• No mie mogę Autor: ~boss [37.248.214.*]
    Kolejni naiwni biorą obligi bez pokrycia. Ile jeszcze? Jak mozna brac obligacje takiej spółki? Już prawie 5mln ktoś wywalil w tego bankruta teraz! W tak dramatycznej sytuacji! Czy ten ktoś nie widzi jaki to jest gniot?
  • Re: No mie mogę Autor: ~Wiedz [37.248.155.*]
    Dnia 2019-07-02 o godz. 06:20 ~boss napisał(a):
    > Kolejni naiwni biorą obligi bez pokrycia. Ile jeszcze? Jak mozna brac obligacje takiej spółki? Już prawie 5mln ktoś wywalil w tego bankruta teraz! W tak dramatycznej sytuacji! Czy ten ktoś nie widzi jaki to jest gniot?

że oni mają pieniądze ,
    ty natomiast nie ,
    ty niby coś tam widzisz ,
    oni mając pieniądze widzą zarobek ,ty stratę .
  • Re: No mie mogę Autor: ~pirad [37.190.199.*]
    Jeszcze w,x,y i z...
  • Re: No mie mogę Autor: ~Typ [37.248.214.*]
    Czyli jakies 10mln zł?
  • Re: No mie mogę Autor: ~pirad [37.190.199.*]
    Typ, ile sobie tylko życzysz. Już podają przydział bez ogłoszenia emisji hehe. To już o czymś świadczy. Przypomina mi to sytuację w spółce vedia, która sprzedawała sprzęt elektroniczny w tysiącach egzemplarzy, oczywiście fikcyjnie ;)
  • Re: No mie mogę Autor: ~tygrys_myszowaty [89.76.218.*]
    Od 1 lipca br. wszystkie nowe emisje obligacji podlegają obowiązkowi dematerializacji i rejestracji w KDPW. Dodatkowo musi być ustanowiony agent emisji który ma weryfikować jej poprawność (obojętne co by to nie znaczyło). Stąd zapewne ten pośpiech.
    https://www.prawo.pl/podatki/emisja-obligacji-zmiana-prawa-lipiec-2019-opinia-crido,426252.html

• Re: No mie mogę Autor: ~tygrys_myszowaty [89.76.218.*]
    Mnie ciekawi, czy to Gerda czy może jakaś inna stajnia naganiaczy. Jeśli Gerda, to widzimy cud odrodzenia niczym Fenix z popiołów (czytaj: zatrudnili nowych telemarketerów ze świeżą bazą łosi do wydojenia). Tak czy tak szacun dla umiejętności wciskania rzadkiego kitu - od razu przywołuję sobie z pamięci scenki rodzajowe z upychania papierów bezwartościowych w "Wilku z Wall Street".
  • Re: No mie mogę Autor: ~syr [37.47.202.*]
    Dnia 2019-07-02 o godz. 06:20 ~boss napisał(a):
    > Kolejni naiwni biorą obligi bez pokrycia. Ile jeszcze? Jak mozna brac obligacje takiej spółki? Już prawie 5mln ktoś wywalil w tego bankruta teraz! W tak dramatycznej sytuacji! Czy ten ktoś nie widzi jaki to jest gniot?

Widocznie nie wchodzą na te z Bożej łaski forum
  • Re: No mie mogę Autor: ~edmund [185.230.168.*]
    Przecież to czysta inżynieria finansowa, tu nikt realnie nie inwestuje nawet złotówki
[x]
FLUID -4,76% 0,10 2020-02-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.