• Prawa strona Autor: ~Waxx [79.184.233.*]
    Na podaży brak chętnych do sprzedaży.
    Zaraz przejęcie przez Moske i sobika a następnie ugoda z orlenem.
    Policzcie ile jest akcji w obrocie.
    Moska i Sobik Ok 50%
    Pozostali więksi akcjonariusze plus ing : Ok 15%
    W obrocie jest zatem Ok 3,5 mln akcji co po ostatnim kursie daje Ok 10 mln zł
    Mała spekulacja może łatwo wywindować kurs
  • Re: Prawa strona Autor: ~znawca [94.254.148.*]
    ff jest nawet mniejszy :)

• Re: Prawa strona Autor: ~akcjonariusz [37.247.59.*]
    jest grubo mniejszy, tak naprawdę akcji niema.
    Możliwe, że przy wyższych kursach jakaś podaż się pojawi, bo niektórzy będą chcieli się skrócić, albo ktoś nie będzie chciał, aby kurs rósł i też zasypie.
    Mnie się wydaje, że się w spółce uspokoiło. Rok czasu jest chyba wystarczający, aby zaznajomić się z papierami i wiedzieć jaka jest sytuacja w spółce.
    Teraz powolutku zamykać sprawy, rozwijać firmę i do przodu. Ten rok może być mieszany jeszcze,ale w kolejnym muszą pokazać, że jest lepiej.

• Re: Prawa strona Autor: ~Zorro [176.111.124.*]
    inwestycje w Polwax traktuje bardzo długoterminowo, więc nie ma dla mnie znaczenia cena akcji przez nawet dwa trzy lata. A później zapewne cena bedzie duzo, duzo wyższa.
  • Re: Prawa strona Autor: ~akcjonariusz [37.247.59.*]
    rozumiem, ja zakładam podobnie.
    Myślę, że jest spora część osób, która zapakowały się od 10 zł wzwyż i może są zwyczajni zmęczeni papierem.
  • Re: Prawa strona Autor: ~Zorro [176.111.124.*]
    Dnia 2019-08-26 o godz. 10:13 ~akcjonariusz napisał(a):
    > rozumiem, ja zakładam podobnie.
    > Myślę, że jest spora część osób, która zapakowały się od 10 zł wzwyż i może są zwyczajni zmęczeni papierem.

eeeeeeeee, ja mam srednią 5,695 !!!!, to jest cena NIE !!!!
  • Re: Prawa strona Autor: ~Jur [37.249.165.*]
    1/3waloru puściłem ze stratą. Myślę ,że ci co weszli powyżej 10PLN to uśredniali i uśredniali podobnie jak ja z 4-5podejść. Tylko przy końcówce nerwy puszczały i zredukowałem pozycje ,żeby zmniejszyć ryzyko. Teraz widzę spokój i nie zamierzam tak jak przedmówcy oddać za byle grosze. Tylko nie dają spokoju mi PP ,w końcu spółka czeka na zastrzyk gotówkowy z emisji ,który jest jej potrzebny ,a terminów ani widu, ani słychu. Może tez to zagrywka pod cierpliwość naszą.
  • Re: Prawa strona Autor: ~Zorro [83.29.190.*]
    Dnia 2019-08-27 o godz. 18:14 ~Jur napisał(a):
    > 1/3waloru puściłem ze stratą. Myślę ,że ci co weszli powyżej 10PLN to uśredniali i uśredniali podobnie jak ja z 4-5podejść. Tylko przy końcówce nerwy puszczały i zredukowałem pozycje ,żeby zmniejszyć ryzyko. Teraz widzę spokój i nie zamierzam tak jak przedmówcy oddać za byle grosze. Tylko nie dają spokoju mi PP ,w końcu spółka czeka na zastrzyk gotówkowy z emisji ,który jest jej potrzebny ,a terminów ani widu, ani słychu. Może tez to zagrywka pod cierpliwość naszą.

Żadna zagrywka zmieniły sie przepisy i musieli zmieniac pewne zapisy w prospekcie ( rozmawiał z KNF i Polwaxem) wiec nie ma co tworzyc teorii spiskowych i straszyc juz wystraszonych, takich jak ty .
[x]
POLWAX 0,35% 1,43 2025-10-10 14:30:36
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.