Dnia 2019-08-21 o godz. 13:51 markos28mr napisał(a): > 7,50 to cena emisyjna , później rozwodniona poprzez emisje akcji po 2,55. Jeżeli będzie skup po 2,55 to sprzedaję . Szkoda moich nerwów z oszustem. A ty jeżeli masz wogóle jakieś akcje to rób co chcesz. Ja mam 40 tys i kupowałem po 0,51 przed scaleniem tj 2,55 po scaleniu. Po 5 latach powinienem uwzględniając odsetki takie jak w obligacjach dostać po 3 zł. Ale niech będę stratny, sprzedam szulerowi po 2,55 po tyle ile kupowałem. Teraz napisz ty tylko prawdę po ile kupowałeś i ile masz akcji. Nie pisz ile chciałbyś dostać tylko po ile kupowałeś tylko prawdę bo ja piszę prawdę.
Nie mogłeś kupić akcji po 0,51 zł bo nigdy w obrocie na rynku takiej ceny ci było. Emisja po 0,51 zł była tylko dla MRB i Mirgosa i na tym samym Walnym dokonali scalenia. Więc dlaczego kłamiesz, że kupiłeś po 0,51 zł. Prawda jest taka, że zgodnie z uchwałą Walnego z 17 maja działania są takie: 1. Skup na zaproszenie do sprzedaży - to się już odbyło. 2. Wykup od Mirgosa 3,5 mln akcji po 1,60 zł co da MRB-owi ponad 95% - to będzie pewnie gdzieś we wrześniu. 3. Wykup przymusowy po 1,60 zł - to musi być w terminie 3 miesięcy od daty przekroczenia 90%. Choćbyście razem z Tomikiem zaklinali rzeczywistość to inaczej nie będzie a wasze pokrzykiwania i straszenie adwokatami czy sądami nic nie da. Tomik już w kwietniu dawał głowę, że jego prawnicy nie dopuszą do przeprowadzenia skupu a jednak co zyskał, nic. Tyle że namieszał ludziom w głowach i MRB skupił pod wymianę nie 5 lecz 2 mln akcji JHM. Reszta niestety dzięki jemu, będzie musiała przełknąć pigułkę i poddać się wykupowi przymusowemu po 1,60 zł.
Skąd wy się bierzecie? Co jeden to lepszy. 2013-2014 przed scaleniem kurs oscylował 0,4-0,64 tak więc mógł kupić po 0,51 podobnie ja kupowałem, tak więc to Ty jesteś łgarzem.
nikomu nie mieszałem w głowach. ja tylko tłumaczyłem ludziom żeby sie nie dali Jórkowi nabrać na taką lipną wymianę JHM na Mirbud. Czy wiesz, że jeden gość nawet pisze do mnie i pyta czy da się wycofać z tej wymiany, bo on się dał na to nabrać? Odpowiedziałem mu, że się niestety nie da. Zobaczysz sobie, że Mirbud spadnie teraz poniżej złotówki. Więc kto mnie posłuchał to dobrze na tym wyszedł.
Słuchaj trollu , przed emisją po tyle kupowałem i nie jestem łgarzem. A później była emisja i scalenie akcji. Wsadź sobie te Mirgosowe srebrniki w 4 litery i niech tam wybuchną.A co do Mirgosa to nie sprzeda za 1,6 ani 1 akcji bo mu najwyraźniej szkoda sprzedać te 600 tys. po takiej cenie. Jak pisałem nie sprzeda nawet po 3 zł bo mu się to nie opłaci. A swoja drogą szkoda ,że Mirgos tak nas nisko ceni i wybiera sobie na trolli takich tępych osobników.
Dnia 2019-08-21 o godz. 16:38 markos28mr napisał(a): > Słuchaj trollu , przed emisją po tyle kupowałem i nie jestem łgarzem. A później była emisja i scalenie akcji. Wsadź sobie te Mirgosowe srebrniki w 4 litery i niech tam wybuchną.A co do Mirgosa to nie sprzeda za 1,6 ani 1 akcji bo mu najwyraźniej szkoda sprzedać te 600 tys. po takiej cenie. Jak pisałem nie sprzeda nawet po 3 zł bo mu się to nie opłaci. A swoja drogą szkoda ,że Mirgos tak nas nisko ceni i wybiera sobie na trolli takich tępych osobników.
Jak jesteś taki prawdomówny po zrób wydruk kupna po 0,51 i pokaż . Co do sprzedaży przez Mirgosa 3,5 mln akcji po 1,60 to znów muszę cię prosić abyś poczekał miesiąc a wówczas okaże się kto jest tym tępym osobnikiem. Pamiętasz już raz wyszedłeś na takiego, więc nie mam wątpliwości, że i tym razem takim się okażesz. Do usłyszenia maksymalnie za miesiąc.
Czyli jesteś jednak trollem Mirgosa. Jutro poszukam czy jest w historii kupna tyle lat do tyłu. Wtedy była sidoma a tera jest moje ING. Jeżeli tylko będzie to ci udowodnię po ile kupowałem. Nie wiem dlaczego mam czekać miesiąc, dlaczego Mirgos nie sprzeda od razu tylko będzie czekał miesiąc na co. Na co liczy ,że Mirbud kupi te brakujące akcje na rynku ? Na to niech nie liczy. Dlaczego nie wymienił przy wymianie na akcje Mirbudu , a chciał żeby inni wymienili.
Nie ma w historii tyle lat do tyłu. Ale zobacz sobie trollu nawet tutaj na wykresie od początku na JHM od 2012 roku . Wykres cały jest w cenach po scaleniu . Powiedz Mirgosowi , że jak chce ode mnie akcje to tylko po 2,55 najmniej może być nawet poza giełdą.
Poczytaj co sam napisałeś. Czyli potwierdziło się, że jesteś kłamcą bo nie kupiłeś po 2,55 a chcesz po prostu zarobić Gdzie twoja wiarygodność.
Dnia 2019-01-18 o godz. 10:57 markos28mr napisał(a): > Nie mogę nic więcej powiedzieć ponad to co napisałem. Tak zgadza się kupiłem trochę po 1,68-69 i dalej delikatnie dokupuję. Dużego zarobku nie będzie bo nie można dokupić dużo po tej cenie bo nie ma chętnych do sprzedaży i sprzedać po 2,51 przy wezwaniu.
Tak zgadza się dokupiłem 10 tys. po 1,68 i 1,69 , ale wcześniej w 2014 kupiłem ok 30 tys po ok 2,55 . Jakby to zliczył i uśrednił to wychodzi po 2,33 + inflacja (np oprocentowanie obligacji) to i tak jestem sporo w plecy. Prezesie jak ci udowodnię ,że tak jest jak piszę to dasz bez sądu po 2,55 tj po tyle po ile ty przejmowałeś razem z Mirbudem JHM , który rozwinęliście za pieniądze akcjonariuszy wciskając im akcje po 7,5 ? W przeciwnym razie po przymusowym wykupie spotykamy się w sądzie, a cena 1,60 to jawny przekręt. Tak po przyjacielsku jako akcjonariusze tej samej spółki przemyśl sprawę wezwania po 2,55 a unikniesz wielu kłopotów w sądzie. A to jest i tak dużo mniej niż zysk roczny JHM z którego nie płacisz dywidendy. W przeciwnym razie spotkamy się w sądzie mimo ,że jesteśmy wspólnikami.
Mirgos, zamiast wysyłać trolle żeby straszyły ludzi na forum, daj ludziom dywidendę bo na to zasługują i ogłoś uczciwe wezwanie po 3 złote. Niżej niż 3 złote nie ma mowy. Wtedy dostaniesz nasze akcje i zrobisz z tym co zechcesz.
Miałeś propozycję odsprzedaży w zamian za akcje MRB i nie skorzystałeś. Miałeś wiedzę, że MRB dokona wykupu przymusowego pozostałych akcji. Miałeś też wiedzę, że cena do wymiany jak i przy wykupie przymusowym będzie identyczna, tzn. 1,60 zł. bo taka cena jest obowiązująca w okresie 12 miesięcy od daty ogłoszenia zaproszenia do sprzedaży z opcją wymiany. Mając pełną wiedzę, skoro nie sprzedałeś, to znaczy, że świadomie wybrałeś opcję wykupu przymusowego po 1,60 zł. - no chyba, że wcześniej sprzedaż na giełdzie, np. dziś ktoś sprzedał 2 akcje po 1,62 zł. A dużo masz tych akcji ?
koleżko nie odgrażaj się żadnym przymusowym wykupem. do przymusowego wykupu póki co jeszcze ci brakuje. ja ci nie sprzedam za mniej niż wartość księgowa.
a w sądzie masz już sprawę o dywidendę którą będziesz musiał zapłacić.
chciałaś nabrać ludzi na wymianę na bezwartościowy papier? Niedoczekanie twoje.
Dnia 2019-08-23 o godz. 23:27 ~jarek napisał(a): > koleżko nie odgrażaj się żadnym przymusowym wykupem. do przymusowego wykupu póki co jeszcze ci brakuje. ja ci nie sprzedam za mniej niż wartość księgowa. > > a w sądzie masz już sprawę o dywidendę którą będziesz musiał zapłacić. > > chciałaś nabrać ludzi na wymianę na bezwartościowy papier? Niedoczekanie twoje.
Tym razem ci odpowiem. Jak Mirgos sprzeda swoje 3,5 mln akcji Mirbudowi to do przymusowego wykupu pozostanie teoretycznie niecałe 5% ale przymusowy wykup musi być ogłoszony w ciągu trzech miesięcy od przekroczenia 90%. To oznacza że w zależności od tego kiedy Mirgos sprzeda swoje akcje, to jeszcze będzie następne trzy miesiące, a to może być nawet w przyszłym roku. Do tego czasu jeszcze część ludzi sprzeda swoje akcje, więc do wykupu przymusowego będzie na pewno mniej niż 5% akcji.
W sądzie owszem jest sprawa o dywidendę, ale póki co skoro nie jesteś sędzią, więc nie możesz wiedzieć jakie będzie rozstrzygnięcie i kiedy, takie sprawy trwają 2-3 lata.
A teraz odnośnie, jak napisałeś: nabrania ludzi na wymianę na bezwartościowy papier, to odpowiem ci tak: pamiętasz swój wpis, wtedy byłeś jako Marian [5.173.92.*] a dziś jesteś jako jarek [5.173.92.*] ale IP jest to samo: Autor: ~Marian [5.173.92.*] 2019-07-02 18:03 - treści nie będę przytaczał bo nie przystoi więc odpowiem tak samo jak odpowiedziała ci: Autor: ~GrunwaldBis [78.8.168.*]2019-07-02 18:12 cytuję ją: "takim łajnem to karm swoją rodzinę" powiem tak, wyjęła mi to z ust. Tyle, do poniedziałku.
Jórek, nie cwaniaczkuj, nie kombinuj, nie strasz ludzi trolllam, nie obrażaj ludzi. nie odwracaj kota ogonem żadnymi lipnymi wymianami. Nie odgrażaj się przymusowym wykupem po 1,6 złotego. To rozbój w biały dzień. Papier jest wart 3 razy tyle. Ogłoś uczciwe wezwanie to sprzedam ci moje papiery. Nie mam tego dużo ale niech stracę i sprzedam ci je za 3 złote.
Dnia 2019-08-24 o godz. 13:49 ~Tak napisał(a): > Wyroki nie za uczciwość Jurek ma
Niestety nie masz racji. Jurek właśnie za uczciwość ma. Kiedy w 2001 roku dwóch cwaniaczków nie zapłaciło za roboty, to Jurek w przeciwieństwie do ciebie, pracownikom wypłacał w 100% wynagrodzenie co się im należało, a na ZUS już nie starczało. ZUS poszedł do sądu i sąd uznał, że Jurek powinien pracownikom pomniejszać wynagrodzenia i składki płacić. Pracownicy się z tym nie zgadzali i do dziś chwalą Jurka, że dostali wszystkie należne im pieniądze. Więc nie pisz bzdur bo właśnie za uczciwość wobec pracowników miał wyrok, (zaznaczam miał, bo wyrok z 2003 czy 2004 uległ już dawno zatarciu). I jeszcze jedno, życzyłbym sobie oby niektórzy biznesmeni czy politycy tylko za takie czyny mieli wyroki, to byłbym im wdzięczny. Ty np. przyznaj się, pewnie też masz wyrok, bo swego czasu twój rejestr długów miał ponad 20 wpisów a skoro siedzisz dniami i nocami przed kompem, to znaczy, że dalej ukrywasz się przed wierzycielami, więc jeśli któryś dotąd cię nie pozwał, to pewnie tylko dlatego, że nie można cię znaleźć. Więc nie pisz o innych źle, skoro sam nie jesteś lepszy od tych, których krytykujesz.
z tą uczciwością twojego szefa to mam wątpliwości. próbował ludzi zrobić w konia z tą wymianą akcji. ale sam swoich akcji to już nie chce wymienić cwaniaczek.
a popatrz sobie teraz na kurs mirbudu.
i co ty na to powiesz?