Na podaży brak chętnych do sprzedaży.
Zaraz przejęcie przez Moske i sobika a następnie ugoda z orlenem.
Policzcie ile jest akcji w obrocie.
Moska i Sobik Ok 50%
Pozostali więksi akcjonariusze plus ing : Ok 15%
W obrocie jest zatem Ok 3,5 mln akcji co po ostatnim kursie daje Ok 10 mln zł
Mała spekulacja może łatwo wywindować kurs
jest grubo mniejszy, tak naprawdę akcji niema. Możliwe, że przy wyższych kursach jakaś podaż się pojawi, bo niektórzy będą chcieli się skrócić, albo ktoś nie będzie chciał, aby kurs rósł i też zasypie. Mnie się wydaje, że się w spółce uspokoiło. Rok czasu jest chyba wystarczający, aby zaznajomić się z papierami i wiedzieć jaka jest sytuacja w spółce. Teraz powolutku zamykać sprawy, rozwijać firmę i do przodu. Ten rok może być mieszany jeszcze,ale w kolejnym muszą pokazać, że jest lepiej.
inwestycje w Polwax traktuje bardzo długoterminowo, więc nie ma dla mnie znaczenia cena akcji przez nawet dwa trzy lata. A później zapewne cena bedzie duzo, duzo wyższa.
Dnia 2019-08-26 o godz. 10:13 ~akcjonariusz napisał(a): > rozumiem, ja zakładam podobnie. > Myślę, że jest spora część osób, która zapakowały się od 10 zł wzwyż i może są zwyczajni zmęczeni papierem.
eeeeeeeee, ja mam srednią 5,695 !!!!, to jest cena NIE !!!!
1/3waloru puściłem ze stratą. Myślę ,że ci co weszli powyżej 10PLN to uśredniali i uśredniali podobnie jak ja z 4-5podejść. Tylko przy końcówce nerwy puszczały i zredukowałem pozycje ,żeby zmniejszyć ryzyko. Teraz widzę spokój i nie zamierzam tak jak przedmówcy oddać za byle grosze. Tylko nie dają spokoju mi PP ,w końcu spółka czeka na zastrzyk gotówkowy z emisji ,który jest jej potrzebny ,a terminów ani widu, ani słychu. Może tez to zagrywka pod cierpliwość naszą.
Dnia 2019-08-27 o godz. 18:14 ~Jur napisał(a): > 1/3waloru puściłem ze stratą. Myślę ,że ci co weszli powyżej 10PLN to uśredniali i uśredniali podobnie jak ja z 4-5podejść. Tylko przy końcówce nerwy puszczały i zredukowałem pozycje ,żeby zmniejszyć ryzyko. Teraz widzę spokój i nie zamierzam tak jak przedmówcy oddać za byle grosze. Tylko nie dają spokoju mi PP ,w końcu spółka czeka na zastrzyk gotówkowy z emisji ,który jest jej potrzebny ,a terminów ani widu, ani słychu. Może tez to zagrywka pod cierpliwość naszą.
Żadna zagrywka zmieniły sie przepisy i musieli zmieniac pewne zapisy w prospekcie ( rozmawiał z KNF i Polwaxem) wiec nie ma co tworzyc teorii spiskowych i straszyc juz wystraszonych, takich jak ty .