• Widzieli fixingu? Autor: ~Miły [5.173.226.*]
    Ja rozumiem że jest troll i to taki ciężki ale nie dajmy się zwariować. Trolle są i będą i nie wolno z chamstwem gadać. Jednakże fixing dzisiejszy jest godny rozmowy zwłaszcza w piątkową noc po drineczku. Moim zdaniem po obserwacjach z poziomu wakacji tego miesiąca noji po dzisiejszym fixie będzie tu fajnie jednak. Klin zniżkujący w trendzie wzrostowym zadziałał idealnie. Teraz mamy pole do popisu. Przebijamy maxa bez info. Na info o zakończeniu 2 fazy lecimy 30 procent jeszcze w jedną sesje a potem radź sobie każdy jak potrafi. Ja zrobię jednak stop losa ale żałuję że na tak mała ilość akcji...... Wszystko jednak zależy od komunikatu ze spółki po ew. przejściu 2 fazy
  • Re: Widzieli fixingu? Autor: ~Goldi [188.147.35.*]
    Ale chyba sporo zostało na sss na fixingu, nie zdziwie się jak w następnym tygodniu znów spadnie do 46 ale to wszystko jako korekta
  • Re: Widzieli fixingu? Autor: ~JS [193.238.180.*]
    link 
    str.22.

Wartość transakcji 150-300 mln USD.
    2 zaawansowane DD oraz 3 wstępne DD
    Prawdopodobieństwo transakcji powyżej 80%
    Termin II p.2019r.

Czyli w tym roku Celon prawdopodobnie podpisze umowę w kawotę ok 200 mln USD czyli ok. 750 mln zł, które to pieniądze trafią na konto spółki w ciagu najbliższych 2-3 lat za kolejne kamienie milowe.
    W przyszłym roku przewidują kolejne 1-2 takie transakcje.
    Wcale się nie zdziwię jak któregos dnia , a raczej szybciej niż później , zobaczymy wzrost kursu o 30% .
    Jak ktoś pisze, że ryzykownie jest zaostawać na weekend z tymi akcjami to sam robi z siebie kompetnego idiotę i dyletanta.
    JS

• Re: Widzieli fixingu? Autor: ~Goldi [188.147.35.*]
    Piszesz że na konto spółki trafi 750mln PLN... i wzrost o 30%...chyba 300% jak spolka zarabia ok 30 baniek rocznie,
  • Re: Widzieli fixingu? Autor: ~Miły [5.173.105.*]
    Ciężko to zaprognozowac. Nie wiemy jaki jest rozsadny c/z i c/wk. Taki jak w CD projekt na pewno nie. Teraz jest 70 c/z i prawie 5 c/wk. Wydaje się to dużo ale to biotech więc może akurat racjonalnie. Ja tego nie wiem. 30% po takim info o umowie to na strzał pach pach 2 x widły i wisi do fajrantu. A dalej się zobaczy... W każdym razie gdyby te wskaźniki miały zostać utrzymane po podpisaniu i realizacji takiej umowy o jakiej tu mowa to kosmos. Narazie jednakowoż trzeba zakończyć 2 fazę
  • Re: Widzieli fixingu? Autor: ~Ja [188.146.37.*]
    Znasz, definicję c/wk lub c/z ?
  • Re: Widzieli fixingu? Autor: ~nadzieja [83.23.242.*]
    zarzad obstawia 80 % powodzenia leku a ja tu raczej widze realny scenariusz 80 % niepowodzenia i zjazd na cene IPO albo jeszcze nizej. Gdyby lek mialby przejc 2 faze to byloby to w cenie akcji i kurs bylby okolo 100 zeta Inwestorzy to nie glupki nagonione przez zarzady i pochlebcow marzycieli z paroma akcjami
    Zgadzam się w 100%
  • Re: Widzieli fixingu? Autor: ~Miły [5.173.105.*]
    Gdyby nie wierzono w obecnych kandydatów na leki nie wyceniano by firmy na ponad 2 mld
  • Re: Widzieli fixingu? Autor: ~Lol [31.0.33.*]
    Ta podnieta źle wróży...
  • Re: Widzieli fixingu? Autor: ~Miły [5.173.226.*]
    Nie ma wielkiej podniety. Popatrzyłem trochę na inne bio tech pod kątem wskaźników i wykresów i na prawdę nie dostrzegam kandydata do zakupu akcji. Wolalbym posiadać cln po 50 zł niż oat po 10. Jedynie dziadek bioton zaczyna wyglądać interesująco z tej branży ale to z uwagi na historię tej spółki to z palcem na enterze by trzeba było siedzieć. Tutaj natomiast jak już wspominałem jakiś stop loss na wypadek fiaska i można lecieć na wakacje...
    Wykres w tej chwili daje realną szansę na atak na max. Tradycyjnie się okaże.
    Przypomnę tylko że jak był krótki epizod tutaj z szaleńczym wzrostem to byłem pierwszy który ostrzegał że to za szybko. Obecnie zakładam próbę wybicia nowego szczytu w najbliższym czasie
  • Re: Widzieli fixingu? Autor: pkc [159.100.104.*]
    teraz rośnie bez infa do poziomu ath, po infie bedzie wystrzał kursu zakładam > 20-30%
  • Re: Widzieli fixingu? Autor: pkc [159.100.104.*]
    i stabilizacja do podpisania umowy + 20% takze do konca roku 100 mozemy zobaczyc
  • Re: Widzieli fixingu? Autor: ~Miły [5.173.226.*]
    To jest właśnie realny scenariusz przy założeniu że dostaniemy pozytywne info o 2 fazie niebawem. Inaczej rynek się znudzi oczekiwaniem i może być korekta w okolice 43 zł co najmniej. Także czekamy Panowie i 3mamy kciuki za pozytywne wyniki badań
  • Re: Widzieli fixingu? Autor: ~Miły [94.254.202.*]
    Oj. Komuś ucieklo powyzej założonego limitu. Do 49 był zdecydowany a tu szybka akcja i teraz konsternacja. Jak tam kolaże ? Wysiedli?
    Tak myślałem :))))))
  • Re: Widzieli fixingu? Autor: ~Lol [31.0.33.*]
    Boże, co za narwany chłystek. Sami tu tacy, jak widzę.
[x]
CLNPHARMA -0,97% 20,50 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.