• wysypywanie akcji Autor: ~grubasek [5.184.0.*]
    Obserwuję ONICO od chwili ogłoszenia procedury upadłościowej, Kupiłem akcji 3K - po 3 zł równo na samym dołku z przekonaniem ,że ta firma musi przetrwać przy takich obrotach i fizycznych inwestycjach, patrząc też na dotychczasowe wyniki finansowe oraz to jak szczodrze inwestowała w siatkę ( przepalając zysk ) .

sprzedałem 2 K akcji pakietami po 100-200 szt od 9,3 do 10,2 na ostatnim szczycie. Cały czas mam "zdrapkę" 1K akcji i liczę na wzrost. Ale nachodzą mnie wątpliwości jak patrzę na arkusz zleceń - Cały czas znajduję się chętni na sprzedaż w przedziale 3,5 - 8 zł ( dziś pewnie i więcej niż 8 będzie ) . To jest dość podejrzane jak dla mnie. Wygląda na to, że ktoś z akcjonariuszy wysypuje akcje po kilka - kilkanaście K dziennie. Wiedząc co będzie się działo dalej ze spółką. Popatrzcie na obroty dzienne gdy spólka chodziła po 50-200 PLN - tam obroty potrafiły być po 500 SZTUK dziennie do 2 K max a teraz chodzą po kilkanaście K dziennie. Jak dla mnie któryś z dużych inwestorów wysypuje pomalutku akcje także ja chyba wyjdę z tym moim "zdrapkowym" 1K jak dojdzie do 10 PLN i z radością popatrzę co się będzie działo dalej ewentualnie żeby trzymać emocje zostawię sobie 200 sztuk na większą zdrapkę :)
  • Re: wysypywanie akcji Autor: ~Rysiek [188.146.97.*]
    Być może właśnie wchodzi inwestor i skupuje wszystko :) zauważ, ze dziś było sprawdzane tko do 199ziko czyli nie sprawdzał tego leszcz a gruby gracz. Ja trzymam puki co swoje
  • Re: wysypywanie akcji Autor: ~grubasek [5.184.0.*]
    Takie sprawdzenie to mógł zrobić Zaorski ( on lubuje się i zachęca swoich traderów do bawienia się w "grubasa" na NC ) - kapitałem malusieńkim jak dla niego - pamiętaj on daje swoim traderom w stajni często po 500 000 PLN na rozgrywkę dzienną i dostają procent od urobku. Właśnie to o czym mówisz wyglądało by zupełnie inaczej - bo kto rozsądny wczoraj oddał by 5 K akcji po 8 zł - skoro poniżej tej kwoty skupiono w wolumenie moze z 40 K akcji w całości i już dawno ludzie większość sprzedali przy zysku 200-300% bo to rozsądna strategia jeszcze na notowaniach ciągłych. Moim zdaniem znajduje się podaż cały czas "z nikąd " i to jest podejrzane. Zrobiłem pobierzną analizę wolumenową bo tutaj jest dość prosta ( bardzo niskie wolumeny ) wychodzi na to, że zyskownie wychodzić przy poziomie 3-10 zł mogli inwestorzy krótko terminowi tylko i została pula tych którzy nabrali jako instytucjonalnie w ofercie niepublicznej ( poniżej 6 PLN była cena ) i Ci co objęli akcje po nominale 10gr.
  • Re: wysypywanie akcji Autor: ~Dawid [188.146.229.*]
    Skąd wy bierzecie te kosmiczny wolumen 40k? Przecież tutaj cały czas jest kilka tysięcy dziennie.
  • Re: wysypywanie akcji Autor: ~no_bueno [5.173.72.*]
    Na 100% inwestor nie skupuje akcji PRZED uzyskaniem zgody od UOKiK, bo dostałby karę.
  • Re: wysypywanie akcji Autor: ~Rysiek [188.146.97.*]
    Zatem ktoś dobrze poinformowany dobrze skupuje. Sprawa prosta ktoś może mieć poufne info i bierze papier na potęgę zauważcie, ze na każdym otwarciu brał wszystko.
    Ale ja uważam ŻE SPRZEDAJE ktoś kto wie co się będzie działo dalej ze spółką, WOLUMENY po 80-90 K były w dniach 2-7 sierpnia !!! popatrzcie
  • Re: wysypywanie akcji Autor: ~MS [83.238.85.*]
    Ciekawe czy ty tak uważasz, czy chcesz, żeby inni tak uważali?
    Ja tylko dzielę się swoją obserwacją, i pobierzną analizą wolumenu - jeśli widzisz jakieś duże błędy w moim myśleniu to proszę podziel się nimi. Powtarzam mam 1 K akcji jeszcze - planuje sprzedać dziś po 10 PLN 800 szt. a resztę zostawić na przyszłość. Wg mnie przynajmniej do następnej ważnej informacji ( zmiany w księdze akcjonariuszy ) może być wahadło. A przy obecnej wartości księgowej około 5 zł 10 PLN to całkiem OK cena .
  • Re: wysypywanie akcji Autor: dony9 [85.6.164.*]
    Kazdy z was kupił na 3zl, a sprzedał na 10zł? no ciekawe.
  • Re: wysypywanie akcji Autor: ~CapitanNemo [83.14.242.*]
    Po co tak się męczyć? Sprzedaj ten 1k akcji i idź na WIG20.

• Re: wysypywanie akcji Autor: ~Daro [5.184.200.*]
    Jak w wykend nie bedzie infa klops a nie bedzie napewno zabijanie na sprzedazy bedzie ja juz wysypuje nie. Czekam
    Można by powiedzieć, że masz nadprzyrodzony talent widzenia czegoś czego inni nie widzą. Na innych spółkach też tak łatwo przychodzi ci wyciągać wnioski w sumie z niczego?
    Dodatkowo jeszcze jesteś osobą dość wylewną, lubisz dzielić się swoimi spostrzeżeniami z innymi - ostatnio sporo tu podobnych, życzliwych osób.
    Do grubaska
    "Można by powiedzieć, że masz nadprzyrodzony talent widzenia czegoś czego inni nie widzą. Na innych spółkach też tak łatwo przychodzi ci wyciągać wnioski w sumie z niczego?
    Dodatkowo jeszcze jesteś osobą dość wylewną, lubisz dzielić się swoimi spostrzeżeniami z innymi - ostatnio sporo tu podobnych, życzliwych osób."
  • Re: wysypywanie akcji Autor: ~Tm [205.201.55.*]
    Jedno jest pewne - dzisiaj będzie taniej.
  • Re: wysypywanie akcji Autor: ~Baca [93.159.186.*]
    Będzie taniej .... bo tak chcą gołodupcy i trolle forumowe baz akcji , basta !!!!!!!!!!!!!!
  • Re: wysypywanie akcji Autor: ~Krzywy [89.70.174.*]
    Haha a ja chce by spadlo do 1pln wtedy dokupie rozumiem ze jesli sobie zazycze na tym dorum to tak bedzie? Wow super!!
  • Re: wysypywanie akcji Autor: ~Tm [185.135.2.*]
    I jak tam Baco bedzie taniej?
  • Re: wysypywanie akcji Autor: ~tak [94.254.160.*]
    Baca popłynął na Loydzie i Unified Factory. Teraz czas na Onico. Niektórzy mają takie szczęście...
  • Re: wysypywanie akcji Autor: ~Baca [93.159.186.*]
    Chłopcy ja tutaj mam brane po 4 zeta więc mi to lotto , co Wy piszecie....... a loyda i unified odwieszą , spokojna wasza rozczochrana i zarobi się kupę kasy tak jak na intakusie. Tyle !!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: wysypywanie akcji Autor: ~Tm [205.201.55.*]
    Co tam .Zysk topnieje .? Może sprzedasz .?
    .
[x]
ONICO 30,00% 13,00 2025-09-19 15:24:40
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.