Obserwuję ONICO od chwili ogłoszenia procedury upadłościowej, Kupiłem akcji 3K - po 3 zł równo na samym dołku z przekonaniem ,że ta firma musi przetrwać przy takich obrotach i fizycznych inwestycjach, patrząc też na dotychczasowe wyniki finansowe oraz to jak szczodrze inwestowała w siatkę ( przepalając zysk ) .
sprzedałem 2 K akcji pakietami po 100-200 szt od 9,3 do 10,2 na ostatnim szczycie. Cały czas mam "zdrapkę" 1K akcji i liczę na wzrost. Ale nachodzą mnie wątpliwości jak patrzę na arkusz zleceń - Cały czas znajduję się chętni na sprzedaż w przedziale 3,5 - 8 zł ( dziś pewnie i więcej niż 8 będzie ) . To jest dość podejrzane jak dla mnie. Wygląda na to, że ktoś z akcjonariuszy wysypuje akcje po kilka - kilkanaście K dziennie. Wiedząc co będzie się działo dalej ze spółką. Popatrzcie na obroty dzienne gdy spólka chodziła po 50-200 PLN - tam obroty potrafiły być po 500 SZTUK dziennie do 2 K max a teraz chodzą po kilkanaście K dziennie. Jak dla mnie któryś z dużych inwestorów wysypuje pomalutku akcje także ja chyba wyjdę z tym moim "zdrapkowym" 1K jak dojdzie do 10 PLN i z radością popatrzę co się będzie działo dalej ewentualnie żeby trzymać emocje zostawię sobie 200 sztuk na większą zdrapkę :)
Być może właśnie wchodzi inwestor i skupuje wszystko :) zauważ, ze dziś było sprawdzane tko do 199ziko czyli nie sprawdzał tego leszcz a gruby gracz. Ja trzymam puki co swoje
Takie sprawdzenie to mógł zrobić Zaorski ( on lubuje się i zachęca swoich traderów do bawienia się w "grubasa" na NC ) - kapitałem malusieńkim jak dla niego - pamiętaj on daje swoim traderom w stajni często po 500 000 PLN na rozgrywkę dzienną i dostają procent od urobku. Właśnie to o czym mówisz wyglądało by zupełnie inaczej - bo kto rozsądny wczoraj oddał by 5 K akcji po 8 zł - skoro poniżej tej kwoty skupiono w wolumenie moze z 40 K akcji w całości i już dawno ludzie większość sprzedali przy zysku 200-300% bo to rozsądna strategia jeszcze na notowaniach ciągłych. Moim zdaniem znajduje się podaż cały czas "z nikąd " i to jest podejrzane. Zrobiłem pobierzną analizę wolumenową bo tutaj jest dość prosta ( bardzo niskie wolumeny ) wychodzi na to, że zyskownie wychodzić przy poziomie 3-10 zł mogli inwestorzy krótko terminowi tylko i została pula tych którzy nabrali jako instytucjonalnie w ofercie niepublicznej ( poniżej 6 PLN była cena ) i Ci co objęli akcje po nominale 10gr.
Zatem ktoś dobrze poinformowany dobrze skupuje. Sprawa prosta ktoś może mieć poufne info i bierze papier na potęgę zauważcie, ze na każdym otwarciu brał wszystko.
Ja tylko dzielę się swoją obserwacją, i pobierzną analizą wolumenu - jeśli widzisz jakieś duże błędy w moim myśleniu to proszę podziel się nimi. Powtarzam mam 1 K akcji jeszcze - planuje sprzedać dziś po 10 PLN 800 szt. a resztę zostawić na przyszłość. Wg mnie przynajmniej do następnej ważnej informacji ( zmiany w księdze akcjonariuszy ) może być wahadło. A przy obecnej wartości księgowej około 5 zł 10 PLN to całkiem OK cena .
Można by powiedzieć, że masz nadprzyrodzony talent widzenia czegoś czego inni nie widzą. Na innych spółkach też tak łatwo przychodzi ci wyciągać wnioski w sumie z niczego? Dodatkowo jeszcze jesteś osobą dość wylewną, lubisz dzielić się swoimi spostrzeżeniami z innymi - ostatnio sporo tu podobnych, życzliwych osób.
Do grubaska "Można by powiedzieć, że masz nadprzyrodzony talent widzenia czegoś czego inni nie widzą. Na innych spółkach też tak łatwo przychodzi ci wyciągać wnioski w sumie z niczego? Dodatkowo jeszcze jesteś osobą dość wylewną, lubisz dzielić się swoimi spostrzeżeniami z innymi - ostatnio sporo tu podobnych, życzliwych osób."
Chłopcy ja tutaj mam brane po 4 zeta więc mi to lotto , co Wy piszecie....... a loyda i unified odwieszą , spokojna wasza rozczochrana i zarobi się kupę kasy tak jak na intakusie. Tyle !!!!!!!!!!!!!!!!