• LWB Autor: ~SHUN_TZU [94.246.150.*]
    niecałe 30 mln zł ale to już coś...link 

jeszcze ponad 20 powinno wpaść z JSW
  • Re: LWB Autor: ~tomasz [83.144.67.*]
    Tak sobie patrze na kurs oraz informacje o potrzebie zredukowania do końca tego roku pozycji z akcji przez niektóre instytucje - podmioty i podziwiam siłę Kupujących tzn. że ich tu "nie ma", co powoduje wrażenia braku zainteresowania się akcjami nawet po 14zł.

Nie ma co pisać o oczywistych atutach Spółki ale trzeba dostosować się do obecnej sytuacji w obrocie i cenie.
    No nic, ja postawiłem zlecenie i poczekam.

Chyba, że w ogóle już kupujących na FSG nie ma, to wtedy nie ma się już nad czym zastanawiać.
  • Re: LWB Autor: ~fasing [185.201.68.*]
    wcale juz nie musza sypac, moze juz zredukowali ile trzeba, powinni sie cieszyc z dywidendy i odpuscic,
    tego nigdy nie wiesz, tu by sie przydala spekula i napinak na 50 zl w 3 m-ce i to by nie bylo przegiecie
    popieram przedwmowce, tez zakopuje na lata i czekam na poziomy 100 zl jak juz zaczna fedrowac albo odpscza fedry
    w polsce fasing ma roboty tak na 20 lat, na swiecie moze z 10-15, ruscy jeszcze bardziej zapoznieni od nas
  • Re: LWB Autor: ~fsg [185.201.68.*]
    powinien to chinczyk kupi i zrobic wezwanie po 100 zl he he
  • Re: LWB Autor: ~fsg [5.173.40.*]
    jutro podstawie 2 k po 14 znow
    fundusze niech sypia
  • Re: LWB Autor: ~tomasz [188.146.56.*]
    No jeśli dziś te 2k na kupnie było Twoje to chyba taktyka nie wypaliła .... nikt nie sprzedał po 14 ...
    Jeśli to nie było twoje ale jutro chcesz postawić to proponuję podnieść cenę np. na 14,50 i sie obaczy czy wejdzie jednym zleceniem, co będzie nader sugerujące kto sprzedaje ...

Ja tam swoje zlecenia postawiłem i czekam na rozwój wydarzeń ...
    podstawilme po 14 znow, nie chce przeplacac ale mam czas,
    jak sie funduszom pali niech sypia
    odpuszczam,
    zapraszam nizej
  • Re: LWB Autor: ~Pola [5.184.218.*]
    Zarobieni , ręka w górę!!!!! Coś nikogo nie widzę. BIK spółka.
    niech ktos wezmie z 1 k to zboiore kolejny
    pomzcie troche, wzialem tysiaka
    dzieki, sam bede zbieral do 20
    do zobaczenia przy 50 kiedys
  • Re: LWB Autor: ~fsg [5.173.80.*]
    zalosne jak komus nawet ten mikro wzrost przeszkadza...no nic..bawimybsie nadal
  • Re: LWB Autor: ~SHUN_TZU [94.246.150.*]
    masz kasy na 100-200 kilo akcji....jeśli masz to możesz rozdawać karty
  • Re: LWB Autor: ~fasing [5.173.80.*]
    sie zobaczy
  • Re: LWB Autor: ~fasing [5.173.64.*]
    moze zawiazemy porozumienie akcjonariuszy? zrobimy troche szumu i sobie wstawimy czlonka do Rn..ile macie akcji...tzeba uzbiearac zaledwie 160 k...moge napisac do tfi i wiosnkowac o wyzsza dywidende chocby zaliczkowa..fajne jest to ze biki nie puszcza ani 1 akcji
  • Re: LWB Autor: ~Arthurius [94.172.219.*]
    Niezły pomysł, ale na trochę później - może wiosną po publikacji raportów o stanie posiadania fundów, żeby się przekonać czy są bliskie wyzerowania jak przypuszczam A dopóki fundy sypią, skończmy zbierać po taniości. Chociaż ostatnio kurek został mocno przykręcony.
  • Re: LWB Autor: ~Towarzysz [84.182.62.*]
    Panowie jest jeszcze, taka spółka ,podobna jak Patentus.
    Tam nie ma fundow,a akcje walą też w rynek i dół.
    Podaż pochodzi z tego samego punktu (biura) ::)))??
    Licze ,że Patentus szybciej ruszy do do góry,bo trzymacz całkowicie jest juz goły.::))
    znamy znamy
    ja stawiam na fasing...jak kopalnia wypali to mamy 10 zl dywidendy rocznie i kurs 150 zl
    dzieki..ja do wiosny palnuje uzbierac kilkadziesiat tysi fasingu..wroce do pomyslu
  • Re: LWB Autor: ~Towarzysz [84.182.62.*]
    Jestem drobnym fasingowcem gdzieś od 2004 (pierwsze notowanie na fixach)
    Czego oni juz nie kręcili,była nawet biogazownia (w Klukowie,podlasie)
    Ile kosztuje spółkę utrzymanie animatora ,rocznie ? Po co płacić ,zeby blokował kurs ?
    Wkurza mnie, ta spółka ,ta szulernia.
    Z Fasing powiedzialem dość ! Zacząłem zbierac Patentus i tam mam trochę sukcesów, zysku?
    Zauwazyłem ,gdy sternik już nie ma akcji ,to robi ruch do góry i uzupełnia (zbiera) akcje,pózniej tymi akcjami spycha kurs w dół ?
    Fasing ostatnio wyskoczył z obligacjami,trochę jak Filipp z konopii,niebardzo to do mnie przemawia.
    Założyłem ,drobni na Fasingu nie poradzą z trzymaczem,chociaź podbieranie zauważalne,ale OFE bedzie pomagało ??
    jakie widzicie ryzyko ze z ta kopalnia sie porywaja jak z motyka na ksiezyc?
    komu oni chca to sprzedawac? myslicie ze konkurencja ich rozwali jak jzu dojdzie do skutku?
    kopex sie wyzlozyl na kopalni, jak to widzicie...jak wygladaja ich sila polityczna? maja przebicie czy po prostu zbytnia fantazja
    splolka jest niesamowita w tym co robi ale czy dadza rade z tym projektem?
    kto dolozy drugie 250 mln w pug-u?
    strasznie kogos te wzrosty bola
  • Re: LWB Autor: ~bb [5.173.200.*]
    Z kopalnią to jest mega okazja i chcą ją wykorzystać. Normalnie capex na uruchomienie od zera to 2 - 2,5 mld dlatego kopex odpuścił, tutaj są korytarze i nie trzeba drążyć więc nakłady to ok 0,5 mld. z tym że połowa to maszyny a tych nie trzeba kupować tylko można brać w leasing spłacając z wydobycia. Węgiel taki trochę koksowy, trochę energetyczny, ze zbytem nie będzie problemu bo węgla o takich parametrach brakuje na rynku. Politycznie idą z wiatrem, popatrz na jakieś obchody -lecia, zawsze ksiądz jest więc sobie resztę dopowiedz. Mam trochę akcji, znam 2-3 osoby co też mają trochę jak chcesz możemy się policzyć wystawiając zlecenia np po 666 zł?
    wystawilem 5 k z jednego rachunku maklerskiego
    fajny pomysl, jak dokupie bede dostawial
    to kolega z tymi 40 k przywalil
    ja mam zamiar pewnie do 20 dozbierac
    5% spokonie bedziemy mieli
  • Re: LWB Autor: ~bb [94.254.218.*]
    Sypali z rok temu przy rekordowych wynikach to brałem. Teraz czekam na ppk a mam czas.
    to bedzie swietan spolka jak sie gieldy posypia, a wegiel z produkcji moze sie zalapie na surwcowa hosse
  • Re: LWB Autor: ~leif2 [31.1.96.*]
    taaaa.... akurat.....

tylko że węgiel i branże z nim związane walczą z antywęglowym zabobonem w kołchozie zwanym UE,

z drugiej strony wydmuszki produkujące gierki komputerowe mają się swietnie, bo na nie jest moda
    to ciekawe co zrobia grajki jak wegla braknie
    na rowerach beda produkowac prad?
    juz jes 2,3% po 666 bez niczego uzbieramy 5%
[x]
FASING 0,77% 13,10 2025-09-19 14:12:42
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.