Jako, że mam doświadczenie w analityce rynkowej chciałbym poruszyć pewną kwestie: -Firma podpisała kontrakt z Fintechem który w najbliższych latach chce zainwestować 3 miliony złotych przy projektowaniu, tworzeniu i rozwijaniu gier mobilnych. - Następną kwestią jest publikacja Magic Nation na platformy mobilne. Powiem szczerze, że miałem okazję grać w tą grę, i naprawdę patrząc na inne podobne, ta ma przyjemną grafikę, muzykę, oraz unikatowe rozwiązania jeśli chodzi o rozgrywkę, co na pewno przełoży się na wyniki finansowe - I nareszcie wygrany przetarg na kwotę 1,23 mln zł . Patrząc na te komunikaty, sądzę że w niedługim czasie Primebit Games będzie jedną z wiodących twórców gier w Polsce.
Dnia 2019-07-08 o godz. 16:40 ~analityk napisał(a): > Jako, że mam doświadczenie w analityce rynkowej chciałbym poruszyć pewną kwestie: > -Firma podpisała kontrakt z Fintechem który w najbliższych latach chce zainwestować 3 miliony złotych przy projektowaniu, tworzeniu i rozwijaniu gier mobilnych. > - Następną kwestią jest publikacja Magic Nation na platformy mobilne. Powiem szczerze, że miałem okazję grać w tą grę, i naprawdę patrząc na inne podobne, ta ma przyjemną grafikę, muzykę, oraz unikatowe rozwiązania jeśli chodzi o rozgrywkę, co na pewno przełoży się na wyniki finansowe > - I nareszcie wygrany przetarg na kwotę 1,23 mln zł . > Patrząc na te komunikaty, sądzę że w niedługim czasie Primebit Games będzie jedną z wiodących twórców gier w Polsce. > > Powodzenia >
Zdecydowanie tak! Zdaje się że przy aktualnym zaangażowaniu zespołu firmowych fachowców, już we wrześniu spółka wejdzie na poziom 11BIT, a w przyszłym roku dochody zrównają się z CD Projekt.
Magic Nation jest innowacyjne, z nietuzinkową mechaniką, świetnym marketingiem zewnętrznym, bez mikropłatności, z niskim poziomem wejścia, no i oczywiście jest dostępne na najpopularniejszą w Polsce platformę NINTENDO SWITCH!
Dodatkowo prezes ambitnie zajmuje się planami modernizacji ZUS-u oraz szerzy informację o naszej kulturze za granicami naszego kraju - Tokio.
Dnia 2019-07-08 o godz. 16:40 ~analityk napisał(a): > Jako, że mam doświadczenie w analityce rynkowej chciałbym poruszyć pewną kwestie: > -Firma podpisała kontrakt z Fintechem który w najbliższych latach chce zainwestować 3 miliony złotych przy projektowaniu, tworzeniu i rozwijaniu gier mobilnych. > - Następną kwestią jest publikacja Magic Nation na platformy mobilne. Powiem szczerze, że miałem okazję grać w tą grę, i naprawdę patrząc na inne podobne, ta ma przyjemną grafikę, muzykę, oraz unikatowe rozwiązania jeśli chodzi o rozgrywkę, co na pewno przełoży się na wyniki finansowe > - I nareszcie wygrany przetarg na kwotę 1,23 mln zł . > Patrząc na te komunikaty, sądzę że w niedługim czasie Primebit Games będzie jedną z wiodących twórców gier w Polsce. > > Powodzenia >
- W ramach współpracy partner przeznaczy środki w wysokości do 3 mln zł na wykonanie projektów dewelopera[1] Co nie oznacza, że te środki są już w PrimeBit Games. Może będą, może nie będą, nie ma określonego dolnego limitu kwoty. Kwota 10zł zawiera się w wysokości "do 3 mln zł"
- "patrząc na inne podobne" - do jakich konkretnie gier porównywałeś MN? Hearthstone? Lightseekers? Magic The Gathering Arena? Gwent? Eternal? The Elder Scrolls: Legends? Czy może płatne Thronebreaker: The Witcher Tales? Jakie ma unikatowe rozwiązania jeśli chodzi o rozgrywkę? Wymień proszę trzy.
Nie znam się ani trochę, więc się wypowiem. - Umowa z Fintech jest umową ramową, co oznacza, że być może kiedyś, w przyszłosci, Fintech zleci coś Primebitowi i przeleje za to jakieś cebuliony z tych obiecanych 3mln na rachunek firmy. - Magic Nations to trup i żadne portowanie go nie uratuje. Posiadanie unikalnych mechanik nie gwarantuje sukcesu jeśli nie są one poprawnie zaprojektowane i zaimplementowane. W grze jest wiele rozwiązań, które były wcześniej implementowane w produktach większych firm, które później się z nich wycofywały. Nie bez przyczyny niektóre rozwiązania są wykorzystywane w niemal wszystkich produktach tego typu i nikt nie próbuje być "innowatorem", bo to się po prostu sprawdza.
- Co do przetargu to jeszcze ktoś musi produkt wykonać, a czas realizacji jest dość krótki. W firmie nie panuje najlepsza atmosfera (i nie bez przyczyny, skoro ludzie żalą się na brak wypłat na czas, czy nawet w ogóle) i może się zdarzyć tak, że z dnia na dzień zabraknie developerów do pracy. Z opiniami jakie firma ma na różnych serwisach ciężko będzie im znaleźć szybko, doświadczonych developerów, a studenci mogą mieć problem z realizacją tego projektu, a jak wiadmo w niektórych przypadkach sam proces rekrutacji może zająć 3 miesiące.
Ktoś z was w ogóle grał w to całe "Magic Nations" ? Goście portują na wszystkie możliwe platformy grę, która nawet nie jest ukończona. Żenada ;/ Pograłem chwilę i gra poleciała do kosza. Tak słabo zbilansowana karciana, nie ma racji bytu na dzisiejszym przesyconym rynku gier tego typu. Tutaj nie pomoże żadna promocja. Powinni ten projekt zakopać i nie przyznawać się, że wyszedł z pod ich skrzydeł. O innych grach się nie wypowiem, ale MN to jakiś żart, a nie flagowy produkt ;)
Przecież pół roku temu był update, nawet tam trochę balansowali tą grę. Portować nie ma problemu jak robi się gry w Unity a gra tak naprawdę wyszła już na innych platformach dawno temu, zastanawiam się czy na ponowną premierę faktycznie coś poprawią...
Dość sporo (chociaż część nabita tylko dlatego, że była włączona jak grałem w coś innego), dzięki czemu miałem wystarczająco czasu by wyrobić sobie opinie i zgadzam się w 100% ta gra to straszny crap.