wołaj donek wróć , wróć królu Europy wróć , buduj nam gospodarkę i niech weźmie jeszcze ze sobą pana "pinińdzy nima i ni bedzi" i przypomnij wszystkim jak mówił po wyborach "teraz to benzyna może być i po 8 zeta" powiem ci tyko tyle precz z komuną i ich szmaciarzami jedź do brukseli i wymień donka w zakładaniu marynarki pijakowi
Donek wracaj, kartofle już po tyle co banany, gdzie te czasy co kosztowały 60 gr. GUS podaje że buty staniały o 40 % , myślę że juz rozdają za darmo albo za dopłatą.
Ale PiS też ma dobre strony Z czym Mike Pence wyjechał z Warszawy? A na przykład z zapewnieniem, że Amazon, Facebook czy Google nie zapłacą w Polsce podatku. Co w zamian dostała strona Polska? Zapewnienie o wiecznej przyjaźni."
USA tną wojskowe inwestycje w Polsce. 100 mln dol. ma pójść na mur z Meksykiem Pierwsze słyszę że za amerykańskie woskowe instalacje w Polsce płacić miał podatnik amerykański. Trump nas lubi, bo za wszystko płacimy my. Więc nie widzę powodu, żebyśmy mieli tu być stratni. Chyba, że w ramach przyjaźni mamy się Trampkowi dorzucić te 100 milionów do jego muru.
Ale z województwem Mazowieckim ma rację prezes... Będzie województwo Warszawa i okolice, i województwo mazowieckie – oświadczył podczas konwencji PiS w Siedlcach prezes Jarosław Kaczyński. Powtórka sprzed 4 lat. Przed poprzednimi wyborami osobiście obiecywał częstochowskie, koszalińskie i dokładnie to samo warszawskie i Mazowsze. Mowił że na pewno zrobimy, damy ci, biedny ludu Koszalinski!
Cztery lata nie zrobili nic. Teraz idą wybory - znów kłamstwa, obietnice i brednie dla ciemnego ludu. Zakłamany wredny dziadunio.
Tak samo budują przed wyborami autostradę Via Baltice . Przypomnę Tusk 1600 km autostrad w 8 lat, PiS dokończy w sześć lat 100 km. Sukces goni sukces.
przypomij jeszcze wszystkim po co komuniści jeździli do Moskwy po rozpadzie PZPR po jałmużnę żeby nie zdechli z głodu i założyli SLD wiem , wiem tęskni się komuszkowi za tymi czasami ale one już nie wrócą zapomnij
jak jesteś taki matematyk to może powiesz ile to sowieci zapłacili Polsce za 45 lat stacjonowania wojsk w Polsce ? ile dali nam w offsecie ? jak budowli nam demokrację i dobrobyt ?
Nie widzę różnicy pomiędzy tym z prawej czy lewej strony okupantem, jeden i drugi przylazł z wojskami i doi Polskę ile się da. Myślisz, że fajnie się ogląda jak przyjechał alfons i wytrzaskał polską dziwkę po pysku ? Co to ma być, że ramach "wstawania z kolan", rząd PiS zaakceptuje KAŻDĄ cenę i jeszcze dogodzi połykając. To jest ten niezależny kraj ?
Co do Stasi i innych kłamstw Pisu jestem ostrożny, juz z tym dziadkiem Tuska w wermachcie to były same kłamstwa i jak to powiedział Kurski .... "Z tym Wehrmachtem to lipa, ale jedziemy w to, bo ciemny lud to kupi."
Polski katol na brak argumentów potrafi tylko wyzywać, to jest jego wizytówka, widzę nader często takich w kościele gdzie piana z pyska mu zwisa.
Wiem , że pmpg to śmieć gł. dzięki prezesowi , ale jeśli już to łacha drzeć z lisieckiego.
P.s.
Prezesie ! Wytłumacz się jak to pmpg zyskało na kupnie orlego pióra. Wywalone mln zł aby przełożyło się to na zyski. I .... przełożyło się. Są straty. Zrobię teraz wszystko by ....... Ty wiesz lisiecki co.
Akcji już jakiś czas nie mam. Liczę że spadną i to sporo.
Ciekaw jestem jak teraz do własnej kieszeni lisiecki wepcha mln zł.
Wie ktoś gdzie PiS kradnie paliwa że zysk Orlenu tak mały w stosunku do szarej strefy za PO? Czy nie powinno być 15 mld rocznie? Zadanie dla mądrego inaczej znanego czy maklera, studenta! "Dziennie za rządów PO-PSL do Polski wjeżdżało 750 cystern z paliwem. Po uszczelnieniu systemu do Polski wjeżdża ich 150 cystern. 600 cystern to była ta szara strefa. (...) Na każdej cysternie Skarb Państwa tracił ok. 40 tys. zł. Codziennie 24 mln zł (...). Przez rok to jest ok. 8 mld, a przez osiem lat rządów PO-PSL to jest ok. 64 mld zł" – mówił Szefernaker.
Ponad 5,51 mld zł zysku osiągnęła grupa kapitałowa PKN Orlen za 12 miesięcy 2018 r. przy wyniku ponad 7,17 mld zł w analogicznym okresie 2017 r. – wynika z opublikowanych przez płocki koncern danych finansowych.
10mld rocznie strat na braku legalizacjii konopii indyjskiej.