Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  26,00 zł , zmiana od tamtej pory: -84,23%

Re: Technicznie

Panowie bart i ghost gratulacje, chyba jako jedyni jesteście na tej spółce do przodu. Ja wprawdzie nie najgorzej kupiłem bo średnią miałem ok 25 zł ale potem w panice oddałem połowę po 24,5 i 25 ;-) druga mam zamknęło się po 26 (niestety tak nisko) wiec generalnie koło 0.
Trudne dla mnie to handlowanie tutaj, jednak wolę mocne fundamentalnie spółki w silnych trendach. Na szczęście pozostałe akcje w portfelu mają się bardzo dobrze.
Gaming to bardzo fajny sektor (mam Creepy i Bloobera) a najdynamiczniej rozwija się właśnie segment mobilny. TSgames już potrafi na tym zarabiać, a T-bull na razie tylko generować ściągnięcia, za to ilości konkretne 400 mln.
Spółka jest na razie w stanie zarobić na koszty czterdziestu paru pracowników i utrzymanie dość drogiej siedziby w prestiżowej lokalizacji. Kapitalizacja spółki jest obecnie niewielka ok 30 mln. Intensywna wymiana akcjonariatu trwa od września 2018r
Tu naprawdę niewiele trzeba wzrost konwersji z 0,1 na 0,2 % i już pojawią się istotne zyski. Przecież są firmy które mają konwersje na poziomie kilku %. Top Speed dalej całkiem przyzwoicie się monetyzuje (niestety jako jedyna gra t-bull) a porównując grafikę TS2 do TS to naprawdę mamy różnicę.
Niestety najsłabszą stroną spółki jest mało wiarygodny zarząd, co i rusz opowiadają jakieś farmazony. Co gorsza nie są jedyni na GPW. Gdyby nie wpadka z korektą raportu być może kurs byłby na poziomie >40 zł

Biorąc to wszystko pod uwagę uważam że przy tej cenie stosunek potencjalnego zysku do ryzyka jest na tej spółce wyjątkowo korzystny. Natomiast wybicie w dól z trendu bocznego, poniżej 21-22 zł będzie dla mnie sygnałem do natychmiastowego zamknięcia pozycji. Będzie to dowód na to że jednak scenariusz optymistyczny tu się nie spełni.Uśrednianie w dół to chyba najgorsza możliwa strategia ;-)

Jadę dziś na 2 tygi na urlop wiec nie będę się produkował ;-) ale t-bull w portfelu zostaje może zarobi w tym czasie na wyjazd ;-)
Udanych analiz i inwestycji

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
TBULL -3,30% 4,10 2025-10-01 11:28:42
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.