Akcje wprowadzane na rynek w 2007 po ponad 70 zł(jeśli pamiętam). Po 12 latach warte grosze. Wydaje mi się że od początku tzn od IPO był zamysł by tak oszukać akcjonariuszy. Ale jak zwykle KNF niczego się nie dopatrzy i usłyszymy: niewidzialna ręka rynku. I pozamiatane
Ten niby "przekręt" jest nie do udowodnienia!! Mamy swobodę w podejmowaniu decyzji zakupowych w tym też i papierów wartościowych!! Nikt nikomu nie nakazywał kupna tych akcji!!
nie mam tych konkretnie akcji, ale taka sytuacja jest na wielu spółkach ... ale generalny wydźwięk tej sytuacji jest obecnie pozytywny - główny właściciel uważa, że akcje są tanie i warto je kupować ... kurs powinien iść więc w górę ... oczywiście inną sprawą jest cena po jakiej to kiedyś wchodziło na rynek i było notowane ... generalny wniosek: nie warto kupować akcji w ipo, często są po prostu przewartościowane - Buffet niejednokrotnie o tym wspominał ...
Józek okradł wielu ludzi ,lub oszukał a to na jedno wychodzi.Najlepsze jest to że on myśli że będzie żył wiecznie a kasa da mu szczęście(do czasu).Umrze jak wszycsy a za krzywdy oszukanych może zapłaci umierając w mękach.Wiśniewski tez myślał podobnie. Józek zastanów się czy czyste sumienie w twoim wieku to nie jest coś ważnego. Daj dywidende 10zl i odkupisz wszystkie winy.
Dnia 2019-07-26 o godz. 17:13 ~Alex napisał(a): > Ten niby "przekręt" jest nie do udowodnienia!! > Mamy swobodę w podejmowaniu decyzji zakupowych w tym też i papierów wartościowych!! Nikt nikomu nie nakazywał kupna tych akcji!!
Ani nikt nikomu nie zakazywał sprzedaży, gdy kurs spadał. Każdy sam podejmuje decyzje w oparciu o to, co uważa za właściwe (np. kondycję spółki, trend w notowaniach, sytuację makroekonomiczną itd.itp.). Właśnie po to istnieje ten rynek. Inwestowanie na giełdzie obarczone jest bardzo dużym ryzykiem. Każdy, kto decyduje się na tę grę, powinien być tego świadomy. To smutne, że niektórym trzeba to wyjaśniać...
Ś..M.... vel Zło... robi wszystko , żeby tylko ukryć kasę i nie wypłacić ani 1 zł. dywidendy. Kto normalny " sprzedaje " za 1 mln. działkę wartą 25 000 000 lub więcej. Kto niby teraz sprzedaje mu akcje po 2,80 jak po 5,20 nie było chętnych ? KNF może w każdej chwili sprawdzić kto zaniża kurs i sam sobie sprzedaje śladowe ilości - dlaczego tego nie robi ? wiemy wszyscy z doświadczenia . Pewnie czekają na DARY jak bywało wcześniej. W tym kraju jest wszystko możliwe -wolnych sądów już nie mamy.
człowieku, jak to wolnych sądów "już" nie mamy? A kiedy mieliśmy? Sądy to dno. Spróbuj szukać sprawiedliwości w sądzie. Chociaż i tak wolę sądy od KNF, bo urzędasy z KNF tylko czekają na jakiś ochłapek od takich Józków.
Kilka lat się sądziłem i wygrałem ,ale to było w 2004 roku a teraz to co widzę to całkowita klapa i cyrk. Tylko Towarzysze z piSSu za okazaniem książeczki partyjnej robią co chcą-hahaha. Może któryś z tych de..ili ma te akcje ??? wtedy jesteśmy w domu.