Witam szanownych inwestorów. Dziś zakończyłem proces wchodzenia w spółkę. Średnia 1.302.
Jak wyglądają wg was perspektywy? Moje kilka szybkich liczb:
- w najgorszym wypadku 1zł (skąd ta liczba? aktywa 65, długi 55, 10 mln akcji - więc w najgorszym scenariuszu niżej nie ma sensu oddawać).
- wycena porównawcza 5-6 zł (różne portale, różnie podają - oczywiście ta cena to z czapy i nie ma co się do niej przywiązywać, nie mówię, że do tylu urośnie - tylko że po tyle chodzą firmy z tej samej 'branży' w przeliczeniu na akcję).
- 3 zł czyli wartość księgowa na akcje. Polska to fenomenalny rynek - aż 50% spółek jest notowana poniżej wartości księgowej, Specyfika naszej żałosnej giełdy - ale też duża perspektywa do wzrostów.
Jak ja to widzę? Wg mnie 2zł to jest minimum po ile ta spółka powinna chodzić - chyba, że o czymś nie wiem. ja celuję w przedział 2-3zł za akcję.
A pytanie do Was ma takie: jakie szanse na dywidendę widzicie? Zerowe czy jednak jakieś są?
P.S. Nie chwaląc się, to że tu jestem to też dobry znak.
Przeczytałem ostatnie raporty, przejrzałem wyniki finansowe... Wszystko wygląda w miarę okey. Do pełni szczęścia brakuje mi większej transparentności - bo jest sporo powiązanych spółek. ALE - nie rzucają sie w oczy żadne potwory.
Powiedz mi prosze o czym wiesz czego ja jeszcze nie wiem?
Dnia 2019-09-10 o godz. 13:27 ~Buchman napisał(a): > Przeczytałem ostatnie raporty, przejrzałem wyniki finansowe... Wszystko wygląda w miarę okey. Do pełni szczęścia brakuje mi większej transparentności - bo jest sporo powiązanych spółek. ALE - nie rzucają sie w oczy żadne potwory. > > > > Powiedz mi prosze o czym wiesz czego ja jeszcze nie wiem?
Może takie rzeczy, jak zapowiedź skupu akcji, którego nie było, jak przejście na gpw, którego nie było, jak zmiana zabezpieczenia obligacji, jak zysk 27 mln za 2018 r. na papierze... jak rezygnacja z spektakularnych zakupów (dawna siedziba ING na rynku w Kato), jak restauracja, która przynosi milionowe straty, fulinowo w kuznicy, ktora zniknie pod wodą... I to, że rynek nieruchomości na górce, a w spółce cicho i niemrawo...
Dziękuję za bardzo dobre podsumowanie. Faktycznie nie o wszystkich tych faktach wiedziałem, szczególnie o tych z inwestycjami zagrożonymi. Przyjrzę się.
Knajpa co daje milionowe straty to faktycznie ogromnie podejrzana rzecz. Straty - OK, ale nie aż takie.
Co do wejścia na GPW - to tylko info w planach na przyszłość, pod to kiedyś będzie mogło rosnąć.
Wg mnie jesteśmy blisko dna. Dno na poziomie 1zł. Stąd może być tylko jeden kierunek moim zdaniem. Zobaczymy. Obserwuję.
Podstawa Prawna: Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji Zarząd Śląskie Kamienice S.A. z siedzibą w Katowicach (dalej: "Emitent", "Spółka?) informuje, że w dniu dzisiejszym tj. 13 września 2019 roku Emitent powziął informację od Mezzo Capital sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie ("Akcjonariusz?), który na podstawie art. 69 ust. 1 pkt. 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych zawiadomił, iż w wyniku dokonania transakcji sprzedaży 7.470 sztuk akcji Spółki przeprowadzonej na rynku regulowanym NewConnect w dniu 06.09.2019, uległ zmianie procentowy udział Akcjonariusza w kapitale zakładowym Spółki.
------------------------------------------------------------------------------------------------- Mezzo Capital sp.z o.o. sprzedawał a kto kupował , ulica ? to ,źle wróży ! -------------------
Akcje dostali za free ?? Po to by "capital"NIE nimi rozporzadac wsrog gawiedzi drobnicowej.
Oni prowizje za obroty maja minimalne wiec przewalaja miedzy sobą robiaz wrazenie ze jest jakis ruch, zainteresowanie itp.
Na Minox SA tez ujawnij sie fundusz ktory najpierw przekroczyl 5 pozniej 10%, zwolal walne by zrobic skup tytulen niedowartosciowanych akcji i tuz przed walnym info ze zszedl i nie ma juz akcji i...walne sie nie odbylo bo...zarzad nie mogl zebrac wymaganego kworum zwalajac wine na...drobnych akcjonariuszy ze nie uczestnicza aktywnie w zyciu spolki hahahahaha