ;) no proszę, chyba jestem popularny, jeśli ktoś pisze jako ja :)
    podróba Krisa, chciałbym żeby tak było, ale kurs pokazuje co innego
    podróba Krisa, chciałbym żeby tak było, ale kurs pokazuje co innego :)
    Zaje.... każdy może podszywać za kogo chce..... coś wspaniałego.... Wracając do wyników mogę być średnie... Kurs na dyche będzie ciężko do przeforsować...

Dygresja : Właśnie mnie zaskoczyła wypowiedz Krisa i zastanawiałem się co się stało że nagle zmienił zdanie...
  • Re: Wyniki za półrocze Autor: ~Kris [94.254.206.*]
    O kurcze, to juz 3 nick z ip analityka, chyba rodzenstwo dorwalo sie do kompa

P.s. To jakie sa poziomy marzy i o ktorym piszesz?
    widocznie więcej osób korzysta z tego forum z tej samej sieci lokalnej (która może obejmować poprzez VPN cały kraj) , a czy IP jest takie samo to do końca nie wiadomo bo nie ma podanej ostatniej cyfry która jest kluczowa i która wskazuje na konkretny komputer. Kiedyś nie było informatyki w szkołach, a ludzie z mojego pokolenia wiedzą takie niuanse, teraz młodzież ma wszystko podane na tacy, a w głowie i tak pusto.
  • Re: Wyniki za półrocze Autor: ~Kris [94.254.168.*]
    No mega wielkie prawdopodobienstwo, buhahaha
    Ale czasu na odpowiedz i marze nie posiadasz, buhaha
    ZERO merytoryki
  • Re: Wyniki za półrocze Autor: ~Wiem [91.90.73.*]
    Jest super
  • Re: Wyniki za półrocze Autor: ~szczupak [46.134.98.*]
    jest pieknie
  • Re: Wyniki za półrocze Autor: ~Kris [78.154.83.*]
    a wiec wyniki OK

co do marzy na towarach, lekki spadek, rentowność netto w górę
    no to teraz czekam na wrzesniowe wyniki sprzedazowe i bedzie widac, ile zysku netto osiagna jednostkowo w 3Q

KRIS
  • Re: Wyniki za półrocze Autor: ~Kris [5.173.1.*]
    I raczej nie widze szans na wyplate dywidendy zaliczkowej ...
    Spadki na sprzedaży towaru będą ...jedyna szansa na wyrównanie sprzedaży to w ilości klientów,,,,na co jest bardzo duży nacisk w firmie....
    spadki w sprzedaży towarów nawet jeśli będą to bardzo nieznaczne, ale sprzedaż odbywa się na większej marży, więc sumarycznie przychód będzie większy, a to raczej jest ważniejsze od pustych obrotów.
    Marża jak widać na plusie EBITDA prawie 6%, EBIT 3,5% i  tu spodziewałem się może nieco większej, ale rozumiem, że trzeba było zwiększyć koszty operacyjne, aby ogarnąć całość.
    Ogólnie duży potencjał widzę w tej firmie, a szczególnie w tempie rozwoju spółki zależnej 3LP.
    Podsumowując półrocze, wyniki bardzo zadowalające, a przed nami jeszcze okres żniw - byle marży nie popsuć,  to będzie dobrze.
    Kiepskie te żniwa się zapowiadają.....
    niekoniecznie kiepskie, z rynku spływają sprzeczne informacje, póki co branża około budowlana mimo że jest nadmuchana jak balonik, to jeszcze siłą rozpędu cały czas się broni. Balonik pewnie pęknie ale nie wydaje mi się że jeszcze w tym roku.
    Szacuje 1q 2020
  • Re: Wyniki za półrocze Autor: ~Krysia [188.146.56.*]
    Wiele zależy od strategii nowego rzadu po wyborach. Np podwyżka płacy min z jednej strony podniesie koszty wykonawstwa, ale z drugiej da olbrzymi impuls popytowy.
    Wzrost inflacji tez może paradoksalnie nakręcić popyt na nieruchomości, bo Polacy tradycyjnie traktują je jako ochronę przed utrata wartości pieniądza. Tak więc nic nie jest w budowlance przesadzone, a przecież TiM ma też kilka innych perspektywicznych kierunków rozwoju. Myśle wiec, że poziom wyników 2019 będzie w kolejny latach tylko poprawiany.
[x]
TIM 0,00% 50,50 2024-03-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.