kupować tego trupa w ciągu dnia, przecież i tak na koniec sesji dorzucą wam świeżą porcję makulatury na kilku procentach niżej :)
I tak aż do celu a cel jest poniżej 1zł.
Właśnie po to co wydarzyło się przed chwilą, po to aby banda cwaniaków znów nie nakarmiła setki małych inwestorów akcjami po 1zl aby za kilka miesięcy odkupić połowę taniej.
Zastanów się jeśli jesteś inwestorem a nie oplaconym naganiaczem kto i dlaczego sypie zwalajac kurs po kilka %, nawet nie wystawia zleceń sprzedaży tylko ciągnie w dół?
Kto zna wyniki spółki (Orlen już opublikował a tu będą liczyć jeszcze 2 miesiące:) )
Dlaczego nikt z dużych nie informuje o zmniejszeniu? Te zrzuty to jakiś "Kowalski" ?
Jaki jest cel "niewidzialnej ręki rynku" 0.8 czy może 0.5?
Pomyśl trochę nad tymi zagadnieniami ja już znikam, więcej się nie pojawię.
Jeśli naprawdę jest to Twoja inwestycja życzę Ci odzyskania kasy a przede wszystkim kiedyś zarobku.
W oczekiwaniu na kolejny zrzut, kur... czy ta spółka naprawdę nie jest już nic wata ?
Kilka fundów na pokładzie, tajemnicza spółka JRR, prezes (zbierający akcje), planowany skup i nikt tego już nie chce nawet po 1zł?
O co chodzi?
Dostali od mbanku potężną dawkę kapitału (zatem chyba nie jest tragicznie - bank weryfikuje przed decyzją), rozumiem że sytuacja na giełdzie nie pomaga ale do inne spółki raz rosn ą raz spadają tu tylko dół i dół i czały czas jakiś skur… wali bez opamiętania.
Czekamy na "dno", bardziej moralne czy mentalne niż finansowe, bo spółka ma Spory potencjał i stąd ciągła walka o zagrabienie, jak największej ilości po jak najniższej cenie. Potem będzie znowu, jak w roku minionym, 120% w górę. Gdyby było inaczej, gdyby spółka była nic warta, nikt nie manipulował nastawieniem drobnych inwestorów i nie podejmował ciągłych prób przejęcia ich akcji, nie było by też żadnych funduszy i tej całej mylnej i fałszywej pisaniny na forum!!
Panowie... po co taka biegunka ??
Wali sobie jakiś fundusz ma ochotę albo musi bo ma umorzenia. Poprzednio Aviva TFI uwalila 2,3 na 80gr wiec czym tu się podniecać?? Teorie spiskowe o bandzie cwaniakow to są dla analfabetów jakiś , przecież jakby ktoś odbierał to by odebrał i tylko przyklasnął sypaczowi.
Nie sprzedawajcie kiedy spada, jak teraz, kupujcie do 1,2-1,3. Sprzedawajcie powyżej 1,3-1,4 lub nawet powyżej 1,5, by znowu odkupić, jak teraz. Te duże wahania inicjowane i stymulowanie przez żądnych akcji EMT dużych graczy, świadomych wartości spółki, służą właśnie przejęciu ich od wystraszonych i zdezorientowanych drobnych spekulantów. Zarobiłem w ten sposób już ponad dwieście tysięcy i niedługo pewnie dołożę do zysku jeszcze jakieś ponad sto tys.
Popieram 'Adversarz. Święta racja, przestraszeni wypisują swoje bolączki przez wlasnie takie posty jak pierwszy w tej rozmowie.
Będziecie kupować powyżej duzo wyzej ode mnie i sprzedacie tam gdzie ja bede kupowal. Ja nadstawiam kolejny worek. Pozdro dla zarobionych.
Ja sprzedaję, żeby kupić pzu, tak jak ostatnio pgnig dla dywidendy. Niestety zarząd tej społki jest niewiarygodny, a prezes przede wszystkim. Może odrobię stratę, może nie, ale mam dość tych pokręconych interesów.
na PZU macie okazję załapać się na dywidendę 2.8 zł. Jest okazja, żeby odrobić stratę z tego syfa tutaj. PZU jest teraz trochę zdołowana, więc jest okazja.