• Dzień inwestora Autor: ~ja [83.30.120.*]
    Widzę że nikt się nie kwapi do założenia wątku. Osobiście jestem trochę rozdarty. Firma w dalszym ciągu opiera się na marzeniach i planach, kwestia w co kto jest w stanie uwierzyć.Moja uwagę przykuło kilka elementów. Długi proces sprzedaży, średnio 2 lata choć podobno wdrożenie jest błyskawiczne . Niskie stawki kontraktów, od 100 tys. do 1 mln. $, co jest zastawiające przy tak podobno unikatowym i poszukiwanym produkcie. Mała ilość sprzedawców, 2 na obie Ameryki i 2 na resztę świata. Innymi słowy bez zewnętrznego finansowania leżą, a stawki doświadczonych sprzedawców w stanach to 500 tys.$ rocznie( możliwość negocjacji w dół) . Potwierdziły się słowa prezesa że przed 2024-25 firma nie będzie i nie zamierza być rentowna. To o tyle ważne że przy normalnych warunkach jest to do zaakceptowania, ale przy sporej ilości ryzyk zewnętrznych ( wojna handlowa, walutowa, polityka banków centralnych , sytuacja na rynku długu itd..) może okazać się problemem .Sam produkt wygląda ok, ludzie też sprawiają dobre wrażenie, ale wciąż jest sporo niewiadomych.
  • Re: Dzień inwestora Autor: ~WARTA [188.146.54.*]
    Prezes w dyskusji potwierdza efekty działania ekipy w Stanach oraz potężne przełożenie zysków Spółki w funkcji ilości sprzedawców. Produkt jest gotowy i tu nie ma żadnych barier komercjalizacji. Sugeruję obserwacje wyników kwartalnych w obecnym roku. Określa, iż rentowność byłaby możliwa nawet w tym roku ale wszystkie nadwyżki pójdą na zwiększenie ekipy sprzedażowej w Stanach. Taka strategia szybko poprowadzic ma do pierwszego miliarda wyceny rynkowej-model działania m in. Palantira. Do produktu świeca się oczy wszystkich służb a skuteczność Platformy i wielobranżowe zasilanie w porównaniu do IBM i2 jest całkowicie nowa generacja. Utworzenie 2 osobowej amerykańskiej ekipy w 2019 to przejście z etapy wykazywania przewagi analityki na piloty i kontrakty już od 2019. Może być prawda, że rok 2025 będzie już rokiem polskiego Jednorozca: DataWalk S. A. Przy tych założeniach walkowana tu rentowność jest na drugim miejscu. Bycie jednorożecem jest jednoznacznie ważniejsze od nadmiaru gotówki na kontach bankowych.
  • Re: Dzień inwestora Autor: ~killer [5.184.47.*]
    ZYSKI, ZYSKI ??? czyżbym niedoczytał, jakiś kontrakt był? i nie ogłosili?, no to trzeba pociągnąc do odpowiedzialności za nie informowanie inwestorów
    to mam czekać następne 5 lat, 5 lat temu obiecywali że będzie mozna wyjść z zyskiem gdy cena była 60 za akcję, dziś to 40, obiecanki cacanki a glupi inwestor sie cieszy
    pozdrawiam wszystkich oszukanych
  • Re: Dzień inwestora Autor: ~ja [83.30.120.*]
    Killer, jeżeli oczekujesz zysków to zmień spółkę, prezes wyraźnie powiedział (powiedział nawet więcej, ale nie zacytuję tego z grzeczności) że tu żadnych zysków nie będzie:) Stawiają na rozwój i inwestowanie wszystkiego co zarobią.
    ja oczekiwałbym jakichkolwiek przychodów pokrywających działalność spółki
    Właśnie o tym poczytasz w raporcie okresowym. Padły takie słowa. Opłaty licencyjne to teraz stały przychód DataWalk. A nowy obecnie realizowany kontrakt z Warta już po zakończeniu 1.kontraktu określi realny wzrost wartości sekcji ubezpieczeń w portfelu ponad 20 projektów. Oczywiście to tylko odwleka kierowana emisję akcji do kilku wybranych inwestorów PO Cenie Rynkowej już na rok 2020. Ale padło zastrzeżenie że dwa czy cztery kontrakty w Stanach w przeciągu pół roku mogą odsunąć te decyzję na inny okres. Każdy taki kontrakt to max ok 4 mln. Ciekawe że koszt podnoszony do każdego kontraktu to jedynie ok 10 procent wartości kontraktu. Pilne studiowanie kwartalnych raportów-najbliższy to 30 września-zapowiada spore emocje.... W Palantize... oraz w IBM i2. Wejście do grupy Spółek o wycenie ponad miliard przyspieszył po odrzuceniu dofinansowania na początku roku z NCBiR. Okazało się że byłby to hamulec szybkich komercjalizacji w Stanach. Ciekawe. Co więcej padło między wierszami? Do 30 września oceniamy te fakty.
  • Re: Dzień inwestora Autor: ~SWISS [178.39.225.*]
    Killer cukiereczku...czujesz sie oszukany? I szukasz pzyjaciol w cierpieniu? A nie masz papieru na ktorym zarobiles? Nie byloby zabawniej poszukac kolesiow , z ktorymi moglbys pocieszyc sie z sukcesow.
    Bo wiesz , nikt ci sie nie przyzna ze wtopil.A czekac na wtope,tych ktorzy juz niezle zarobili moze byc destrukcyjne.Nie sadzisz?
  • Re: Dzień inwestora Autor: ~killer [37.47.8.*]
    gdybym nie miał to by mnie tu nie było, jednak miewałem go znacznie więcej np 4x
  • Re: Dzień inwestora Autor: ~killer [37.47.8.*]
    po dzisiejszym początku zaczynam wierzyć
  • Re: Dzień inwestora Autor: ~SWISS [146.4.5.*]
    Ale wiesz neofici sa gorsi nasz agnostycy.Bardzo kaprysni.Nie przegnij w druga strone
  • Re: Dzień inwestora Autor: ~ja [83.30.255.*]
    Widzę że Dzień Inwestora spełnił swoje zadanie, różowe okulary pozakładane, lecimy na miliardy kapitalizacji.
  • Re: Dzień inwestora Autor: ~Cybersfinx [188.146.55.*]
    Kto nie kupił ten gapa
  • Re: Dzień inwestora Autor: ~killer [37.47.14.*]
    to nie jest przesądzone, na razie to tylko wzrosty, które nie wiemy jakie mają żródło, wzrosty oceniam pozytywnie ale jeśli żródłem jest tylko PR to zarobi tylko inicjujący a gapą będzie ten kto nie sprzeda przed spadkiem

• Re: Dzień inwestora Autor: ~SWISS [146.4.5.*]
    Jak to bylo? Po ile zakladano ostatnia emisje? 46?Mam wrazenie,ze to cel minimum i byc moze kurs ustabilizuje sie na tym poziomie.W dalszym ciagu kupno bylo bardzo kontrolowanie prowadzone z udzialem wszystkich przyjaciol: dziewiecdziesiatkidziewiatki,trzydziestkiczworki,jedynki itp.Jezeli te informacje od Warty sie zgadzaja i Talanx zaszaleje z ich software w Europie + Amerykanie cosik zaczna placic to mozna bedzie spac snem ukojnym
  • Re: Dzień inwestora Autor: ~hazard [91.246.67.*]
    Na dzisiaj 2 rzeczy są kluczowe:
    - wzrost liczby referencji
    - znaczący wzrost przychodów k/k
    Moim zdaniem rynek pod to gra. Jak zacznie żreć to dzisiejszy kurs będzie wspomnieniem. Słowo "jak" jest tutaj kluczowe ;)
    Warta nagrodzona za mobilnego asystenta likwidacji szkody w 2017. To wdrożenie zakończone. Ale opłaty za podtrzymanie na lata. Obecnie trwa kolejna Druga komercjalizacja w Warcie co potwierdzono na spotkaniu. Kwota adekwatna do sukcesu pierwszego wdrożenia. Ten sam model równolegle startuje w Stanach. Efekty zwrotu poniesionych opłat w Warcie itd są już po jednym kwartale. To otworzyło szerzej drzwi w Stanach też po referencji z Turcji i od Niemców. Raporty okresowe naswielta za okresy 2019 ile dodatkowej kasy pójdzie na nowe osoby do grupy obecnie dwuosobowej w Stanach. Pokazano że przychody pojawiają się i pojawia w raportach okresowych a ich wysokość ok 4 krotnie większą niż w Europie. Wykres 4 kwartału 2019 zagatkowy bo podpisane kontrakty psują obecne liniowe wzrosty. Informacje będą takie, albo pilot i cisza albo pilot i 4 mln dopływ kasy. Ile tych strumieni? Pewnie ze 4 w okresie rocznym i ok 2 w 2019. Ale wykresy- proszono o niefotografowanie.
  • Re: Dzień inwestora Autor: ~m3 [31.60.102.*]
    Biznes świetny z niszą genialną i produktem top one. Moje obawy na dzisiaj to jedynie rozwadnianie "naszych - drobnych akcjonariuszy" przez kolejne celowe emisje dla grubych misiów (bez prawa poboru) i niestety tylko pod to narzazie widzę te wzrosty, abyśmy nie widzieli że nasza praktyczna własność spółki maleje ;/ Chcę być traktowany równo przy kolejnych emisjach = prawo poboru.
  • Re: Dzień inwestora Autor: ~Fiufiu [37.47.143.*]
    Niestety masz racja. Będzie mega rozwodnienie przez najbliższe kilka lat. Potrzebny jest mega hajs bo koszty w USA są ogromne
    Koszty są duże a przychody ok 4 razy większe od tych kosztów. Od ostatniego kwartału, po pracy analityka Westphala, nastał etap kontraktów. Wg danych o skuteczności ekipy sprzedazowej pierwsze wdrożenia do końca roku.
    2019 jest przełomowy i TO stwierdzenie padło kilka razy w czasie szeregu wystąpień. DataWalk na tym rynku porusza się nadspodziewanie skutecznie i np opinia Executive Directory Jay Lanhama jest lepszym marketingiem niż parę mln złotych. Emisja może być dopiero za pół roku i zapowiedziana jako bardzo ograniczona. Czekamy na przychody 30 września.
  • Re: Dzień inwestora Autor: ~killer [5.184.46.*]
    masz gorączkę jakie przychody, skąd to info?
    Właśnie na spotkaniu piatkowym polecony lekturę półrocznego raportu podkreślając iż zawarcie kontraktu i przychody w Stanach są zero-jedynkowe. Albo 4 mln albo 7 mln albo zero. A który z kilkunastu kontraktów jest na czele to pojawi się w komunikacie. Zatem cierpliwości - jeszcze 20 dni do 30 września. Wiemy że infa z DataWalk idą falami. Nie ciesza Ciebie słowa Prezesa oraz Gabe Gotthard. Podał że stopa wzrostu ma być równa większą 100%rok do roku. Do 30 września można nie czytać forum i cieszyć się resztkami lata.
  • Re: Dzień inwestora Autor: ~Usmiech [178.39.225.*]
    MLN czego? PLN?
  • Re: Dzień inwestora Autor: ~czuczu [5.173.232.*]
    pewnie PLN, ktos tu pisal ze oni celuja w projekty do 1mln USD, czyli u nas 4mln. Tylko skad te 7mln kilka postow wyzej? moze 2 kontrakty? czy jeden ale jakis taki wiekszy?
  • Re: Dzień inwestora Autor: ~SWISS [84.253.38.*]
    3 MLN to napiwek
  • Re: Dzień inwestora Autor: ~dds [157.25.243.*]
    nie bedzie zadnych przychodow
    to wszystko jest pijar pod zebranie gotowkie
  • Re: Dzień inwestora Autor: ~dds [157.25.243.*]
    to jest jeden wielki balon
  • Bank Norwegii 2.47 procent Autor: ~WARTA [188.146.54.*]
    Tak. A na pokładzie spolki DataWalk S.A. Bank Norwegii 2.47%.
  • Re: Dzień inwestora Autor: ~czuczu [5.173.240.*]
    no 30 wrzesnia zapewne sie przekonamy, to bedzie dobry dzien zeby powiedziec "sprawdzam"
[x]
DATAWALK 2,52% 130,00 2026-05-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.