• Raport Autor: ~Krzywy [5.173.252.*]
    Dzis Pani Anna napisala mi ze raport jutro bedzie !
  • Re: Raport Autor: ~Gość [5.173.98.*]
    Wrzuc screna to pomyslimy czy warto cokolwiek robic
  • Re: Raport Autor: ~Krzywy [5.173.252.*]
    No serio na maila mojego. W sumie po co man sciemniac przeciez jutro sie przekonacie .fajnie ze szybko na maila odpisuje jestem w szoku myslalem ze zleje mnie
  • Re: Raport Autor: ~as [92.0.90.*]
    jak bedzie mniej niz 100mln straty!!! to mozemy sie cieszyc
  • Re: Raport Autor: ~Gosc [5.173.98.*]
    Jak beda aktywa na poziomie 400mln i straty tylko 100mln plus min. 70mln gotowki to wygralismy zycie a tak to lepiej nie patrzec na wykres.
  • Re: Raport Autor: ertyy [78.88.192.*]
    W tej spółce na maile inwestorów odpisuje v przewodnicząca RN pełniąca obowiązki członka zarządu? A nie ktoś z RI , albo jakaś sekretarka? Tam jeszcze ktoś pracuje?
    No i nawet jeśli będzie, to co z tego?

Myślisz, że wszystkie problemy spółki znikną? Banki i obligatariusze przestaną żądać pieniędzy?

Na Qumaku syndyk do samego końca publikuje raporty, a i tak za parę dni minie 6 miesięcy od uprawomocnienia się wniosku o upadłości i giełda wyrzuci spółkę z notowań. Za jakiś czas (już niedługi) syndyk zakończy likwidację spółki i akcjonariusze zostaną z niczym.

Mam ci przypomnieć jaki wniosek złożył w dniu 1 sierpnia zarząd Onico?
  • Re: Raport Autor: ~Gosc [5.173.98.*]
    Tylko jak na razie nie ma potwierdzonego wniosku , jest poki co wstrzymany wiec nie rozumiem twoich motywow , piszesz jakby to juz byli zatewierdzone przez sad .
    Ludzie nauczcie się czytać. Napisałem wyraźnie - spółka złożyła wniosek o upadłość. Nic więcej.

Nie ma procedury "potwierdzania" wniosku. Sąd otwiera postępowanie, albo nie.
  • Re: Raport Autor: ~Ave [5.173.98.*]
    Zle napisalem , lecz wniosek jest wstrzymany chyba to nie to samo , tak samo klepales caly weekend ze nie ma zarzadu gdzie pisalem ze pani T. Jest w zarzadzie , tak samo pisales ze akcje Capitale tre invest moze sprzedac tylko Pan Marzec gdzie wlasciwie prezesem jest Pan Turczyn od 7 sierpnia tego roku . Podaj jakas kolejna informacje przynajmniej 50% zgodna z prawda...
    Nie do wiary.

Napiszę ci wielkimi literami, to może zrozumiesz...

PRZEZ WEEKEND W SPÓŁCE ONICO S.A. NIE BYŁO ZARZĄDU.

Dopiero wczoraj w nocy/dziś rano ukazał się komunikat, że pani Turczyn podpisała oddelegowanie na członka zarządu. I od tego momentu zarząd jest, ale dalej w niepełnym składzie.

AKCJE ONICO S.A. NALEŻĄCE DO CAPITALE TRE MOŻE SPRZEDAĆ TYLKO ZARZĄD TEJ SPÓŁKI (CAPITALE).

Kto jest w momencie podpisania umowy w zarządzie, nie ma to znaczenia. Może za parę dni się to zmienić i przyrzeczoną umowę podpisywać będzie nie Turczyn, tylko święty Mikołaj.
  • Re: Raport Autor: ~Baca [83.26.225.*]
    A kto może podpisywać umowy .... członek zarządu no i kto . poczytajcie KSH oraz dokumenty spółki !!!!!!!!!!!!!
  • Re: Raport Autor: ~Ar [94.254.137.*]
    Erty..widzę, ze cieżko pracujesz odpowiadasz na każdego posta ..co za wujek dobra rada..a to wszystko dla bliźnich :))))., myślisz, ze ktos odrobinę ogarnięty i kto siedzi twoje wpisy od jakiegoś czasu będzie brał pod uwagę twoje wypociny ..nie sądzę :)
  • Re: Raport Autor: ~Krzywy [5.173.252.*]
    Erty pisal ze dwie osoby musza podpisywac umowy a w krs jest napisane ze jezelizarzad jednoosobowy to ta osoba samodzielnie podpisuje
    Dokładnie.

Tylko, że pani Turczyn nie została oddelegowana na prezesa, a tylko na członka zarządu.

Gdyby została oddelegowana na prezesa, wtedy można by ew. uznać, że zarząd jest jednoosobowy.

A w takim wypadku jak jest teraz, to imo zarząd jest wieloosobowy, a funkcja/stanowisko prezesa jest nieobsadzone. Podobnie jak stanowisko/funkcja prokurenta.

Czyli sama pani Turczyn NIE MA MOŻLIWOŚCI składania oświadczeń woli w imieniu spółki. Musi być dodatkowo prezes lub prokurent.
  • Re: Raport Autor: ~Gwidon [37.30.33.*]
    Wy tu gagu gadu a jutro 4 zł. W piątek 2-3 zł. Dobranoc :)
  • Re: Raport Autor: ~AR [94.254.137.*]
    A w czwartek to juz za grosze :)).. Eh.. dzieciaki :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.252.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.254.137.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.254.137.*]
  • Re: Raport Autor: ~Ari [37.248.211.*]
    Chcecie tanio sprzedać czy kupić?Bo ja nie rozumie po co te dziecinne zagrywki.Czekam na wasze akcyjki .
  • Re: Raport Autor: ~qewrt [78.11.166.*]
    Akcje Onico S.A. należące do CTI, może sprzedać.... właściciel CTI. Co ma do tego zarząd Onico ????

Jak chcesz sprzedać swoje akcje to też musisz mieć zgodę zarządu Onico? LOL

To właściciele/zarząd Capitale Tre Investment może sprzedawać akcje dowolnej spółki której są właścicielem.
    "Akcje Onico S.A. należące do CTI, może sprzedać.... właściciel CTI. Co ma do tego zarząd Onico ????"

Nie właściciel CTI - zarząd CTI. Zarząd Onico nic od tego nie ma.

Napisałem przecież wyraźnie:

"AKCJE ONICO S.A. NALEŻĄCE DO CAPITALE TRE MOŻE SPRZEDAĆ TYLKO ZARZĄD TEJ SPÓŁKI (CAPITALE)."

"To właściciele/zarząd Capitale Tre Investment może sprzedawać akcje dowolnej spółki której są właścicielem."

Nie właściciel/e CTI tylko zarząd CTI. Inna sprawa, że aktualnie prezesem CTI jest jednocześnie jego właściciel.
[x]
ONICO 0,00% 16,00 2026-05-29 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.