Akcje mirbud niby po tylu pozytywnych informacjach stoją w miejscu z rynku taniej kupisz . Dlaczego jeżeli na mirbudzie jest tak dobrze to czemu kurs dołuje zastanówcie się .
jesteś miernym detektywem kolego. inaczej wiedziałbyś, że widzisz tylko część numeru ip. W całej Polsce pewnie znajdziesz ze 2000 osób z taką cześcią numeru IP. Ale to że spędzasz nad tym tyle czasu to mi kolejny raz pokazuje, że nie jesteś akcjonariuszem tylko jesteś wynajęty przez Mirgosa do urabiania ludzi. Widać Mirgosowi zależy żeby jak najwięcej ludzi nabrać na tą wymianę. Czyli że boi się czegoś jeśli ludzie się na to nie nabiorą albo ma w tym interes.
Dlatego powtarzam raz jeszcze wszystkim : nie dajcie się ubrać w ten Mirbud !
Dnia 2019-07-01 o godz. 09:43 ~Tomik napisał(a): > jesteś miernym detektywem kolego. inaczej wiedziałbyś, że widzisz tylko część numeru ip. W całej Polsce pewnie znajdziesz ze 2000 osób z taką cześcią numeru IP. > Ale to że spędzasz nad tym tyle czasu to mi kolejny raz pokazuje, że nie jesteś akcjonariuszem tylko jesteś wynajęty przez Mirgosa do urabiania ludzi. Widać Mirgosowi zależy żeby jak najwięcej ludzi nabrać na tą wymianę. Czyli że boi się czegoś jeśli ludzie się na to nie nabiorą albo ma w tym interes. > > Dlatego powtarzam raz jeszcze wszystkim : nie dajcie się ubrać w ten Mirbud !
Kolego, nie różnimy się niczym. Ty uważasz, że ja naganiam na wymianę a ja uważam że Ty naganiasz przeciwko wymianie.
Jeśli Ciebie ktoś posłucha, to przy wykupie przymusowym otrzyma na rachunek po 1,60 zł za akcje JHM i jeśli ktoś kupił poniżej tej ceny to nie straci ale jeśli ktoś kupił powyżej 1,60 zl to straci. Gdybym ja Cię posłuchał i czekał na wykup przymusowy to straciłbym (7,50 - 1,60) = 5,90 na akcji.
Jeśli ktoś mnie posłucha to za jedną akcję JHM o wartości 1,60 otrzyma 1,48 zł akcji MRB również o wartości 1,60 zł (1,48 akcji x 1,08 zł = 1,60. Mając akcje MRB mam nadzieję, że w przyszłości jej kurs wzrośnie. Natomiast jak sprzedam akcje JHM to na pewno poniosę stratę - dopóki nie sprzedam dopóty nie mam straty, lecz wartość akcji jest niższa od wartości zakupu.
Myślę że rozsądni akcjonariusze tę różnicę między naszymi ww. "zamiarami" także dostrzegą i jeszcze Ci,którzy nie zapisali się na wymianę do piątku zdążą to zrobić. A w poniedziałek dowiemy się jak wyszło.
detektywie, ja naganiam na to, żeby nie wymieniać, a ty żeby wymieniać. Tylko różnica miedzy nami jest taka, że ja naprawdę jestem akcjonariuszem a ty nie. Ja chcę ludziom powiedzieć, że są jeszcze sądy w tym kraju. Zobacz sobie Polcolorit jak tam chcieli zrobić drobnym akcjonariuszom takie same świństwo, a kto się im nie dał to na koniec odzyskał swoje. Więc warto walczyć o swoje. a ty chcesz tylko wcisnąć kit, ile to rzekomo zarobią na Mirbudzie. A na Mirbudzie nikt grosza nie zarobi bo Mirgos ich rozwodni i zrobi to samo co tu prędzej czy później. A jeśli kto jest taki naiwny, bo myśli że na Mirbudzie zarobi, to wymiany w ogóle nie warto robić, bo nie dość że człowiek straci czas na załatwianie tego i koszty, więc to już lepiej niech sobie kto kupi ten wasz Mirbud na giełdzie. Tym co dali się nabrać na tą wymianę to radzę nawet sprzedać Mirbud i kupić zpowrotem JHM.
święta racja. Piszcie do Tomika kto jeszcze nie napisał. a kto dał się wrobić w Mirbud to ma jeszcze okazję go sprzedać i odkupić JHM. A ludziom Mirgosa mówię tak: powiedzcie szefowi, że niżej niż 3 złote w wezwaniu nie ma mowy. Tak samo w przymusowym wykupie, niech nie kombinuje.
Dnia 2019-07-03 o godz. 12:30 ~Kolarz napisał(a): > święta racja. Piszcie do Tomika kto jeszcze nie napisał. > a kto dał się wrobić w Mirbud to ma jeszcze okazję go sprzedać i odkupić JHM. > A ludziom Mirgosa mówię tak: powiedzcie szefowi, że niżej niż 3 złote w wezwaniu nie ma mowy. Tak samo w przymusowym wykupie, niech nie kombinuje.
Kolarz, nie rób ludziom wody z mózgów. da-mo dobrze radzi aby iść na wymianę, to jest nadzieja na odzyskanie strat. Cena, po jakiej jest dokonywany przymusowy wykup akcji, jest ustalana zgodnie z art. 79 ust. 1–3 ustawy o ofercie publicznej. Musi być ona jednolita dla wszystkich akcji. W przypadku spółek notowanych na rynku regulowanym ustalona cena nie może być niższa niż średnia cena rynkowa z okresu 6 miesięcy poprzedzających wezwanie lub krótszego okresu, jeśli spółka była notowana krócej niż pół roku. W sytuacjach, gdy niemożliwe byłoby ustalenie ceny w ten sposób lub w przypadku spółek, wobec których toczy się postępowanie układowe lub upadłościowe, ustalona cena nie może być niższa od wartości godziwej. Ponadto cena akcji zaproponowana w wezwaniu o przymusowym wykupie nie może być niższa od najwyższej ceny, jaką podmiot wzywający do sprzedaży zapłacił za te akcje w ciągu ostatnich 12 miesięcy przed wezwaniem oraz nie niższa od najwyższej wartości rzeczy lub praw, które podmiot wydał w zamian za akcje będące przedmiotem wezwania w okresie ostatnich 12 miesięcy. Proponowana cena nie może być również niższa od średniej ceny rynkowej z okresu 3 miesięcy obrotu na rynku regulowanym poprzedzających wezwanie. Dodatkowo, jeśli osiągnięcie lub przekroczenie progu 90% ogólnej liczby głosów nastąpiło w drodze wezwania na sprzedaż wszystkich pozostałych akcji, to cena wykupu nie może być niższa od ceny proponowanej w tym wezwaniu. Cena wykupu przymusowego będzie taka jak przy obecnej wymianie, tzn. 1,08 zł. no chyba , żeby wykup ogłosili po 12 miesiącach od zakończenia wymiany. Ale do tego nie dojdzie bo jak Prezes sprzeda posiadane akcje JHM do Mirbudu to przekroczą 90% i wtedy muszą ogłosić przymusowy wykup w czasie 3 miesięcy od daty przekroczenia. Zatem niechybnie czeka nas wycisk po 1,08 zł.
Mirgos wie, że bedzie musiał podnieść cenę aby uniknąć sądu. Dlatego wysłał na forum naganiaczy. Im więcej osób nabierze się na wymiankę tym większa potem oszczędność dla niego.
ja bym się zgodził na wymianę tylko pod warunkiem że mirgos pisemnie zobowiąże się że kurs mirbudu wzrośnie. bez tego wała.
straciłem wystarczająco dużo na jhm i nie chcę stracić jeszcze więcej na mirbudzie jak mirgos będzie robił dodruki akcji.