• Technicznie Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    szukałem wczoraj jakiś pozytywów technicznych na interwale dziennym i na godzinowym i niestety nie zmalałem ich dlatego wkleiłem w analizie tylko interwał tygodniowy bo tam jest jeszcze jakaś niepewność ..te mniejsze interwały pokazywały własnie to co dziś mamy czyli upsss .. pozytyw jest minimalny w tym ze nie jest to zbyt duży wolumen coś jak opad pod własnym ciężarem ale jeśli dobije w okolice 5 tys szt przy obecnym kierunku to już nie będzie żadnego pozytywu i obawiam się, że kurs może szukać nowych historycznych mimów czyli z wielkiego halo zrobiło sie wielkie G..... .. brak siły i chęci do wzrostów .. na te chwile rozczarowanie bardzo mocne
  • Re: Technicznie Autor: ~tłumik [188.147.43.*]
    A zatem od 215 zł obowiązuje silny trend spadkowy?
  • Re: Technicznie Autor: ~Jbtu [37.47.115.*]
    Ja tu raczej widzę kolejny spadek do 22 - 21 zeta w najbliższych dniach codziennie po kilka procent
  • Re: Technicznie Autor: ghost-man [88.156.11.*]
    Dnia 2019-07-29 o godz. 17:49 ~tłumik napisał(a):
    > A zatem od 215 zł obowiązuje silny trend spadkowy?

uparty jesteś kolego .. niestety nadal to jest boczniak ..nie zostało wybite nowe minimum i sporo jeszcze brakuje, więc nie ma trendu spadkowego od 18.09.2018 ..nie rozumiem do czego dążysz .. bujamy się od września góra dół a ty nadal widzisz tylko spadek ..może przetrzyj monitor albo załóż okulary .. powtórzę Ci jeszcze raz może zrozumiesz .. wszystko od 50 zł do 21 zł jest BOCZNIAKIEM nic po za tym ...
  • Re: Technicznie Autor: ~tłumik [188.147.39.*]
    A zatem technicznie roczny boczniak dolnych ekstremów.
  • Re: Technicznie Autor: ~fernandel [89.73.220.*]
    Szybka spekulacja może do końca nie wyszła ale póki co tragedii nie ma. Końcówki sesji zwykle byly lepsze od początkow...
    Gdyby the dust dziś kontynuował wzrosty może być ciekawie.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.147.46.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Dandi [37.248.160.*]
    Oczywiste, że tak nie można się pomylić :):):) Prognoza 20.000.000 zł zysku, a finalnie wychodzi strata :):):) A moder bankiera szybciutko usuwa wątek :):):)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: rpg [31.11.128.*]
    Czy usunięty post był napisany przez ducha?
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    nie .. :) nic nie mam do komentowania poza tym co w pierwszym poście i w analizie interwału tygodniowego ..jak popatrzę co mi wychodzi na dziennym to mi sie nie bardzo chce rysować .. wolumen dziś osiągnął ponad średnią wielkość czyli 5,7 tys na wcale nie małym spadku prawie - 5 % ..nic dobrego nie widzę .. to co napisałem w pierwszym poście własnie się zrealizowało
    cytat:
    " .. pozytyw jest minimalny w tym ze nie jest to zbyt duży wolumen coś jak opad pod własnym ciężarem ale jeśli dobije w okolice 5 tys szt przy obecnym kierunku to już nie będzie żadnego pozytywu i obawiam się, że kurs może szukać nowych historycznych mimów czyli z wielkiego halo zrobiło sie wielkie G.."
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Hehehe [31.182.251.*]
    Akurat zrealizuje zyski na innych spółkach po sierpniowych raportach i wejdę przy 20zl. Plan doskonały
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Mojżesz [89.231.88.*]
    Taki sam mam zamiar:). Czekamy na 20.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~fernandel [89.73.220.*]
    ja dziś puściłem połowę posiadanych akcji. wyszedłem na 0 i tylko stracony czas. Resztę póki co zostawiam, bo może jednak zdecydują się sprzedać pakiet w the Dust. Nie wierzę żeby rynek nie zareagował na takiego newsa, choć tu wszystko jest możliwe.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ghost-man [88.156.11.*]
    Dnia 2019-07-30 o godz. 22:20 ~fernandel napisał(a):
    > ja dziś puściłem połowę posiadanych akcji. wyszedłem na 0 i tylko stracony czas. Resztę póki co zostawiam, bo może jednak zdecydują się sprzedać pakiet w the Dust. Nie wierzę żeby rynek nie zareagował na takiego newsa, choć tu wszystko jest możliwe.

obstawiam znikome prawdopodobieństwo scenariusza ze sprzedażą pakietu The Dust moim zdaniem te firmy sa zbyt ze sobą powiązane ..bardziej prawdopodobne moim zdaniem byłoby przejęcie pakietu akcji TBL przez tego samego inwestora który wyłożył 3 bańki ( i przypuszczalnie będzie dalej inwestował w The Dust) ..jeśli ktoś na poważnie jest zainteresowany to powinien konsekwentnie inwestować w tym kierunku nie tyko w jedną ale i w drugą spółkę ponieważ łączy je już dość sporo finansowo i kierunkowo pod względem rozwoju
  • Re: Technicznie Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    wszystko pomiędzy 27,60 a 22,40 to obecnie tylko SZUM z technicznego punktu widzenia ... jeśli ktoś chce może się pluskać z "rybką" ..dla mnie nie sa to poziomy ani na kupno ani na sprzedaż ...
  • Re: Technicznie Autor: ~fernandel [188.146.66.*]
    Wygląda ze udało mi się sprzedać na samym dołku :-) dobrze ze tylko polowe. Co to się dziś podziało ? Bo nie mam dostępu do kompa.
    pakietówka poszła poza rynkiem 32,5 tys szt. po 22 zł
    scenariusz z mojego gdybania w odpowiedzi na Twoje gdybanie się urealnił :) :)
  • Re: Technicznie Autor: ~fernandel [188.146.66.*]
    Dzięki. Cena to raczej du... nie urywa, ale ważne ze jest kupiec. Miła niespodzianka. Trudno się gra na tym papierze i jak zwykle emocje to najgorszy doradca :-)
    widły górna dziś zrobili w 50 minut ilością "kosmiczną" - około 2000 szt ..:) :) :) wiec papier faktycznie nie jest łatwy do gry ..jaja se można robić spokojnie .:) :)
  • Re: Technicznie Autor: ~Dandi [195.242.64.*]
    No przecież Zwoliński i Fijałkowski non stop sobie robią.
    tak jak pisałem .. dość wysokie podparte dużym wolumenem, więc można powiedzieć że silne ale tylko podbicie .. dwie sesje do końca tygodnia pokażą ile będzie warte faktycznie ..przy okazji zgarnęli na maksach moją czwartą polkę (która leżała tam prawie dwa tygodnie więc pozostała mi tylko jedna piąta półka z ilością raczej nie powalającą i trzeba będzie pomyśleć czy odkupować jeśli tak to gdzie .. czy pozbierać zabawki i zmienić piaskownicę ..:) :)
    ja już za tą połówkę co wczoraj udanie sprzedałem ;-) kupiłem the dust zobaczymy może tam lepiej pójdzie.
    są 2 pozytywne infa pakiet (mimo niskiej ceny) i premiera na IOS. Drugą połówkę sobie zostawiam może na niej odnotuję jakiś zysk.
    gratuluję stalowych nerwów i działania zgodnie z planem odnośnie sprzedaży z kolejnej półki

masz dziś potwierdzenie swoich słów, że spółka jest ciężka do gry .... wczorajszy obrót w 50 minut ponad 2 tys szt ..dzisiejszy obrót w 50 minut 2 szt ..:) :) :) se można pograć ..fiuufiuuu :) :) gniot dla wybitnie cierpliwych .. :)
    może faktycznie to nie ma sensu i szkoda mojego czasu ...nie mam chęci po raz kolejny walczyć z "oszołomami forumowymi" dlatego nie będę kontynuował wątku swojej analizy ..niech każdy inwestuje - gra wedle własnego zdania ..

p.s wątek pewnie zostanie bo nie da sie go usunąć ale analizy ze zdjęć w większości poznikają
    jeszcze raz zysków życzę zwłaszcza "MISZCZOM" :) :)

no co Ty? chcesz się poddać z powodu jednego głupiego komentarza. Kolesia który nie ma absolutnie nic do powiedzenia.
    Jak nie masz czasu nie pisz ale nie usuwaj tego co już napisałeś, to ciekawy materiał do analizy.
    Prognozowanie zmiany trendu jest najtrudniejszą sztuką a AT. Dużo łatwiej jest "podpiąć" się pod trend już trwający. Jednak jak się uda zyski są największe.
    Ze strony fundamentów mamy jakieś impulsy. Wejście inwestora, debiut TS2. Zejście kursu poniżej 25 zł powoduje uaktywnienie się sporego popytu.
    A sesja się jeszcze nie skończyła ...
  • Re: Technicznie Autor: ~bart [91.206.96.*]
    Chciałeś powiedzieć zejście poniżej 26 zł aktywuje popyt póki co. Poczekajmy do końca sesji nie takie kwiatki tu już były. Sierpień będzie pierwszy miesiącem z TS2 na iOS do tego jest featuring w google play, zobaczymy jak to wyjdzie, same dobre newsy ale T-bull ich nie lubi :)
    Z 25 zł pisałem o tym co było 2 dni temu a nie o dzisiejszej sesji.
    Nie lubi :-) ale poza newsami pojawiły się też pieniążki a to juz lubi każdy kurs akcji.
    Z pieniążków to narazie tylko akcje the dust poszły w góre, równie dobrze mogą spaść spowrotem i bez sprzedaży pieniążków nie bedzie :) Chociaż po tych wszystkich infach tam myśle że kurs poniżej 10-12 zł narazie nie spadnie za dużo szumu sie zrobiło. W kolejnych dniach zobaczymy jak TS2 zacznie się monetyzować a jeśli zaskoczy na iOS to mogą to być ostatnie dni na zakupy w tych cenach.
    Czekamy jeszcze na potwierdzenie infa o zwrocie 1.7 mln z urzędu skarbowego i miejmy nadzieje przyznaniu kolejnego dofinansowania z GameINN na 4.5 mln wtedy sytuacja spółki wyglądałaby już znacznie lepiej.
    Dnia 2019-08-02 o godz. 12:32 ~fernandel napisał(a):
    > no co Ty? chcesz się poddać z powodu jednego głupiego komentarza. Kolesia który nie ma absolutnie nic do powiedzenia.
    > Jak nie masz czasu nie pisz ale nie usuwaj tego co już napisałeś, to ciekawy materiał do analizy.
    > Prognozowanie zmiany trendu jest najtrudniejszą sztuką a AT. Dużo łatwiej jest "podpiąć" się pod trend już trwający. Jednak jak się uda zyski są największe.

wykasowałem juz z serwera zdjęcia wiec pewnie znikną wklejane analizy wykresów ..można sobie skopiować bo to pewnie potrwa jeszcze 1 - 2 dni zanim skasują .. nie da sie już tego cofnąć
    uznajmy że nie mam czasu :) :) :) za długo by tłumaczyć mam alergie na tego "MISZCZA"
    przy okazji możesz wytłumaczyć (może komuś sie przyda) jakie jest Twoje zdanie na temat uśredniania sobie ceny zakupu w dół .. czyli w trendzie spadkowym dokupujemy sobie akcje aby mieć coraz mniejszą średnia zakupu ... może ja mam zupełnie błędne zdanie i kompletnie na tym się nie znam ..

przy okazji połowę nieciągniętą z 4 półki 31.07 ... dziś odbierałem po 26 ..:) co z tego wyjdzie zobaczymy możliwe że za szybko
    Dnia 2019-08-02 o godz. 13:55 ghost-man napisał(a):
    > przy okazji połowę nieciągniętą z 4 półki 31.07 ... dziś odbierałem po 26 ..:) co z tego wyjdzie zobaczymy możliwe że za szybko

ściągniętą z 4 półki :) :) * literówka
    wyjaśnienie dlaczego tu odkupowałem ..

link 
    ja też dobrałem po 26-26.3 to co oddałem po 27.5. Jeśli w ciągu najbliższych dni statystyki na sensortower pokażą sensowne liczby to popyt się musi uaktywnić. Jeśli liczby będą słabe no to cóż, tyle sie kisimy to możemy sie jeszcze troche pokisić :)
    na walorze gra jedna łapka ..przed sesją ustala sobie strategie na dany dzień i tak układa zlecenia aby skutecznie zablokować kurs dzisiejsza liczba to 300 :) :) .. czyli poszedł pakiecik 5 zleceń wysłany w tej samej minucie na 5 półek od 27,90 do 28,50 czyli tuż przed ostatnimi maksami tak aby skutecznie zniechęcić do kupowania .. a półki aktualnie tak jak kolega zauważył sa układane tak prawie po równo .. :) :) tu nic się z przypadku nie dzieje ..:)
    Panowie bart i ghost gratulacje, chyba jako jedyni jesteście na tej spółce do przodu. Ja wprawdzie nie najgorzej kupiłem bo średnią miałem ok 25 zł ale potem w panice oddałem połowę po 24,5 i 25 ;-) druga mam zamknęło się po 26 (niestety tak nisko) wiec generalnie koło 0.
    Trudne dla mnie to handlowanie tutaj, jednak wolę mocne fundamentalnie spółki w silnych trendach. Na szczęście pozostałe akcje w portfelu mają się bardzo dobrze.
    Gaming to bardzo fajny sektor (mam Creepy i Bloobera) a najdynamiczniej rozwija się właśnie segment mobilny. TSgames już potrafi na tym zarabiać, a T-bull na razie tylko generować ściągnięcia, za to ilości konkretne 400 mln.
    Spółka jest na razie w stanie zarobić na koszty czterdziestu paru pracowników i utrzymanie dość drogiej siedziby w prestiżowej lokalizacji. Kapitalizacja spółki jest obecnie niewielka ok 30 mln. Intensywna wymiana akcjonariatu trwa od września 2018r
    Tu naprawdę niewiele trzeba wzrost konwersji z 0,1 na 0,2 % i już pojawią się istotne zyski. Przecież są firmy które mają konwersje na poziomie kilku %. Top Speed dalej całkiem przyzwoicie się monetyzuje (niestety jako jedyna gra t-bull) a porównując grafikę TS2 do TS to naprawdę mamy różnicę.
    Niestety najsłabszą stroną spółki jest mało wiarygodny zarząd, co i rusz opowiadają jakieś farmazony. Co gorsza nie są jedyni na GPW. Gdyby nie wpadka z korektą raportu być może kurs byłby na poziomie >40 zł

Biorąc to wszystko pod uwagę uważam że przy tej cenie stosunek potencjalnego zysku do ryzyka jest na tej spółce wyjątkowo korzystny. Natomiast wybicie w dól z trendu bocznego, poniżej 21-22 zł będzie dla mnie sygnałem do natychmiastowego zamknięcia pozycji. Będzie to dowód na to że jednak scenariusz optymistyczny tu się nie spełni.Uśrednianie w dół to chyba najgorsza możliwa strategia ;-)

Jadę dziś na 2 tygi na urlop wiec nie będę się produkował ;-) ale t-bull w portfelu zostaje może zarobi w tym czasie na wyjazd ;-)
    Udanych analiz i inwestycji

po twoim poście wieczorem wczoraj siadłem i prześledziłem transakcje swoje na TBL ..
    wydaje mi sie że każdy kto inwestuje w akcje określiłby to jako chore ..:) :) ale niestety takie są fakty mam naturę gracza
    - kółka zielone to zakupy - dokupowanie
    - kółka czerwone to sprzedaż - odsprzedawanie
    - kwadraty są opisane
    na dzień dzisiejszy na pewno mam przesyt analizowania tej spółki w sposób publiczny - przeszło mi :) :)
    co do gry - jeszcze nie wiem .. bo akcje przecież nawet wczoraj ponownie odkupowałem :) :)

link 
  • Re: Technicznie Autor: ~tłumik [188.147.38.*]
    Technicznie to kiedyś ktoś powinien podziękować takim Zwolińskim, Fijałkowskim i ich dyżurnym.
  • Re: Technicznie Autor: -kd- [188.122.20.*]
    Duchu,

Jakie wartościowe książki odnośnie AT polecasz ??

Z góry dzięki ;)

uuuuu rzadko się spotyka kogoś kto chciałby się uczyć :) :)
    jest sporo tego w necie dla początkujących i zaawansowanych (gdzieś mam w pracy na kompie nawet dość pokaźny spis) nawet w PDF :) :) można znaleźć mnóstwo teorii w każdej, na mnie chyba największe wrażenie może dlatego, że lubię konkretne zastosowania teorii w praktyce zrobiło opracowanie którego raczej chyba w necie nie znajdziesz (ale nie sprawdzałem bo mam papierową wersję) zwie się to:
    Geometria Fibonacciego - autor Paweł Danielewicz
    aż musiałem przeszperać wszystkie regały :) :) bo zapomniałem gdzie to i jak to się nazywało - dawne dzieje ..bardzo dawne :) :)
    hhhmm.. ciekawa świeczka dzienna na wolumenie znacznie większym niż wczorajszy spadek ..
  • Re: Technicznie Autor: rpg [31.11.128.*]
    Niby zwiastuje zmianę trendu ale zobaczymy...
    wypadałoby podbicie jutro w okolice 27 i tam "dyskusja" co dalej :) :) opad poniżej 24 (zamkniecie świecy dziennej ) to duże niebezpieczeństwo wybicia z klina o zasięgu uuuppssss w moim przypadku duże prawdopodobieństwo podziękowania za współprace :) :) nie lubię wybijania tak dużych formacji na interwale dziennym .. zamknięcie świecy dziennej ponad 27,60 tym razem powinno skutkować juz wybiciem 32 - 33 zł

dla interwału tygodniowego nieco inaczej wygląda ..nie wiem czy to będzie czytelne :) :)
    kluczem jest wolumen ..wskaźnik na dole - ewidentnie widać jego wysoki poziom 3 tygodnie na wejściu i jeszcze wyższy poziom ostatnie trzy tygodnie .. czyli książkowo zbliżamy sie do rozstrzygnięcia co autor dalej ma na myśli .. trzeci scenariusz to zanikniecie wręcz wolumenu przez kolejne 1-2 tygodnie i później BUMMMM w którąś stronę na historycznym ...tak bym to widział czyli ewidentnie wysoka czujność wskazana w tym miesiącu ...:) :)

link

• Re: Technicznie Autor: rpg [31.11.128.*]
    Moim bardzo skromnym zdaniem to do wybicia może dojść dopiero jak ogłoszą jakieś naprawdę dobre informacje. Do raportu za półrocze jeszcze sporo czasu, trzeba czekać do 30 września. W przyszłym tygodniu podadzą pobrania za kolejny miesiąc w tym pewnie uwzględnią już w nim TS2. Niestety dopiero niedawno puścili grę na IOS i choć recenzje w apstorze ma dobre to nie wiemy nic o monetyzacji. Przydałyby się emocje żeby mocniej ruszyć w którąś stronę a emocje dają informacje ze spółki. Jeśli ich nie ma, to jak pisałeś o tzw. "rybce" - ktoś może sterować jak mu się podoba i sam wywoływać albo krótką euforię albo panikę.
    godzinowy aktualny ...

link
  • Re: Technicznie Autor: yhm [37.47.28.*]
     ghost-man obroty, obroty...
    brak ..brak ..brak :) :) no ja za "rybkę" nie będę odwalał roboty ..
    potwierdziło się po raz kolejny że analiza na interwale godzinowym dla tej spółki nie ma sensu .... zakupem 150 szt "autor" stworzył cuda zdejmując wcześniej swoje wczorajsze zlecenia blikujące z paru pólek
    dlatego tak z uporem maniaka powtarzam, że analiza wykresu bez odpowiednich wskaźników wolumenu jest wielkie gu..... warta 2 szt kurs wybiły na + 5 % parodia ...:) :)
    układ zleceń na pierwszych półkach mówi wszystko ... remis dwa do dwóch :) :) czyli "nic tu się nie dzieje be zemnie" mówi nasza rybka :)
    49 do 49 .. coraz wyższe wyniki remisowe .. :) :) zabawa trwa ..:)
[x]
TBULL 1,01% 4,00 2025-09-26 11:19:34
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.