Dnia 2019-07-01 o godz. 09:43 ~Tomik napisał(a):
> jesteś miernym detektywem kolego. inaczej wiedziałbyś, że widzisz tylko część numeru ip. W całej Polsce pewnie znajdziesz ze 2000 osób z taką cześcią numeru IP.
> Ale to że spędzasz nad tym tyle czasu to mi kolejny raz pokazuje, że nie jesteś akcjonariuszem tylko jesteś wynajęty przez Mirgosa do urabiania ludzi. Widać Mirgosowi zależy żeby jak najwięcej ludzi nabrać na tą wymianę. Czyli że boi się czegoś jeśli ludzie się na to nie nabiorą albo ma w tym interes.
>
> Dlatego powtarzam raz jeszcze wszystkim : nie dajcie się ubrać w ten Mirbud !
Kolego, nie różnimy się niczym. Ty uważasz, że ja naganiam na wymianę a ja uważam że Ty naganiasz przeciwko wymianie.
Jeśli Ciebie ktoś posłucha, to przy wykupie przymusowym otrzyma na rachunek po 1,60 zł za akcje JHM i jeśli ktoś kupił poniżej tej ceny to nie straci ale jeśli ktoś kupił powyżej 1,60 zl to straci. Gdybym ja Cię posłuchał i czekał na wykup przymusowy to straciłbym (7,50 - 1,60) = 5,90 na akcji.
Jeśli ktoś mnie posłucha to za jedną akcję JHM o wartości 1,60 otrzyma 1,48 zł akcji MRB również o wartości 1,60 zł (1,48 akcji x 1,08 zł = 1,60. Mając akcje MRB mam nadzieję, że w przyszłości jej kurs wzrośnie. Natomiast jak sprzedam akcje JHM to na pewno poniosę stratę - dopóki nie sprzedam dopóty nie mam straty, lecz wartość akcji jest niższa od wartości zakupu.
Myślę że rozsądni akcjonariusze tę różnicę między naszymi ww. "zamiarami" także dostrzegą i jeszcze Ci,którzy nie zapisali się na wymianę do piątku zdążą to zrobić. A w poniedziałek dowiemy się jak wyszło.