• Wydaje mi się że to cios w plecy ale zadany w serce Autor: ~BojęSię [46.215.6.*]
    Niestety kupowanie teraz to istne szaleństwo.
    Jeżeli FB i insta zablokują brand24 to ich produkt przestaje mieć sens.
  • Re: Wydaje mi się że to cios w plecy ale zadany w serce Autor: ~RR [78.11.41.*]
    tylko pytanie prawidlowe powinno brzmiec nie: "czy fb zablokuje czy nie"
    ale raczej powinno brzmieć "czy i jakie zapisy regulaminu narusza program b24" a majac odpowiedz na to pytanie bedziesz potrafil ocenic czy b24 dostosowujac sie do regulaminow instagrama cokolwiek istotnego straci na swojej funkcjonalnosci... i to jest klucz do zagadnienia... jak dla mnie to nie sa dana poufna wzmianki publikowane publicznie, natomiast taka dana (ktorej nie powinno sie podawac dalej) sa np dane o geolokalizacji, wiek, przy czym odnosze wrazenie ze nie mozna udostepniac danych geolokalizacyjnych konkretnej osoby ale juz np dopuszczalne jest udostepnienie sumarycznej informacji ze np 35% wypowiedzi pochodzi z warszawy...
    reasumujac - mnie sie wydaje (zostawiam sobie pewien margines bledu poniewaz nie jestem prawnikiem ktory potrafi przeczytac regulaminy fb i insta w kontekscie ogolnej legislacji) ze raczej ewentualne dostosowanie aplikacji do regulaminow tych serwisow (jesli wogole takowe bedzie potrzebne) nie wplynie w istotny sposob na funkcjonalnosc narzedzia, aczkolwiek na pewno w krotkim okresie (co najmniej kilku miesiecy) moze miec 'lekko' negatywny wplyw na biznes (uzasadniajac tym samym spadek kursu o kilka procent moze ale na pewno nie o 20% ;)
    teraz tylko pytanie jak knf klepnie prospekt to czy zrobic przenosiny jak najszybciej zanim krotkoterminowy efekt ujawni sie w wynikach czy tez moze zrobic przenosiny jak juz problem w pelni zostanie rozwiazany ;)
  • Re: Wydaje mi się że to cios w plecy ale zadany w serce Autor: ~no_Ciekawe [77.59.229.*]
    Wiesz ze dane ktore sa dostepne w internecie moze przeczytac kazdy i zawsze i nie ma znaczenia czy jest to czlowiek czy zautomatyzowany proces. Oczywiscie latwiej jest robic to ze wspolpracy z dostawca tresci (np. FB, insta) ale jak oni nie chca wspolpracowac to tez mozna to obejsc. Wiec kwestia raczej prawno-wizerunkowa niz techniczna.
    Oczywiscie jesli sie nie dogadaja to moze byc chwilowy zastpol i sporo przepisywania na nowe technologie, pewnie nie wszystko da sie przepisac, ale raczej kazdemu zalezy zeby to dalej popchnac.
[x]
BRAND24 3,08% 53,60 2025-10-10 15:23:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.